Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > > >

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 12-27-2008, 16:58   #1
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart 10. Sınıf Coğrafya Çözümlü Test(Yeraltı Suları)

10. Sınıf Coğrafya Çözümlü Test(Yeraltı Suları)

Soru 1. Çöküntü havzaları içinde oluşan büyük göller aşağıdaki bölgelerin hangisinde yaygın olarak görülür?



A) Doğu Afrika

B) Kuzey Amerika

C) Asya’nın batısı

D) Kuzeybatı Avrupa

E) Güney Amerika



Soru 4. Bir akarsudan sulama amacı ile yılın ancak belli bir kesiminde yararlanılabiliyorsa, bu durum akarsuyun öncelikle hangi özelliği ile ilgili olabilir?



A) Rejimiyle

B) Akımıyla

C) Hızıyla

D) Eğimiyle

E) Yüküyle





Soru 5. “Türkiye’de akarsular, saniyede akıttıkları toplam su miktarı bakımından fazla zengin sayılmaz. Ancak enerji potansiyeli bakımından oldukça zengindir.”



Bu durum aşağıdakilerden hangisine kanıt olabilir?





A) Akarsu yataklarında eğimin fazla olduğuna

B) Akarsu havzalarının geniş olduğuna

C) Akarsuların kar suyuyla beslendiğine

D) Akarsu rejimlerinin düzensizliğine

E) Akarsuların sık sık yatak değiştirdiğine.



Soru 6. Akarsulardan;

I. Ulaşım

II. Turizm

III. Enerji üretimi

IV. Sulama ve kullanma suyu sağlama alanlarında yaralanılabilir.



Türkiye’deki akarsulardan bu alanların en çok hangilerinden yararlanılmaktadır?



A) I ve II B) I ve III C) I ve IV



D) II ve III E) III ve IV



Soru 7. Çok kısa bir süre içinde birden bire kabararak coşkun bir şekilde akan, sonra kuruyacak duruma gelen akarsulara “sel rejimli” akarsular denir. Bölgelerin yağış rejimi göz önüne alındığında, sel rejimli akarsuların daha çok hangi bölgede görülmesi beklenir?





A) İç Anadolu Bölgesinde

B) Marmara Bölgesinde

C) Ege Bölgesinde

D) Karadeniz Bölgesinde

E) Doğu Anadolu Bölgesinde







Soru 8. Aşağıdaki göllerden hangisi volkanik set gölü sınıflandırmasına girer?

A) Van Gölü

B) Yedi Göller

C) Tuz Gölü

D) Uluba Gölü

E) Abant Gölü





Soru 9. Aşağıdaki göllerden hangisi karstik kökenli bir göldür?

A) Van Gölü

B) Tuz Gölü

C) Salda Gölü

D) Eğirdir Gölü

E) Manyas Gölü



Soru 10. Aşağıdaki göllerden hangisi alüviyal set gölüdür?



A) Tuz Gölü

B) Mogan Gölü

C) Kuş Gölü

D) Beyşehir Gölü

E) Hazar Gölü



Soru 11. Türkiye’deki akarsuların üzerinde taşımacılık yapılamıyor.

Bu durumun oluşmasında:

I. Yatak eğimlerinin fazla olması

II. Akarsu uzunluğunun yetersiz olması

III. Denge profiline ulaşamamış olması

IV. Sulama amacıyla kullanılıyor olması



gibi faktörlerden hangileri daha fazla etkilidirler?





A) I ve II

B) II ve III

C) III ve IV

D) II ve IV

E) I ve III

Soru 12. Türkiye’deki akarsular için aşağıdaki saptamalardan hangisini yaparsak yanlış olur?





A) Denge profiline ulaşmamıştır

B) Rejimleri düzensizdir

C) Ulaşıma elverişli değildirler

D) Yatak eğimleri azdır

E) Enerji potansiyelleri fazladır





Soru 13. Ege ve Akdeniz Bölgesi akarsularının debisi yaz aylarında önemli miktarda azalır. Böyle bir durumun oluşmasının temel sebebi aşağıdakilerden hangidir?



A) Yağışın şekli

B) Akarsu yatak eğimi

C) Akarsu boylarının uzunluğu

D) Bölgelerin yağış rejimleri

E) Yağışların biçimi





Soru 14. Akdeniz ve Karadeniz Bölgesi akarsularının boyları kısa iken, Ege Bölgesi akarsularının boylarının uzun olmasının temel sebebi nedir?







A) Yatak eğimleri

B) Dağların uzanış doğrultusu

C) Yıllık yağış miktarı

D) Yağış rejimleri

E) Kayaçların yapısı





Soru 15. Akarsuların rejimlerini etkileyen en önemli unsur aşağıdakilerden hangisidir?



A) Yağışın miktarı

B) Yağış rejimi

C) Akarsuyun uzunluğu

D) Yatak eğimi

E) Debisi

Soru 16. Aşağıdakilerden hangisi bir akarsuların debisi üzerinde etkili değildir?





A) Yağışın miktarı

B) Bitki örtüsü

C) Kar ve buz erimesi

D) Buharlaşma miktarı

E) Yatağının yapısı







Soru 17. Aşağıdakilerden hangisi akarsuların aşındırma faaliyetleri sonucunda oluşmuştur?



A) Dağ eteği ovası

B) Falez

C) Birikinti konisi

D) Delta

E) Dev kazanı







Soru 18. Aşağıdakilerden hangisini oluşumunda akarsular etkili olmamıştır?



A) Moren

B) Kırgıbayır

C) Peribacası

D) Dev kazanı

E) Menderes



Soru 19. Aşağıdaki akarsularımızdan hangisi karma rejimli bir akarsudur?



A) Gediz

B) Susurluk

C) Dicle

D) Göksu

E) Çoruh





Soru 20. Aşağıdaki yer şekillerinden hangisinin oluşabilmesi için eğimin azalması gerekmektedir?



A) Çentik vadi

B) Menderes

C) Peribacası

D) Seki

E) Asılı vadi



1C 2A 3A 4E 5A 6A 7C 8B 9E 10D 11D 12B 13B 14E 15E 16A 17C 18B
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tuna’nın suları kızıl akıyordu o gün, o gece уυѕυƒ Dini Şiirler 0 11-22-2008 12:55
Yeraltı suları ve kaynaklar Korax Coğrafya 1 11-11-2008 19:20
Kaynak suları boşa akıyor Haberci Yurttan Haberler 0 09-04-2008 11:20
2008 SBS Soru ve Cevapları..6. sınıf ve 7. sınıf SBS soruları ve cevapları Yaso Liseler 0 08-16-2008 13:13
Yeraltı Suları ve Kaynaklar Korax Coğrafya 0 02-23-2008 19:49


Şu Anki Saat: 00:26


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows