Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > > >

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 04-20-2011, 14:19   #1
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart varlık felsefesi ve felsefi akımlar sorular ve cevap anahtarı

1-bende birtakım algılar,tasarımlar var.Öte yandan bunların kaynağının ben olmadıımıda biliyorum;çünkü rüyalarım gibi tamamen bende olup biten şeylerle gerçek hayatta veya varlıkta olup biten şeyle arasında bir ayrım yapmam gerekir.O halde varlık algıdan ibaret olamaz.Tam tersine varlık varolduğu içindir ki algı vardır.

Aristoteles'in bu düşüncesi aşağıdakilerden hangisini destekler?

A)varlık olmadan düşünce de olmaz.
B)varlığın olup olmadığını bilemeyiz.
C)varlık kişiden kişiye değişir.
D)varlık değişimden ibarettir.
E)varlık insan düşüncesinin ürünüdür.

2-toprağa atılan tohum karşıtı olan bitkiye dönüşür,bitki de ürün verir ve kendisi ortadan kalkar.

Bu durum aşağıdaki kavramlardan hangisiyle açıklanır?

A)idea
B)diyalektik
C)form
D)nihilizm
E)fenomenoloji

3-Platon'a göre içinde yaşadığımz duyular dünyası,gerçek varlığın bulunduğu idealar dünyasının ynsımasıdır.

Platon'un bu düşünce sistemi aşağıdakilerden hangisiyle adlandırılmaktadır?
A)materyalizm
B)düalizm
C)entüisyonalizm
D)nihilizm
E)idealizm

4-Aşağıdakilerden hangisi metafiziğin sorularından biri olamaz?

A)ölümden sonra yaşam var mıdr?
B)ruh ve beden ilişkisi nasıldır?
C)insanın biyolojik yapısının özellikleri nelerdir?
D)evrenin bir başlangıcı var mıdır?
E)bir yaratıcı var mıdır?

5-thales,yeryüzü ve gökyüzündeki herşeyin sudan türediğini,
Anaksimandros,doğada varolanların Aperion'dan (sınırlı olmayan)meydana geldiğini,
Anaksimenes,varolan herşeyin sıcak nefes adını verdiğini havadan oluştuunu ileri sürmüştür.

Bu görüşler,Milet felsefe okulunda aşağıdaki sorulardan hangine yanıt arandığını gösterir?

A)Evren değişebilir mi?
B)Bilgimiz ne ile başlar?
C)İnsan aklıyla evreni kavrayabilir mi?
D)Sonsuz olan nedir?
E)Evrenin ilk ögesi nedir? (1991-ÖYS)

6-Gorgias'a göre "hiçbir şey yotur,olsada bilinemez,bilinsede başkasına ifade edilemez."

Aşağıdakilerden hangisi bu görüşe uygundur?

A)Varlık duyular alanıdır.
B)Varlık sürekli değişim halindedir.
C)varlığın kaynağı idealardır.
D)Varlık değişmeyen tek olandır.
E)varlık yoktur.

7-*Evrende hiçbir rastlantı yoktur.Herşey mekanik bir nedensellik sonucunda ortaya çıkar.
*duyum ve düşünce insan organizmasının bir hareketidir.

Bu düşünceleri savunan bir kişi aşağıdaki görüşlerden hangisini benimsemektedir?

A)idealizm
B)düalizm
C)materyalim
D)nihilizm
E)rasyonalizm

8-Bilimler varlık dünyasındaki sadece somut nesnelerle ilgilenirken felsefe varolan her türlü nesnenin genelini konu edinir.

Bu bilimin hangi özelliğinden kaynaklanmaktadır?

A)olgusal olması
B)sistematik olması
C)evrensel olması
D)objektif olması
E)birikimsel olarak ilerlemesi

9-Varlık felsefesi varlığı bütün olarak ele alıpen genel ve en temel sorgulamaları yapar.

Bu açıklamaya göre aşağıdakilerden hangisi varlık felefesinin sorduğu sorulardan biri değildir?

A)oluş bir varlık mıdır?
B)varlık varsa nedir?
C)varlığın temel özellikleri nelerdir?
D)varlığın bilgisine ulaşılabilir mi?
E)duyuların dışında bir varlık var mıdır?

10-=>"Güzelliğin on para etmez şu bedendeki aşk olmasa."diyen şık Veysel ile
=>"Varolmak algılanmış olmatır."diyen Berkeley'in

Bu görüşlerin ortak yönü aşağıdakilerden hangisinin vurgulanmasıdır?

A)soyut olanın önemsiz olduğu
B)somut olanın önemsiz olduğu
C)asıl olanın nesne olduğu
D)asıl olanın özne olduğu
E)değerlerin belirsiz olduğu (2006-ÖSS)

















1-A , 2-B , 3-E , 4-C , 5-A , 6-E , 7-C , 8-A , 9-D , 10-A
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sosyoloji ile ilgili yazılı soruları ve cevap anahtarı Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 11-19-2009 08:24
Töder Sınav Cevap Anahtarı Yaso Sınavlar ve Hazırlık - ÖSYM 6 01-12-2009 18:08
2008 PMYO PYO polis koleji vakfı Soruları Ve Cevap Anahtarı Yaso Sınavlar ve Hazırlık - ÖSYM 0 09-15-2008 11:32
23 Ağustos 2008 Tarihinde Yapılan MTSS Sınav Soruları Ve Cevap Anahtarı... нüzüη Sınavlar ve Hazırlık - ÖSYM 0 09-10-2008 11:47
Akaryakıt İkmal ve Nato Pol Tesisleri İşletme Bşk GYS Soruları ve Cevap Anahtarı Yaso Sınavlar ve Hazırlık - ÖSYM 0 04-15-2008 11:23


Şu Anki Saat: 11:23


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows