Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > > >

Anycool ve Çin Telefonları Anycool ve Çin Telefonları Hakkında Herşey

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 07-05-2009, 21:14   #1
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart Çin Telefonlarında Sık Rastlanan Sorunlar ve Çözümleri

Çin Telefonlarında Sık Rastlanan Sorunlar ve Çözümleri




1 – TELEFONU KILIFINA KOYDUĞUM ZAMAN BİR ÇOK MENÜ AÇIK KALIYOR?

CEVAP:KULLANMIŞ OLDUĞUNUZ ANYCOOL T808 DOKUNMATİK EKRAN OLDUĞU İÇİN TUŞLARI KİTLEMEDEN CEBİNİZE VEYA KILIFA KOYDUĞUNUZ ZAMAN BİRÇOK MENÜYE GİREREK AYARLARI DEĞİŞTİREBİLİR BU NEDENLE KARŞILAŞMAMANIZ İÇİN LÜTFEN MENÜ,AYARLAR,GÜVENLİK AYARLARI,OTOMATİK TUŞ KİLİDİ’NE TIKLAYARAK OTOMATİK TUŞ KİLİDİNİ AKTİF DURUMA GETİRMENİZ LAZIM. NOT EĞER TELEFON AYARLARI KARIŞMIŞ VE ESKİ HALİNE GETİREMİYORSANIZ FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNMENİZİ TAVSİYE EDERİZ (TELEFON ŞİFRESİ 1122’DİR) FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNMEDEN BİLGİLERİNİZİ YEDEKLEYİNİZ.

2 – İKİNCİ HATTI TAKTIĞIM’DA ACİL YAZIYOR ?

CEVAP:İKİNCİ HATTI TAKTIĞINIZDA ACİL YAZIYORSA İKİNCİ SİM KARTIN PİN KODUNU KALDIRMANIZ GEREKİYOR.

3 – EKRAN KALEMİ İLE BİR NESNEYE TIKLADIĞIM ZAMAN BAŞKA BİR NESNE AÇILIYOR ?

CEVAP:AYARLAR MENÜSÜNDEN KALEM KALİBRASYONU VAR ORAYA TIKLAYARAK AÇINNIZ VE ARDINDAN EKRAN KALEMİ İLE İLK ÖNCE EKRANIN ORTASINA DAHA SONRA KIRMIZI NOKTALARA BASINIZ.

4 – TELEVİZYON HİÇ ÇEKMİYOR ?

CEVAP:TELVİZYON HİÇ ÇEKMİYORSA BEKLEME MODUNDA (MENÜYE GİRMEDEN) TV TUŞUNA BASINIZ VE ARDINDAN SEÇENEKLER TUŞUNA BASIP AREA SETTİNGS TIKLAYINIZ ALT MENÜDEN TÜRKİYE’Yİ SEÇİNİZ VE BİR ÖNCEKİ MENÜYE GELEREK AUTO SEARCH’ TIKLAYARAK KANAL ARAMASI YAPINIZ.

5 – TELEFONDA KONUŞMA YAPARKEN KARŞI TARAFIN SESİNİ AZ DUYUYORUM ?

CEVAP:BİR YERLE GÖRÜŞME YAPARKEN YUKARI YÖN TUŞUNA BASARAK HOPARLÖR’ÜN SESİNİ AÇINIZ.

6 – TELEFONA MP3 ATTIĞIM ZAMAN MÜZİK ÇALARDA GÖREMİYORUM ?

TELEFONA ATTIĞINIZ ŞARKILARI GÖREBİLMEK İÇİN İLK ÖNCE MENÜ,MULTİMEDYA,MÜZİK ÇALAR,LİSTE,SEÇENEK,AYARLAR’A GİREREK ORADAN 1. SEÇENEK OLAN ÇALINAN LİSTE (AÇIK) OLACAK VE SON OLARAK TAMAM DÜĞMESİNE BASARAK MÜZİK ÇALARDAN ÇIKINIZ GÖNDERMİŞ OLDUĞUNUZ MP3 DOSYASI TELEFONUN (RECEİVED) KLASÖRÜNE GELİR MP3’E ULAŞMAK İÇİN MENÜ,DOSYA YÖNETİCİSİ,HAFIZA KARTI,RECEİVED’E TIKLAYARAK AÇINIZ VE ORADAN TELEFONA BLUETOOTH’LA GÖNDERMİŞ OLDUĞUNUZ MP3..2ÜN ÜZERİNE GELEREK SEÇENEK TUŞUNA BASINIZ VE ARDINDAN (TAŞI) SEÇENEĞİNE TIKLAYINIZ TAŞI SEÇENEĞİNE TIKLADIKTAN SONRA KARŞINIZA KLASÖRLER GELECEKTİR O KLASÖRLERİN İÇİN’DE (MY MUSİC)KLASÖRÜNÜN ÜSTÜNE GELEREK SEÇENEK VE TAMAM TUŞUNA BASINIZ TAŞIMA İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA MÜZİK ÇALARI AÇARAK (MENÜ,MUTİMEDYA,MÜZİK ÇALAR,LİSTE,SEÇENEK,LİSTEYİ YENİLE)SEÇENEĞİNE TIKLAYARAK TAMAM TUŞUNA BASINIZ ARTIK TELEFONA ATMIŞ OLDUĞUNUZ MP3 MÜZİK ÇALARIN LİSTESİNDE GÖRÜNECEKTİR.


7 – MP3’Ü ZİL SESİ YAPAMIYORUM ?

MP3’Ü ZİLSESİ YAPMAK İÇİN (MENÜ,DOSYA YÖNETİCİSİ,HAFIZA KARTI,MY MUSİC)’E TIKLAYARAK AÇINIZ ORADAN HANGİ MP3’Ü ZİL SESİ YAPMAK İSTİYORSANIZ O MP3’ÜN ÜZERİNE GELEREK SEÇENEK,İLET,KULLANICI PROFİLİNE SEÇENEĞİNE TIKLAYINIZ ARDINDAN ANA MENÜYE DÖNEREK SIRASIYLA MENÜ,KULLANICI PROFİLLERİ,GENEL,KİŞİSELLEŞTİR,SES DÜZENİ,GELEN ARAMA’YA TIKLAYARAK ORADA AŞAĞI YUKARI OK TUŞLARINI KULLANARAK SEÇMİŞ OLDUĞUNUZ MP3’Ü BULUNUZ VE TAMAM TUŞUNA BASARAK ARDINDAN ZİL SESİ OLARAK AYARLA SEÇENEĞİNİ SEÇEREK TAMAM’A BASINIZ (AYNI ŞEKİLDE İKİNCİ HATTINIZIN’DA AYNI ŞEKİLDE ÇALMASINI İSTİYORSANIZ SİM 2 GELEN ARAMA ÇAĞRI ZİL SESİNİ AYNI MP3 ZİL SESİNİ ATAYARAK AYARLAYABİLİRSİNİZ
(NOT TELEFONA 5 ADETTEN FAZLA MP3’Ü KULLANICI PROFİLİNDE GÖREMEZSİNİZ BU SORUNU GİDERMEK İÇİN SIRASIYLA MENÜ,KULLANICI PROFİLLERİ,GENEL,KİŞİSELLEŞTİR,SES DÜZENİ,GELEN ARAMA’YA TIKLAYARAK ORADA AŞAĞI YUKARI OK TUŞLARINI KULLANARAK SEÇMİŞ OLDUĞUNUZ MP3’Ü BULUNUZ VE TAMAM TUŞUNA BASARAK DEĞİŞTİR SEÇENEĞİNİ TIKLAYINIZ ORADAN BAŞKA BİR MP3 İLE DEĞİŞTİREREK BU SORUNU GİDEREBİLİRSİNİZ)

8 – BLUETOOTH GÖZÜKÜYOR AMA VERİ ALAMIYORUM?

CEVAP:BLUETUUTH’UNUZU BAŞKA TELEFONDA GÖRÜYORSUNUZ AMA VERİ ALAMIYORSANIZ MENÜ,EKSTRA,BLUETOOTH,AYGITIM,SEÇENEK,TÜMÜNÜ SİL SEÇENEĞİNİ SEÇERSENİZ DAHA ÖNCEDEN SİZE VERİ GÖNDERMİŞ OLAN KİŞİLERİ SİLERSENİZ TEKRARDAN BLUETOOTHLA VERİ ALABİLİRSİNİZ




forumsonforumsonforumson SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI



Soru1: Bu ürün nerede üretilmekte? Güvenilir mi?
Cevap: Piyasada aynı üründen bir kaç çeşit bulmak mümkün. Bu ürünlerin hepsi kopyadır (çakma) Görüntü ve her yönüyle aynıdır. Bir kısmı Çin'de Samsung'a üretim yapan Anycool fabrikalarında üretilmiştir.


Soru2: İmei'ler kayıtlımı? İmei'e ne kadar garanti veriyorsunuz?
Cevap: Ürünler yurtdışından getirilmiş olup, Türkiye'de domede olmuş kullanılmayan telefon imei numaraları yüklenmektedir.

Soru3: Ya imei'den dolayı kapanırsa?
Cevap: Diyelim ki kapandı ne olacak? Böyle bir durumda telefonu aldığınız kişiyle irtibata geçmeniz gerekiyor.Tekrar kayıt işlemi yapılır.

Soru4: Telefonun imei numarasına nasıl bakabilirim?
Cevap: Cep Telefonunuzda *#06# tuşlarına basınız arkasından arama tuşuna basınız. Telefonun ekranına gelecek olan 15 haneli numara İmei numarasıdır. Bazı modellerde sim1 ve sim2 olarak ayrı ayrı arama tuşuna basmanız gerekiyor.


Soru5: İmei numarasının doğruluğunu nasıl kontrol ederim.
Cevap: Ekrana çıkan imei numarasını yandaki adresteki kutucuğa girmeniz yeterli. imei kayıt kontrol


Soru6: Pilin altındaki İmei numarası ile telefonun ekranındaki imei bir birini tutmuyor ne yapmalıyım?
Cevap: Telefonun orijinal imei arkasındakidir. Türkiye'de geçerli olan ise ekranda olandır.


Soru7: Bu ürünlerin garantisi varmı?
Cevap: Ürünün garantisi yoktur. Bazı satıcılar kısa süreli değiştirme garantisi vermektedir.(15 gün gibi kısa bir süre)

Soru8: Aldığımız üründe 2 ay sonra problem çıktı ne yapacağız?
Cevap: Bazı satıcılar teknik servis desteği verdiklerini söylüyorlar. Ben hepsi için geçerli olduğunu sanmıyorum. Çünkü aynı satıcının aynı alım-satım sitesinde değişik isimlerle ilanları var ve satıcı hakkındaki yorumlar negatif yönde arttıkça hemen o ismi kapatıp başka bir isimle satışa devam ediyorlar. Bir bakıyorsunuz sizin ürün aldığınız satıcının ialanları yok ve mağdur duruma düşüyorsunuz.

Soru9: Ürünü teslim aldık paramızı ödedik ancak 2 gün sonra cihazda bir problem tespit ettik ne olacak?
Cevap: Dürüst satıcılar bu tür ürünü değiştiriyorlar.


Soru10: Ürünü sipariş verdik ancak gelen ürünü beğenmedik ne olacak?
Cevap: İşte bu sorunun cevabı çok zor. İlanlarda değiştiriyoruz demelerine bakmayın. Kesinlikle ürünü çok iyi inceleyin. Ürünü netten alıyorsanız satıcı profilindeki mesaj ve puanları dikkate alın. Sizin beğendiğiniz ürünü o satıcıdam almış olan birinin rumuzunun üstüne tıklayarak ürün hakkında o kişiye beğenip beğenmediğini sorun.

Soru11: Anycool Cihazlarının aksesuarlarını nasıl temin edebiliriz?
Cevap: Artık ürünlerin yedek parçaları da gelmeye başladı. Usb kablosu, şarj cihazı, T808 ve T818 ekranı nette satılmaktadır.

Soru12: En son çıkan cihaz en iyi cihazmıdır?
Cevap: Kesinlikle öyle bir şey yok. Arkadaşlarımız bu yanılgıya çok düşüyor. Bazı sitelerde buna önayak oluyor. Yenisi gelesiye kadar en iyisi bu v.s. Yeni gelen ürünü yüksek fiyata biran önce satabilmek için yanlış yönlendirmeler yapılmakta. Örnek verecek olursak T838i'den sonra TC500 çıktı insanlar biranda TC500'e yöneldi sitelerde şimdi En iyi Telefon TC500 olarak gösteriliyor. Ama 2 üründe farklı seriden T838ide olan bir çok özellik TC500'de olmazken TC500'de olan fotoğraf ve video kalitesi de T838ide yok. Yakında gelecek olan wirells telefonlarda da belki TV özelliği ve çift hat olmayacak... Önemli olan son çıkan değil bize ne lazım olduğu 300 YTL telefon alıpta daha 1saat TV seyretmeyen, 10dk kayıt yapmayan arkadaşlarımız var. Bu yüzden seçiçi olmak lazım. Çok fonksiyonlu değil kullanabileceğiniz özelliklere sahip ürünü almak gerek. belki de 350YTL TC500 yerine 230YTLile Z1 alarak işinize yarar bir telefon sahibi olabilirsiniz 120YTL az bir para değil.
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Windows'da Yaşanılan Sorunlar ve Cevapları-5 Korax Windows İşletim Sistemi 0 11-01-2008 21:48
Deep Freeze Sorunlar,Çözümleri ve Merak ettikleriniz.. Korax Yeni Başlayanlar 0 08-11-2008 10:32
Nokia Marka Cep Telefonlarında Güvenlik Şifresi Yaso Symbian Programlar 0 03-30-2008 10:04
En Sık Rastlanan Güvenlik Açıkları ve Çözümleri Yaso İnternet 0 03-10-2008 21:50
Linux'da sorunlar ve çözümleri LeGoLaS Linux ve MAC İşletim Sistemi 0 01-28-2008 23:14


Şu Anki Saat: 09:52


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows