Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > > >

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 04-11-2008, 20:08   #1
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart İngİlİzce Testİ

İNGİLİZCE TESTİ


Bu bölümde cevaplayacağınız soru sayısı 30 ’ dur.



31. ve 33. soruları aşağıdaki parçaya göre cevaplayınız

It is easy enough to understand why birds should migrate, and one can understand how they time their migrations according to changing day length or temperature. The real mystery is, how do they know which way to go? Human navigators, even with the help of all kinds of modern instruments, still make mistakes. So how do birds manage to find their way without making any mistakes?

31- The most puzzling thing about the migration of birds is ..................

A) Why they always leave at the end of the summer
B) How they know what route to follow
C) That they are less skillful than human beings at navigation.
D) Why they feel the need to migrate.
E) The timing of their departure

32- According to passage the changes in the length of the days and the temperature ........................... ....

A) Help birds to find their way with great accuracy
B) Hardly affect the migration of birds
C) Can be measured accurately to help navigation
D) Play a vital role in birds timing migration
E) Have always been a mystery to a man

36- When they ............. the books, they ............
their journey.

A) delivered / started
B) were delivering / started
C) were delivering / were starting
D) delivered / were starting
E) deliver / are starting

37- I ............ in the garden. That’ s why I’ m so dirty

A) had worked B) had been working
C) have been working D) could work
E) was working

38- I ........... him all day but the line is still engaged.

A) was ringing B) rang C) ring
D) have been ringing E) am ringing


39- When I first met Ebru, she ........... in this city for 20 years.

A) was living B) lived C) had been living
D) has lived E) has been living

40-Before you mentioned him, I ................. of that novelist.

A) hadn’ t ever heard B) wasn’ t hearing
C) haven’ t ever heard D) didn’ t ever hear
E) don’ t ever hear

41- At this time tomorrow morning we ......... in the lake.

A) will fish B) will be fishing C) will have fished
D) were fishing E) are going to fish
48- I wish I ......... my bike with me when I came here

A) have taken B) took C) must have taken
D) had taken E) should have taken

49- If only I .........that film. It was very boring

A) chose B) didn’t choose C) had chosen
D) hadn’ t chosen E) would choose

50- I don’ t know the exact reason .......... he is angry with me.

A) when B) why C) where D) when E) what

51- The exam, ........ I took yesterday, was full of difficult questions.

A) of which B) in which C) whom
D) which E) of whose

52. We are looking forward to .......... your new book.

A) read B) to read C) reading
D) being read E) having to read

53. I want ............ Spanish as it’ s becoming more important.

A) learning B) to learn C) to learning
D) learned E) having learned

54. Dogs can’ t get used ............ with cats.

A) to live B) living C) to have been living
D) to be living E) to living
33- From the passage we realize that man,
(-in spite of high technology-) ..............

A) Can not make birds change their migration time
B) Is still unable to explain the reasons for the migration of habits
C) Cannot measure changes in day length and temperature with any accuracy
D) Is not efficient as birds at navigation
E) Has failed to improve navigation techniques.


34. ve 60. sorularda cümlede boş bırakılan yerlere uygun kelime ya da ifadeleri yazınız.


34- Jane .......... always .......... her room untidy these days

A) was / leaving B) ....... / leaves C) is / leaving
D) ....... / left E) were / left


35- The child ........ with her toy when I .........her in the living room

A) Played / left
B) Plays / am leaving
C) Played / was leaving
D) Is playing / leave
E) Was playing / left


42- We ......our work in the garden by the time he .............. from the grocer.

A) will have finished / arrives
B) will finish / will arrive
C) will be finishing / arrived
D) finished / has arrived
E) have finished / will arrive

43- In ........... July ............ new course will be beginning on ............. photography.

A) , a, a B) the, a, C) , the, the
D) the, the, E) , a, .

44- The car which ........... by the thieves ........ yesterday by a 10 year old child.

A) is stolen / is found
B) was stolen / was found
C) had been stolen / was found
D) is being stolen / is found
E) had been stolen / is found

45- My room is ...... than anybody else’ s room

A)clean B) more clean C) cleaner
D) the cleanest E) the tidiest

46- Unless it rains I ........... shopping.

A) go out B) would go C) will go
D) will be going E) am going

47- If I ........ that the traffic lights were red I .....

A) realized, stopped
B) realized, stop
C) had realized, would have stopped
D) had realized, would stop
E) realized, could have stopped
55. “ I’ m going to Istanbul tomorrow ” he said. He said .......... going to Istanbul ..........

A) he is / tomorrow
B) he was / the previous day
C) they were / previous day
D) was / the next day
E) he was / the next day

56. The doctor warned him to ............. smoking as soon as possible if he did not want to die of cancer.

A) get along B) feel like C) get over
D) give up E) give off

57. - Hello, can I speak to Mr. Smith, please?
- He has Just entered his office, I can .......... you ........

A) put up with B) put away C) put through
D) hang up E) hold on

58. Make sure you turn ....... the TV before you go out but leave one of the lights .....

A) down / out B) off / on C) up / in
D) out / over E) on / back

59. It is said that there is a big ........... between brown and white rice.

A) difficulty B) process C) distinguished
D) seperation E) difference

60. The baby ........ his mother’ s green eyes and his father’s strength.

A) took after B) looked after C) looked like
D) inherited E) seemed




31- b 41- b 51- d
32- d 42- a 52- c
33- d 43- e 53- b
34- c 44- b 54- e
35- e 45- c 55- e
36- a 46- c 56- d
37- c 47- c 57- c
38- d 48- d 58- b
39- c 49- d 59- e
40- a 50- b 60- a
Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dİlbİlgİsİ Tekrar Testİ уυѕυƒ Türkçe (Edebiyat) Testler 0 04-12-2008 15:00
Yariyil Tarama Testİ уυѕυƒ Geometri Testleri 0 04-12-2008 14:34
Madde Özellİklerİ Tarama Testİ уυѕυƒ Fizik Testler 0 04-11-2008 21:31
Testİ Kebabi LeGoLaS Mutfak-Yemek Tarifleri 0 03-20-2008 20:54
Bİrİncİ DÜnya SavaŞi (İngİlİzce) Korax TaRiH 0 02-22-2008 21:17


Şu Anki Saat: 14:06


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows