Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > > >

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 05-18-2010, 22:23   #1
Korax
Android Destek
 
Korax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Yaş: 34
Mesajlar: 21.062
Tecrübe Puanı: 1000
Korax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond repute
Korax - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Genel Muhasebe Final Deneme Soruları

Genel Muhasebe Final Deneme Soruları 1-) Aşağıdakilerden hangisi muhasebenin işlevleri arasında yer almaz?
A) Kaydetme İşlevi
B) Finansman İşlevi
C) Özetleme İşlevi
D) Analiz ve Yorum İşlevi
E) Sınıflandırma İşlevi

--------------------------------------------------------------------------------
2-) Aşağıdakilerden hangisi temel bilanço eşitliğini göstermektedir?
A) Gelirler = Giderler
B) Varlıklar + Borçlar = Özsermaye
C) Varlıklar = Özkaynaklar
D) Varlıklar = Sermaye + Borçlar
E) Varlıklar = Yabancı Kaynaklar

--------------------------------------------------------------------------------
3-) Aşağıdakilerden hangisi Gelir Tablosunda yer almaz?
A) Finansman Giderleri
B) Komisyon Gelirleri
C) Menkul Kıymetler
D) Genel Yönetim Giderleri
E) Yurtiçi Satışlar

--------------------------------------------------------------------------------
4-) Kaynaklarda meydana gelen değişmeleri izlemeye yarayan hesaplar aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?
A) Gelir Hesapları
B) Aktif Hesaplar
C) Pasif Hesaplar
D) Varlık Hesapları
E) Gider Hesapları

--------------------------------------------------------------------------------
5-) Muhasebe defterlerine kayıtta uyulması gereken kurallar ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Defterler ve kayıtlar Türkçe tutulur.
B) Defterlerin sayfaları ciltten koparılamaz, yırtılamaz.
C) İşlemler en geç 20 gün içinde defterlere kaydedilmelidir.
D) Defterlere kayıtlar mürekkepli kalemle yazılır.
E) Defterler kullanılmadan önce notere onaylattırılır.

--------------------------------------------------------------------------------
6-) Aşağıdakilerden hangisi işe yeni başlayan bir işletmede muhasebe döneminin başında yapılması gereken işlemlerden biri değildir?
A) Dönembaşı envanterinin yapılması
B) Dönembaşı bilançosunun düzenlenmesi
C) Hesapların açılış kaydının yapılması
D) Envanter bilgilerinin envanter defterine geçirilmesi
E) Kapanış kayıtlarının yapılması

--------------------------------------------------------------------------------
7-) Aşağıdakilerden hangisi muhasebenin temel kavramları arasında yer almaz?
A) Tam Açıklama
B) İşletmenin Sürekliliği
C) Parayla Ölçme
D) Kişilik
E) Muhasebe Standartları

--------------------------------------------------------------------------------
8-) İşletme 9.000 + 900 KDV’ye kredili olarak mal almıştır.
Yapılması gereken yevmiye kaydı aşağıdakilerden hangisidir?
A)
B)
C)
D)
E)

--------------------------------------------------------------------------------
9-) İşletmenin sattığı mal veya sunduğu hizmet bedelleri üzerinden alıcılardan aldığı veya alacağı Katma Değer Vergisi hangi hesaba nasıl kaydedilir?
A) İndirilecek KDV Hesabının borcuna
B) Hesaplanan KDV Hesabının alacağına
C) Devreden KDV Hesabının borcuna
D) Alacaklı KDV Hesabının alacağına
E) Ödenecek Vergi ve Fonlar Hesabının borcuna

--------------------------------------------------------------------------------
10-) Uzun vadeli yatırım amacıyla alınan Hisse Senetleri hangi hesaba kaydedilir?
A) Hisse Senetleri
B) Özel Kesim Tahvil Senet ve Bonoları
C) İştirakler
D) İştiraklerden Temettü Gelirleri
E) Kamu Kesim Tahvil Senet ve Bonoları

--------------------------------------------------------------------------------
11-)
Yukarıdaki yevmiye kaydı hangi işleme aittir?
A) Bankadaki mevduat hesabından para çekilmesi
B) Bankadaki kredi hesabına para yatırılması
C) Bankadaki mevduat hesabından kredi hesabına para aktarılması
D) Bankadaki kredi hesabından A/CH’a para aktarılması
E) Bankadaki mevduat hesabından B/CH’a yapılan virman

--------------------------------------------------------------------------------
12-) Aşağıdaki hesaplardan hangisi işletmenin ana faaliyet gelirinin kaydedilmesinde kullanılır?
A) STMM
B) Yurtiçi Satışlar
C) Satış İadeleri
D) Net Satışlar
E) Ticari Mallar

--------------------------------------------------------------------------------
13-) İşletme, müşterisinden olan 2.000 TL’lik senetsiz alacağa karşılık aynı tutarda ve 2 ay vadeli bir senet almıştır.
Yapılacak yevmiye kaydında hangi hesap borçlandırılır?
A) Alıcılar
B) Kasa
C) Alacak Senetleri
D) Borç Senetleri
E) Bankalar

--------------------------------------------------------------------------------
14-) İşletme, 30.10.2008 tarihinde 7.000 + 700 KDV ödeyerek demirbaş satın almıştır. Bu demirbaşın nakliyesiyle ilgili olarak da 200 + 20 KDV’lik ödeme yapılmıştır.
Bu işlemle ilgili yapılması gereken yevmiye kaydı aşağıdakilerden hangisidir?
A)
B)
C)
D)
E)

--------------------------------------------------------------------------------
15-) Aşağıdakilerden hangisi nakit olmayan kredi türüdür?
A) Açık Kredi
B) Maddi Teminat Karşılığı Kredi
C) Teminat Mektubu
D) Kefalet Karşılığı Kredi
E) İşletme Kredisi

--------------------------------------------------------------------------------
16-) Aşağıdakilerden hangisi Ticari Borçlar kapsamında yer alan hesaplardan biridir?
A) Borç Senetleri
B) Banka Kredileri
C) Çıkarılmış Tahviller
D) Ödenmemiş Sermaye
E) Dönem Zararı

--------------------------------------------------------------------------------
17-) İşletme, kredili mal alımından kaynaklanan borcunu, aynı tutarlı bir bono vererek ödediğinde yapılacak yevmiye kaydında hangi hesap borçlandırılır?
A) Borç Senetleri
B) Satıcılar
C) Alıcılar
D) Alacak Senetleri
E) Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri

--------------------------------------------------------------------------------
18-) Şirket genel kurul kararlarıyla ayrılan yedeklere ne ad verilir?
A) Yasal Yedek
B) Sermaye Yedeği
C) Olağanüstü Yedek
D) Statü Yedeği
E) Hisse Senedi İhraç Primleri

--------------------------------------------------------------------------------
19-) İşletme, 01.09.2008 tarihinde 5 aylık kira gelirini peşin tahsil etmiştir. Aylık kira 2.000 TL’dir. Yapılacak yevmiye kaydı hangisidir?
A)
B)
C)
D)
E)

--------------------------------------------------------------------------------
20-) İktisadi varlıkların büyük defter hesaplarında yer alan değerleri dikkate alınmaksızın bu varlık ve borçların tek tek sayılması, kontrol edilmesi ve değerlenmesi aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?
A) Değerleme
B) Sayım
C) Muhasebe İçi Envanter
D) Muhasebe Dışı Envanter
E) Envanter Kayıtları

--------------------------------------------------------------------------------
21-) Türk Ticaret Kanununa göre saptanan kâr aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ticari Kâr
B) Mali Kâr
C) Satış Kârı
D) Muhasebe İlkeleri Kârı
E) Mali Tablo Kârı

--------------------------------------------------------------------------------
22-) Kasa Hesabının borç toplamı 1.500 TL, alacak toplamı 300 TL’dir. Yılsonunda envanter işlemleri sırasında kasadaki para mevcudunun 800 TL olduğu saptanmıştır. Bu bilgilere göre aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Kasa denktir.
B) 400 kasa fazlası vardır.
C) 400 kasa noksanı vardır.
D) 800 kasa fazlası vardır.
E) 800 kasa noksanı vardır.

--------------------------------------------------------------------------------
23-) Hisse Senetleri hesabının kalanı 8.000 TL’dir. Bu hisse senetlerinin dönem sonunda borsa rayicine göre değerinin 6.500 TL olduğu belirlenmiştir. Yapılacak envanter kaydında borçlandırılması gereken hesap aşağıdakilerden hangisidir?
A) Menkul Kıymet Satış Zararı
B) Menkul Kıymet Satış Kârı
C) Menkul Kıymet Değer Düşüklüğü Karşılığı
D) Kasa
E) Karşılık Giderleri

--------------------------------------------------------------------------------
24-) Maliyeti 40.000 TL ve kullanım süresi 5 yıl olan demirbaşlara normal amortisman yöntemine göre amortisman ayrılacaktır. İkinci yıl sonunda ayrılacak amortisman payı kaç TL’dir?
A) 8.000
B) 5.280
C) 8.800
D) 3.168
E) 13.200

--------------------------------------------------------------------------------
25-) İşletme maliyet bedeli 30.000 TL olan Makinelerine aalan kalanlar yöntemine göre amortisman hesaplayacaktır.Normal amortisman oranı % 20'dir.Bu bilgilere göre ikinci yılın amortisman tutarı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 6.000
B) 12.000
C) 10.000
D) 7.200
E) 19.200

--------------------------------------------------------------------------------
26-) İşletmenin bankadaki B/CH’ına 6.000 TL’lik faiz tahakkuk etmiştir. Yapılacak envanter kaydı aşağıdakilerden hangisidir?
A)
B)
C)
D)
E)

--------------------------------------------------------------------------------
27-) Dönemsonu itibariyle yapılan kontrollerde Genel Yönetim Giderleri hesabında kayıtlı 500 TL’nin izleyen hesap dönemine ait olduğu anlaşılmıştır. Yapılacak envanter kaydında alacaklandırılması gereken hesap hangisidir?
A) Genel Yönetim Giderleri
B) Gelecek Aylara Ait Giderler
C) Diğer Olağan Gelir ve Kârlar
D) Kasa
E) Gider Tahakkukları

--------------------------------------------------------------------------------
28-) İşletmenin dönem içinde tahakkuk etmiş fakat henüz tahsil edilmemiş 5.000 TL’lik kira geliri olduğu tespit edilmiştir.
Envanter kaydında hangi hesap alacaklandırılır?
A) Diğer Olağan Gelir ve Kârlar
B) Gider Tahakkukları
C) Gelir Tahakkukları
D) Gelecek Aylara Ait Gelirler
E) Kasa

--------------------------------------------------------------------------------
29-) Aşağıdakilerden hangisi Dönem Kârı veya Zararı Hesabının borcuna devredilerek kapatılır?
A) Y. Satışlar
B) Ticari Mallar
C) Hisse Senetleri
D) Satış İskontoları
E) Kambiyo Kârları

--------------------------------------------------------------------------------
30-) Genel Yönetim Giderleri Hesabı hangi mali tablonun hangi bölümünde yer alır?
A) Gelir Tablosunun Faaliyet bölümünde
B) Bilançonun aktifinde Dönen Varlıklar bölümünde
C) Bilançonun aktifinde Duran Varlıklar bölümünde
D) Bilançonun pasifinde Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar bölümünde
E) Gelir Tablosunun Net Kâr / Zarar bölümünde

--------------------------------------------------------------------------------
CEVAPLAR:

1-)
B


2-)
D


3-)
C


4-)
C


5-)
C


6-)
E


7-)
E


8-)
A


9-)
B


10-)
C


11-)
D


12-)
B


13-)
C


14-)
B


15-)
C


16-)
A


17-)
B


18-)
C


19-)
A


20-)
D


21-)
A


22-)
C


23-)
E


24-)
A


25-)
D


26-)
B


27-)
A


28-)
A


29-)
D


30-)
A

__________________________________________________ __

GENEL MUHASEBE DENEME 2..

1-) Kaydedilmiş, sınıflandırılmış ve hesaplama işlemleri yapılmış çok sayıdaki bilgilerden çeşitli mali tabloların ve raporların hazırlanması muhasebenin hangi işlevi ile ifade edilir?
A) Kaydetme
B) Sınıflandırma
C) Özetleme
D) İnsan Kaynakları
E) Analiz ve Yorum

--------------------------------------------------------------------------------
2-) İşletmenin mali yapısını, faaliyet sonucunu ve bu bilgilere dayalı diğer bazı amaçları karşılayacak bilgileri içeren özetlere ne ad verilir?
A) Bilanço
B) Gelir Tablosu
C) Gider Tablosu
D) Mali Tablolar
E) Kâr Dağıtım Tablosu

--------------------------------------------------------------------------------
3-) ABC İşletmesinin dönemsonu bilançosuna ait bilgiler aşağıdaki gibidir:

Bu bilgilere göre ABC İşletmesinin sermayesi kaç TL’dir?
A) 58000
B) 62000
C) 52000
D) 72000
E) 48000

--------------------------------------------------------------------------------
4-) Bir hesabın borç ve alacak toplamları birbirine eşit olduğunda bu hesap ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
A) Hesap kapalıdır.
B) Hesap borç kalanı vermiştir.
C) Hesap alacak kalanı vermiştir.
D) Gider hesabıdır.
E) Gelir hesabıdır.

--------------------------------------------------------------------------------
5-) Kasaya para girişlerinin gösterilmesinde kullanılan fişe ne ad verilir?
A) Kasa fişi
B) Mahsup fişi
C) Tediye fişi
D) Tahsil fişi
E) Bilanço fişi

--------------------------------------------------------------------------------
6-) Muhasebe döneminin sonunda muhasebe içi envanter işlemlerinden sonra düzenlenecek mizan hangisidir?
A) Geçici Mizan
B) Kesin Mizan
C) Genel Geçici Mizan
D) Ara Mizan
E) Aylık Mizan

--------------------------------------------------------------------------------
7-) “İşlemlerin muhasebeye yansıtılmasında ve onlara ilişkin değerlendirmelerin yapılmasında biçimlerinden çok özleri esastır” kuralı aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilir?
A) Özün Önceliği
B) İşletmenin Sürekliliği
C) Verilerin Güvenilir Olması
D) Kişilik
E) İhtiyatlılık

--------------------------------------------------------------------------------
8-)
Yukarıdaki yevmiye kaydı hangi işleme aittir?
A) Kredili mal alışı
B) Kredili mal satışı
C) Senet düzenleyerek mal alışı
D) Peşin mal satışı
E) Peşin mal alışı

--------------------------------------------------------------------------------
9-) Mal ile ilgili işlemlerinde Aralıklı Envanter Yöntemini kullanan işletmenin; Ticari Mal hesabının kalanı 47.000 TL, dönemsonu mal mevcudu 20.000 TL, Yurtiçi Satışlar Hesabının kalanı 35.000 TL’dir.
Bu bilgilere göre satılan malların maliyeti kaç TL’dir
A) 12.000
B) 27.000
C) 55.000
D) 12.000
E) 15.000

--------------------------------------------------------------------------------
10-) İşletme elinde bulundurduğu hisse senetlerini alış değerinin üzerinde bir fiyatla satarsa, aradaki fark hangi hesaba kaydedilir?
A) Menkul Kıymet Satış Kârı
B) Menkul Kıymet Satış Zararı
C) Hisse Senetleri
D) İştirakler
E) Diğer Hazır Değerler

--------------------------------------------------------------------------------
11-) İşletmenin, Müşterisi Selma Kaya’dan olan alacağını tahsil ettiği, ancak bunun kayıtlara geçmediği anlaşılmıştır.
Yapılacak düzeltme kaydında hangi hesap borçlandırılır?
A) Kasa
B) Satıcılar
C) Alıcılar
D) Bankalar
E) Alacak Senetleri

--------------------------------------------------------------------------------
12-) İşletme kredili mal alımından kaynaklanan borcuna karşılık aynı tutarda bir bono ciro ettiğinde yapacağı kayıt aşağıdakilerden hangisidir?
A)
B)
C)
D)
E)

--------------------------------------------------------------------------------
13-) İşletme, kayıtlı değeri 30.000 TL, birikmiş amortismanları 6.000 TL olan demirbaşlarını 25.000 TL’ye satmış, karşılığında çek almıştır. Yapılacak yevmiye kaydı aşağıdakilerden hangisidir?
A)
B)
C)
D)
E)

--------------------------------------------------------------------------------
14-) Bankalardan alınan teminat mektuplarının kaydedilmesinde kullanılacak hesap aşağıdakilerden hangisidir?
A) Banka Kredileri Hs.
B) Nazım Hs.
C) Bankalar Hs.
D) Kasa Hs.
E) Haklar Hs.

--------------------------------------------------------------------------------
15-) Satıcılar Hesabı ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) İşletmenin senetsiz borçlarını gösterir.
B) Kredili mal alımından kaynaklanan borçları gösterir.
C) Pasif karakterli bir bilanço hesabıdır.
D) Alacak kalanı verir.
E) Borç kalanı verir.

--------------------------------------------------------------------------------
16-) Aşağıdakilerden hangisi özsermayenin unsurları arasında yer almaz?
A) Hisse Senetleri
B) Ödenmiş Sermaye
C) Hisse Senedi İhraç Primleri
D) Olağanüstü Yedekler
E) Geçmiş Yıllar Kârları

--------------------------------------------------------------------------------
17-) Aşağıdaki hesaplardan hangisi bir gider hesabı değildir?
A) Araştırma Geliştirme Giderleri
B) Yapılmakta Olan Yatırımlar
C) Genel Yönetim Giderleri
D) Finansman Giderleri
E) Menkul Kıymet Satış Zararları

--------------------------------------------------------------------------------
18-) İşletme 01.05.2008’de 10 aylık kira bedeli olan 5.000 TL’yi peşin ödemiştir. Yapılacak kayıt aşağıdakilerden hangisidir?
A)
B)
C)
D)
E)

--------------------------------------------------------------------------------
19-) Aşağıdaki işlemlerden hangisi muhasebe içi envanter sırasında yapılmaz?
A) Hatalı kayıtların düzeltilmesi
B) Unutulan işlemlerin kaydedilmesi
C) Gelir ve giderlerin dönem ayarlaması
D) Stoktaki malların sayılması
E) Gelir ve Gider hesaplarının Dönem Kârı veya Zararı Hs.’na devredilerek kapatılması

--------------------------------------------------------------------------------
20-) İşletmenin Kasa Hesabının borç kalanı 3.000 TL’dir. Yılsonu itibariyle işletmenin kasasında 3.100 TL olduğu anlaşılmıştır. Yapılacak kayıtta hangi hesap ne kadar alacaklandırılır?
A) Sayım ve Tesellüm Fazlaları 3.100
B) Sayım ve Tesellüm Noksanları 100
C) Sayım ve Tesellüm Fazlaları 100
D) Sayım ve Tesellüm Noksanları 3.000
E) Sayım ve Tesellüm Fazlaları 3.000

--------------------------------------------------------------------------------
21-) Dönemsonu envanter işlemleri sırasında, işletmenin bankadaki mevduat hesabına 9.000 TL’lik faiz tahakkuk ettiği belirlenmiştir. Envanter kaydı aşağıdakilerden hangisidir?
A)
B)
C)
D)
E)

--------------------------------------------------------------------------------
22-) Maliyeti 4.000 TL, normal amortisman oranı % 20 olan makineler için azalan kalanlar üzerinden amortisman yöntemi kullanılacaktır. İkinci yıl ayrılacak amortisman payı kaç TL’dir?
A) 960
B) 800
C) 600
D) 2.560
E) 576

--------------------------------------------------------------------------------
23-) Borç Senetleri Hesabının kalanı 21.000 TL, borç senetlerinin peşin (tasarruf) değeri ise 18.000 TL’dir. Bu bilgilere göre envanter kaydında hangi hesap, kaç TL borçlandırılır?
A) Borç Senetleri 3.000
B) Reeskont Faiz Gelirleri 3.000
C) Reeskont Faiz Giderleri 3.000
D) Borç Senetleri Reeskontu 3.000
E) Borç Senetleri Reeskontu 18.000

--------------------------------------------------------------------------------
24-) İşletmenin satıcıya olan senetsiz borcuna 40.000 TL’lik faiz tahakkuk etmiştir. Yapılacak kayıt aşağıdakilerden hangisidir?
A)
B)
C)
D)
E)

--------------------------------------------------------------------------------
25-)
Yukarıdaki yevmiye kaydı hangi işleme aittir?
A) Bankadaki mevduat hesabına faiz tahakkuk etmesi
B) Bankaya olan kredi borcunun ödenmesi
C) Bankadaki B/CH’a faiz tahakkuk etmesi
D) Bankadaki B/CH’a para yatırılması
E) Bankadaki kredi hesabından virman yapılması

--------------------------------------------------------------------------------
26-) İşletmenin dönem içinde ödediği 2.000 TL’lik kira giderinin kayıtlara geçmediği anlaşılmıştır. Yapılacak envanter kaydında hangi hesap alacaklandırılır?
A) Kasa
B) Genel Yönetim Giderleri
C) Diğer Olağan Gelir ve Kârlar
D) Diğer Olağan Gider ve Zararlar
E) Bankalar

--------------------------------------------------------------------------------
27-) Diğer Olağan Gelir ve Kârlar Hesabında kayıtlı 2.000 TL’nin 600 TL’lik kısmının gelecek döneme ait olduğu anlaşılmıştır. Yapılacak kayıtta borçlandırılması gereken hesap adı ve miktarı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Diğer Olağan Gelir ve Kârlar 600
B) Gelecek Aylara Ait Gelirler 600
C) Gelecek Aylara Ait Gelirler 1.400
D) Diğer Olağan Gelir ve Kârlar 1.400
E) Gelecek Aylara Ait Gelirler 2.000

--------------------------------------------------------------------------------
28-) İşletmenin Aralık ayına ait 3.500 TL’lik kira gideri izleyen dönemde ödenecektir. Yapılacak kayıtta hangi hesap alacaklandırılır?
A) Gelir Tahakkukları
B) Gider Tahakkukları
C) Genel Yönetim Giderleri
D) Gelecek Aylara Ait Giderler
E) Gelecek Yıllara Ait Giderler

--------------------------------------------------------------------------------
29-) Gelir ve Gider hesaplarının kapatılması sırasında aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?
A) Genel Yönetim Giderleri Hesabı alacaklandırılır.
B) Diğer Olağan Gelir ve Kârlar Hesabı borçlandırılır.
C) Finansman Giderleri Hesabı alacaklandırılır.
D) Reeskont Faiz Gelirleri Hesabı borçlandırılır.
E) STMM Hesabı borçlandırılır.

--------------------------------------------------------------------------------
30-)
Yukarıdaki yevmiye kaydında hangi hesap yanlış kullanılmıştır?
A) Y.Satışlar
B) Faiz Gelirleri
C) Satış İadeleri Hs.
D) Diğer Olağan Gelir ve Kârlar
E) Dönem Kârı veya Zararı

--------------------------------------------------------------------------------
CEVAPLAR:

1-)
C


2-)
D


3-)
C


4-)
A


5-)
D


6-)
B


7-)
A


8-)
C


9-)
B


10-)
A


11-)
A


12-)
D


13-)
C


14-)
B


15-)
E


16-)
A


17-)
B


18-)
B


19-)
D


20-)
C


21-)
B


22-)
A


23-)
D


24-)
D


25-)
C


26-)
A


27-)
A


28-)
B


29-)
E


30-)
C

__________________________________________________ _______

GENEL MUHASEBE DENEME 3..

1-) Aşağıdakilerden hangisi Genel Muhasebenin görevleri arasında yer almaz?
A) İşletmenin varlık ve borçlarını belirlemek
B) İşletmenin sermayesini belirlemek
C) İşletmenin ürettiği malların maliyetini hesaplamak
D) İşletme faaliyetlerinden dolayı meydana gelen değişmeleri izlemek
E) İşletme faaliyetlerinin sonucunu ortaya koymak

--------------------------------------------------------------------------------
2-) “P” İşletmesinin bilançosundaki değerleri aşağıdaki gibidir:

Bu bilgilere göre “P” İşletmesinin aktif toplamı kaç TL’dir?
A) 24.000
B) 20.000
C) 35.000
D) 42.000
E) 28.000

--------------------------------------------------------------------------------
3-) İşletmenin sahip olduğu varlıklar ve bu varlıkların kaynağını oluşturan sermaye ve borçların türlerini ve büyüklüklerini gösteren mali tablo aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bilanço
B) Kesin Mizan
C) Gelir Tablosu
D) Gider Tablosu
E) Kâr Dağıtım Tablosu

--------------------------------------------------------------------------------
4-) İşletmenin gelirleri ile giderleri arasındaki olumlu fark aşağıdakilerden hangisini gösterir?
A) Kâr
B) Zarar
C) Satış
D) Satış İade
E) Satış Maliyeti

--------------------------------------------------------------------------------
5-) Aşağıdaki hesaplardan hangisi Dönem Kâr/Zararı Hesabının borcuna devredilerek kapatılamaz?
A) Y.Satışlar
B) Finansman Giderleri
C) Karşılık Giderleri
D) Kambiyo Zararları
E) Satış İskontoları

--------------------------------------------------------------------------------
6-) Aşağıdaki hesaplardan hangisi alacak kalanı verir?
A) Kasa
B) Alıcılar
C) Borç Senetleri
D) Demirbaşlar
E) Yapılmakta Olan Yatırımlar

--------------------------------------------------------------------------------
7-) Aşağıdakilerden hangisi muhasebe döneminin sonunda yapılması gereken işlemlerden biri değildir?
A) Genel Geçici Mizanın düzenlenmesi
B) Dönemsonu envanterinin yapılması
C) Kesin mizanın düzenlenmesi
D) Kuruluş envanterinin yapılması
E) Kapanış kayıtlarının yapılması

--------------------------------------------------------------------------------
8-) Aşağıdaki kavramlardan hangisine göre para ve alacaklar dışındaki bütün varlıklar ve gider kalemleri elde edilme maliyetleri ile muhasebeleştirilir?
A) Önemlilik
B) Özün Önceliği
C) İşletmenin sürekliliği
D) Dönemsellik
E) Tarihi Maliyet

--------------------------------------------------------------------------------
9-)
Yukarıdaki yevmiye kaydı hangi işleme aittir?
A) Kredili mal satışı
B) Peşin satılan malın iadesi
C) Kredili alınan malın iadesi
D) Kredili satılan malın iadesi
E) Kredili satılan mal ile ilgili iskonto yapılması

--------------------------------------------------------------------------------
10-) İşletmenin Ticari Mallar Hesabının kalanı 50.000 TL, Yurtiçi Satışlar Hesabının kalanı 27.000 TL, dönemsonu mal mevcudu 13.000 TL olduğuna göre satılan malların maliyeti kaç TL’dir?
A) 23.000
B) 37.000
C) 13.000
D) 14.000
E) 17.000

--------------------------------------------------------------------------------
11-) İşletme satıcıya olan senetsiz borcunu aynı tutarda bir çek keşide ederek ödediğinde hangi hesap alacaklandırılır?
A) Alınan Çekler
B) Satıcılar
C) Verilen Çekler ve Ödeme Emirleri
D) Alıcılar
E) Borç Senetleri

--------------------------------------------------------------------------------
12-) İşletmenin bankadaki mevduat hesabına yatırdığı 1.300 TL, yanlışlıkla kredi hesabına yatırılmış gibi kaydedilmiştir.
Yapılacak düzeltme kaydında hangi hesap borçlandırılır?
A) Banka Kredileri
B) Bankalar
C) Kasa
D) Sayım ve Tesellüm Fazlaları
E) Faiz Gelirleri

--------------------------------------------------------------------------------
13-) İşletme daha önce yatırdığı 6.500 TL’lik nakdi teminatı geri almıştır. Yapılacak yevmiye kaydı aşağıdakilerden hangisidir?
A)
B)
C)
D)
E)

--------------------------------------------------------------------------------
14-) Alıcılar Hesabı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Aktif karakterlidir.
B) Pasif karakterlidir.
C) Alacak kalanı verir.
D) Dönem Kârı veya Zararı Hesabının borcuna devredilir.
E) Dönem Kârı veya Zararı Hesabının alacağına devredilir.

--------------------------------------------------------------------------------
15-) İşletmede yeni ürün ve teknolojiler oluşturulması, mevcutların geliştirilmesi ve benzeri amaçlarla yapılan her türlü harcamalar hangi hesapta aktifleştirilir?
A) Özel Maliyetler
B) Kuruluş ve Örgütlenme Giderleri
C) Araştırma ve Geliştirme Giderleri
D) Haklar
E) Şerefiye

--------------------------------------------------------------------------------
16-)
Yukarıdaki kayıt hangi işleme aittir?
A) Çıkarılan tahvillerin geri ödeme tarihinde ödenmesi
B) Çıkarılan tahvillerin banka aracılığıyla satılması ve bedellerinin kredi hesabına işlenmesi
C) Çıkarılan tahvillerin satılmak üzere bankaya gönderilmesi
D) Bankadan tahvil alınması
E) Bankaya tahvil satılması

--------------------------------------------------------------------------------
17-) İşletmenin personeline ait bilgileri aşağıdaki gibidir:

Bu bilgilere göre işçilere ödenecek net ücret kaç TL’dir?
A) 2.670
B) 3.850
C) 7.000
D) 9.000
E) 5.630

--------------------------------------------------------------------------------
18-)
Bu bilgilere göre sermaye yedekleri toplamı kaç TL’dir?
A) 5.700
B) 6.000
C) 4.800
D) 5.500
E) 6.300

--------------------------------------------------------------------------------
19-) İşletme 6 aylık kira bedelini peşin ödemiştir. Yapılacak kayıtta hangi hesap borçlandırılır?
A) Genel Yönetim Giderleri
B) Diğer Olağan Gelir ve Kârlar
C) Gelecek Aylara Ait Gelirler
D) Gelecek Aylara Ait Giderler
E) Kasa

--------------------------------------------------------------------------------
20-) Muhasebe Dışı Envanterde saptanan tüm varlık ve borçlar dökümlü olarak hangi deftere kaydedilir?
A) Yevmiye Defteri
B) Envanter Defteri
C) Büyük Defter
D) Bilanço Defteri
E) Vergi Defteri

--------------------------------------------------------------------------------
21-) Kasa Hesabının durumu aşağıdaki gibidir.

Yapılan sayımda kasadaki mevcut paranın 10.000 TL olduğu tespit edilmiştir. Yapılacak yevmiye kaydı aşağıdakilerden hangisidir?
A)
B)
C)
D)
E)

--------------------------------------------------------------------------------
22-) Alacak Senetleri Hesabının kalanı 3.000 TL, alacak senetlerinin tasarruf değeri ise 2.000 TL’dir. Bu bilgilere göre ve alacak senetlerine tasarruf değeri ölçüsünün uygulanması durumunda yapılacak envanter kaydında hangi hesap ne kadar alacaklandırılır?
A) Alacak Senetleri Reeskontu, 1.000 TL
B) Reeskont Faiz Giderleri, 1.000 TL
C) Alacak Senetleri, 1.000 TL
D) Kasa, 1.000 TL
E) Reeskont Faiz Gelirleri, 1.000 TL

--------------------------------------------------------------------------------
23-) İşletmenin 16.000 TL maliyetli demirbaşları için amortisman hesaplanacaktır. Demirbaşların ömrü 5 yıldır.
Bu bilgilere ve Normal Amortisman Yöntemine göre ikinci yıl sonunda ayrılacak amortisman payı kaç TL’dir?
A) 6.400
B) 2.880
C) 3.840
D) 3.200
E) 2.304

--------------------------------------------------------------------------------
24-) Yukarıdaki bilgilere ve Azalan Kalanlar Amortisman Yöntemine göre ilk yılın sonunda Birikmiş Amortismanlar Hesabına ne şekilde kayıt yapılır?
A) Birikmiş Amortismanlar Hs. 3.200 TL alacaklandırılır.
B) Birikmiş Amortismanlar Hs. 6.400 TL borçlandırılır.
C) Birikmiş Amortismanlar Hs. 6.400 TL alacaklandırılır.
D) Birikmiş Amortismanlar Hs. 3.200 TL borçlandırılır.
E) Birikmiş Amortismanlar Hesabına kayıt yapılmaz.

--------------------------------------------------------------------------------
25-) Envanter işlemleri sırasında işletmenin bankaya olan kredi borcuna faiz tahakkuk ettiği anlaşılmıştır. Envanter kaydında hangi hesap borçlandırılır?
A) Bankalar
B) Banka Kredileri
C) Faiz Gelirleri
D) Finansman Giderleri
E) Reeskont Faiz Giderleri

--------------------------------------------------------------------------------
26-) İşletmenin Gelecek Aylara Ait Gelirler hesabında kayıtlı 6.000 TL’nin 3.500 TL’lik kısmının içinde bulunulan döneme ait olduğu anlaşılmıştır. Dönem sonunda yapılacak envanter kaydında hangi hesap kaç TL alacaklandırılır?
A) Gelecek Aylara Ait Gelirler 2.500
B) Gelecek Aylara Ait Gelirler 3.500
C) Diğer Olağan Gelir ve Kârlar 3.500
D) Diğer Olağan Gelir ve Kârlar 2.500
E) Gelecek Aylara Ait Gelirler 6.000

--------------------------------------------------------------------------------
27-) Dönem içinde herhangi bir tarihte çıkarılan mizana ne ad verilir?
A) Genel Geçici Mizan
B) Hesap Mizanı
C) Dönem Mizanı
D) Geçici Mizan
E) Kesin Mizan

--------------------------------------------------------------------------------
28-) Yıl içinde tahakkuk eden, fakat ödemesi izleyen dönemde yapılacak elektrik gideri için yapılacak envanter kaydında hangi hesap alacaklandırılır?
A) Genel Yönetim Giderleri
B) Gelecek Aylara Ait Giderler
C) Kasa
D) Gider Tahakkukları
E) Gelir Tahakkukları

--------------------------------------------------------------------------------
29-) Aşağıdakilerden hangisi Dönem Kârı veya Zararı Hesabının alacağına devredilerek kapatılamaz?
A) STMM
B) Y.Satışlar
C) Diğer Olağan Dışı Gelir ve Kârlar
D) Menkul Kıymet Satış Kârları
E) Diğer Olağan Gelir ve Kârlar

--------------------------------------------------------------------------------
30-) Aşağıdakilerden hangisi Bilançonun aktifinde Dönen Varlıklar Grubunda yer alır?
A) Binalar
B) Borç Senetleri
C) Ticari Mallar
D) Satıcılar
E) Finansman Giderleri

--------------------------------------------------------------------------------
CEVAPLAR:

1-)
C


2-)
C


3-)
A


4-)
A


5-)
A


6-)
C


7-)
D


8-)
E


9-)
E


10-)
B


11-)
C


12-)
B


13-)
A


14-)
A


15-)
C


16-)
B


17-)
E


18-)
D


19-)
A


20-)
B


21-)
C


22-)
A


23-)
D


24-)
C


25-)
D


26-)
C


27-)
D


28-)
D


29-)
A


30-)
C
Korax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Genel muhasebe dersi hemde konu anlatimli video Korax Açık Öğretim Fakultesi 14 04-05-2011 12:42
Muhasebe Test Soruları ve Cevapları - 2 Korax Açık Öğretim Fakultesi 0 05-18-2010 22:22
Muhasebe Muhasebe'nin Genel Konuları Yaso Elektronik & Bilgisayar 0 04-22-2010 11:31
genel muhasebe ders notları burada Korax Üniversiteler 2 10-07-2009 18:38
Genel Muhasebe 1.0 Yaso Araçlar 0 06-16-2008 15:25


Şu Anki Saat: 22:09


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows