Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > > >

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 09-20-2013, 10:30   #1
Korax
Android Destek
 
Korax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Yaş: 34
Mesajlar: 21.062
Tecrübe Puanı: 1000
Korax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond repute
Korax - MSN üzeri Mesaj gönder
icon37: fizik kuvvet ve hareket 9.sınıf

KUVVET, HAREKET, ELEKTRİK KONUSUYLA İLGİLİ TEST SORULARI

1)I. Kuvvet hareketli bir cismi durdurur
II.Kuvvet birimi Newton’dur
III. Kuvvet vektörel büyüklüktür.
IV. Kuvvet dinamometre ile ölçülür.

Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?
A) I , IV B) I , II, IV C) I , III , IV D) I , II , III , IV

2-)Yüzeyle arasında 18 N sürtünme kuvveti olan duran bir cismi aşağıdaki kuvvetlerden hangisiyle hareket ettirebiliriz?
A) 6 B) 9 C) 12 D) 20

3-)I. Atom çekirdeği pozitif yüklüdür
II. Elektron yüksüz taneciktir
III.Nötron negatif yüklüdür
IV.Proton pozitif yüklüdür

Yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) I,II C) I,IV D) II,IV

4-)Bir öğrenci ,tebeşir tozu, demir tozu, tuz karışımını birbirinden ayırmak için aşağıdaki yöntemleri uyguluyor .
I. Suda çözme
II. Mıknatıs kullanma
III. Süzme
IV. Kristallendirme

Öğrenci bu yöntemleri hangi sıra ile uygulamalıdır ?
A) II,I,III,IV B) III,I,II,IV C) IV,III,I,II D) I,IV,II,III

5-) Basit makinelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A)Bazılarında kuvvetten bazılarında yoldan kazanç sağlanır. B)Enerji ve işten kazanç sağlar
C) Kuvvetten kazanç olursa yoldan kayıp olur D)Yoldan kazanç olursa kuvvetten kayıp olur

6-) 60Watt’lıkbir elektrikli alet 5 dakikada kaç Joule enerji harcar?
A) 18000 B) 15000 C) 3000 D) 120

7-) Bir su cenderesinde kuvvet kazancı aşağıdakilerden hangisine bağlıdır?
A) Kullanılan sıvının cinsine B) Piston yüzeylerinin oranına
C) İçindeki sıvının miktarına D) Sıvının yoğunluğuna

8-) Madde Kütle(gr) Hacim(cm3)
X 350 150
Y 300 60
Z 500 100
Yukarıda X,Y ve Z maddelerine ait değerler verilmiştir.
Bu maddelerden hangileri aynı madde olabilir?
A) X ve Y B) X ve Z C) Y ve Z D) X, Y ve Z

9-)Bir öğrenci suyun içine bir yumurta bıraktığında yumurta suyun içine batıyor.
Yumurtanın suda yüzmesi için öğrenci aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır? A) Kaba su ilave etmeli B)Suyu soğutmalı C) Su buharlaştırılmalı D) Suyun içinde bol miktarda tuz çözmeli

10-)Aşağıdaki canlılardan hangileri enerji piramidinin en alt ve en üst basamağında bulunur?
A) Papatya – Aslan B) Arpa – Akbaba
C) Salyangoz – Meşe D) Arpa - At




Cevaplar
1-D ,2- D , 3-C ,4- A , 5-B , 6-A, 7-B , 8-C , 9- D , 10- B
Korax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
fizik alan soru sayısı Fizik Öğretmenliği Alan Sınavı Konu Dağılımı ve Örnek Sorular Yaso FiZik 0 07-14-2013 10:14


Şu Anki Saat: 12:21


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows