Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > > >

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 04-02-2008, 18:49   #1
уυѕυƒ
Moderator
 
уυѕυƒ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 11.000
Tecrübe Puanı: 1000
уυѕυƒ has a reputation beyond reputeуυѕυƒ has a reputation beyond reputeуυѕυƒ has a reputation beyond reputeуυѕυƒ has a reputation beyond reputeуυѕυƒ has a reputation beyond reputeуυѕυƒ has a reputation beyond reputeуυѕυƒ has a reputation beyond reputeуυѕυƒ has a reputation beyond reputeуυѕυƒ has a reputation beyond reputeуυѕυƒ has a reputation beyond reputeуυѕυƒ has a reputation beyond repute
уυѕυƒ - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart ÇÖzÜmlÜ Sorular

ÇÖZÜMLÜ SORULAR

1. a,b sayma sayısı olmak üzere, a < b ve a + b = 20’dir. = 70 olduğuna göre, a kaçtır?
Çözüm:
a + b 20 ise b = 20 – a dır. Buna göre, = 70 =70
b.(b+1)/2 – (a – 1).a/2 = 70 (b2 – a2 + b + a)/2 = 70 (b – a)(b + a)+(b+a) = 70.2
(20 – a – a).20+20 =140 20 – 2a +1 = 7 a =7 dir.

2. log[(k3+3k2+3k+1)/k3] toplamı neye eşittir?
Çözüm:
log[(k3+3k2+3k+1)/k3] = log[(k+1)/k]3 = 3log[(k+1)/k]
= 3log(2/1) + 3log(3/2)+ 3log(4/3)+...+3log(1000/999) = 3log(2/1.3/2.4/3....1000/999)
= 3log103 = 3.3 log 10 = 9

3. f ve g, N’den N’ye aşağıdaki şekilde tanımlanmış iki fonksiyondur. f : x ,
g : x Buna göre (gof)(3)’nin değeri nedir?
Çözüm:
f : x f(x) = x(x+1)/2 g : x g(x) = x(x+1)(2x+1)/6
f(3) = 3(3+1)/2 = 6’dır. Buna göre, (gof)(3) = g[f(3)] =g(6) = 6.(6+1)(2.6+1)/6 = 7.13 = 91’dir

4. f(x) = 4x – 12 ve  a  N için xa = f(a)’dır. Buna göre, neye eşittir?
Çözüm:
= x3 + x4 + x5 = f(3) + f(4) + f(5) = (4.3 – 12)+(4.4 – 12)+(4.5 – 12) = 0+4+8 = 12

5. (x2 – 3x – 10) çarpımı neye eşittir?
Çözüm:
(x2 – 3x – 10) = = [(x – 5)(x+2)]’dir. x = 5 için (x – 5).(x+2) çarpımı sıfıra eşittir. Bunun için, çarpanlarından biri sıfıra eşit olduğuna göre (x2 – 3x – 10) çarpımı sıfıra eşittir.

6. Her n  N+ için an = 18/n.an+1 ve a1=6 olduğuna göre a3 kaçtır?
Çözüm:
an = 18/n. an+1 an+1=n/18.an dir. Buna göre, n = 1 için a2 = 1/18.a1=1/18.6=1/3
n = 2 için a3 =3/18.a2=3/18.1/3=1/18 dir.


7. Genel terimi, an = 2n-2.(n+2)! olan bir dizide a4/a2 = ?
Çözüm:
a4/a2 = 24-2.(4+2)!/22-2.(2+2)! = 4.6.5.4!/1.4!=120

8. (an) = (n+10)/n dizininin EBAS’ı m ve EKÜS’ü n olduğuna göre, m + n toplamı kaçtır?
Çözüm:
(n+10)/n = 1+10/n olduğundan dolayı her n  N için an+1 < an dir. Yani dizi monoton azalandır. a1 = 11 ve lim an = 1 olduğuna göre, her n  N+ için 1 < an  11 dir. Yani ;
EBAS :m = 1 ve EKÜS :n = 11 dir. Buna göre m+n = 1+11=12 dir.

9. (an) =2n(2 – n)/(1+2+3+...+n) dizisinin limiti nedir?
Çözüm:
an = 2n(2 – n)/(1+2+3+...+n) = (-2n2+4n)/n(n+1)/2 = (-4n2+8n)/(n2+n)
lim an = lim (-4n2+8n)/(1.n2+n) = -4/1 = 4’tür.

10. Genel terimi an =2/3+4/9+8/27+...+(2/3)n olan dizinin limiti nedir?
Çözüm:
an =2/3+4/9+8/27+...+(2/3)n = 2/3[1+2/3+(2/3)2+...+(2/3)n-1] = 2[1-(2/3)n]
lim an = lim 2[1-(2/3)n] = 2[lim1 – lim(2/3)n] = 2.(1-0) = 2’dir.

11. (1 – 1/2n)n dizisinin limiti nedir?
Çözüm:
(1+a/n)kn eak olduğuna göre, (1-1/2n)n = [1+(-1/2/n)]n e-1/2 dir.

12. 5 ile 42 arasına 20 tane terim yerleştirilerek bir sonlu aritmetik dizi elde ediliyor. Bu dizinin ortak farkı kaçtır?
Çözüm:
a1 = 5,a2,a3,...a21,a22 =42 ortak fark d = (a22 – a1)/(22 – 1) = (42 – 5)/21 = 37/21 dir.

13. İlk üç terim sırasıyla x, 2x, x2 olan bir pozitif terimli aritmetik dizinin 5. terimi nedir?
Çözüm:
a1 = x, a2 = 2x, a3 = a2 verilen dizi aritmetik dizi olduğuna göre,
a2 = (a1+a3)/2 2x = (x+x2)/2 0 = x2 – 3x x = 0 veya x = 3 tür.

14. Bir aritmetik dizide ilk 10 terim toplamı 155 ve ilk 4 terimin toplamı 26 olduğuna göre, ilk 6 terimin toplamı kaçtır?
Çözüm:
Dizinin ilk terimi a1, ortak farkı d olsun. S10 = 155 10/2(2a1+9d) = 155
2a1 + 9d = 31 ... (1) dir. S4 = 26 4/2(2a1+3d) = 26 2a1+3d = 13 ... (2) dir.
(1) ve (2) denklemlerinin ortak çözümünden,
2a1 + 9d = 31
2a1+3d = 13
Çıkardığımızda d = 3 ve a1 = 2 bulunur. Buna göre S6 = 6/2(2a1+5d) = 3.(2.2+5.3) = 57 dir.

15. 10 ile 320 arasına 4 tane terim yerleştirilerek bir sonlu geometrik dizi elde ediliyor. Bu dizinin ortak çarpanı kaçtır?
Çözüm:
a1 = 10, a2, a3, a4, a5, a6, =320 a6 = r5.a1 320 = r5.10 32 = r5 r =2 dir.

16. İlk terimi 3/2 ve son terimi 3/32 olan sonlu bir geometrik dizinin terimleri toplamı 93/32 olduğuna göre ortak çarpan nedir?
Çözüm:
a1 = 3/2, an = 3/32, Sn = 93/32 dir. an = rn-1.a1 3/32 = rn-1.3/2 rn-1=1/16 ... (1) dir.
Sn = a1(1-rn)/(1-r) 93/32 = 3/2.(1-rn)/(1-r) 31/16=(1-rn)/(1-r)...(2) dir.
(1) ve (2) denklemlerinin ortak çözümlerinden r bulunur.r yi çekip yerine koyduğumuzda
r = ½ buluruz.

17. m.n, (m+1)(n-1), 2(m-1).n dizisinin hem aritmetik hem de geometrik dizi olabilmesi için n ne olmalıdır?
Çözüm:
Verilen dizi; hem aritmetik hem de geometrik dizi olduğuna göre sabit dizidir. Yani, terimler eşittir. Buna göre,
mn = ( m+1)(n – 1) = 2(m – 1)n dir.
mn = 2(m – 1)n m = 2m – 2 m = 2 dir.
mn = (m+1)(n – 1) 2n = (2+1)(n – 1) n = 3 tür.

18. 3. terimi 12 ve 13. terimi 3 olan geometrik bir dizinin 8. terimi kaçtır?
Çözüm:
a3 = 12 ve a13 = 3 a8 = (a3.a13)1/2 = (12.3)1/2 a8 = 6 dır.

19. (2/5)n-1 serisinin toplamı nedir?
Çözüm:
r = 2/5 olduğu için |r| < 1’dir. Buna göre, (2/5)n-1 = a1.1/(1-r) = 1.1/(1 – 2/5) = 5/3 tür.

20. 41 – n serisinin toplamı nedir?
Çözüm:
41 – n = 4.1/4n = 4 (¼)n dir. r = ¼ tür. |r| < 1 olduğuna göre,
41-n = 4 (¼)n 4.a1.1/(1-r) = 4.(1/4)-2.1/(1-1/4) = 4.42.4/3 =256/3 tür.
уυѕυƒ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MAltepe Yayınlarından pisagor öklit çözümlü sorular AzRaiL GeoMetri 1 01-01-2009 20:19
Çarpanlara Ayırma(Çözümlü Sorular) PHoeNiX MaTematik 3 04-08-2008 22:56
Üçgenler Slayt Şeklinde Çözümlü Sorular AzRaiL GeoMetri 0 01-31-2008 18:08
Geometri Çözümlü 70 Sınav Sorusu AzRaiL GeoMetri 0 01-31-2008 18:07
Çokgenlerin Alanları(Çözümlü Öss Soruları) AzRaiL GeoMetri 0 01-31-2008 18:05


Şu Anki Saat: 18:39


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows