Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > > >

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 11-27-2008, 12:19   #1
_ѕєηєм_
 
_ѕєηєм_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 2.714
Tecrübe Puanı: 541
_ѕєηєм_ has a reputation beyond repute_ѕєηєм_ has a reputation beyond repute_ѕєηєм_ has a reputation beyond repute_ѕєηєм_ has a reputation beyond repute_ѕєηєм_ has a reputation beyond repute_ѕєηєм_ has a reputation beyond repute_ѕєηєм_ has a reputation beyond repute_ѕєηєм_ has a reputation beyond repute_ѕєηєм_ has a reputation beyond repute_ѕєηєм_ has a reputation beyond repute_ѕєηєм_ has a reputation beyond repute
Standart Ekok,Ebob Konu Testi

1.12 ve 16’ya tam olarak bölünebilen üç basamakli
kaç tamsayi vardir?

A) 18 B) 24 C) 30 D) 36 E) 42

2.1’den büyük tüm rakamlara bölünebilecek en küçük
dogal sayinin rakamlari toplami kaçtir?

A) 9 B) 11 C) 13 D) 15 E) 18

3.7, 5 ve 3’e bölündügünde sirasiyla 5, 3 ve 1 kalanini
veren dört basamakli en küçük dogal sayinin
rakamlari toplami kaçtir?

A) 16 B) 13 C) 12 D) 9 E) 6

4.m ile k 5’ den büyük ve birbirinden farkli asal sayilardir.
15m ve 30k sayilarinin OKEK’leri OBEB’lerinin
kaç katidir?

A) 2mk B) 5mk C) 6mk
D)15mk E)30mk

5.10410 sayisindan asagidakilerden hangisi çikarilirsa
elde edilen sayi 3, 5, 7, 9, 11 ile kalansiz bölünür?

A) 5 B) 10 C) 15 D) 20 E) 25

6.x, y, z birer pozitif tamsayidir.
x. y = 1001
y.z = 1309
esitliklerine göre,
x + z toplaminin alabilecegi en küçük deger kaçtir?

A) 14 B) 22 C) 30 D) 107 E) 108

7.a pozitif bir tamsayidir.
a.(a + 1) ifadesi bir asal sayi belirttigine göre
(a + 5) ile (a + 8) sayilarinin OKEK’leri kaçtir?

A) 54 B) 36 C) 18 D) 12 E) 3

8.18 ile bölünebilen iki basamakli en büyük iki farkli
dogal sayinin OKEK’leri OBEB’lerinin kaç katidir?

A) 90 B) 80 C) 40 D) 20 E) 10

9.a dogal sayisi 18,24 ve 30 sayilarina tam bölünebilmektedir.
b sayisi ise bu sayilari tam bölmektedir.
Buna göre
a
b kesrinin en küçük degeri kaçtir?

A) 6 B) 10 C) 60 D) 180 E) 360

10.8,12 ve18 sayilarina bölündügünde 7 kalanini veren
üç basamakli en büyük sayinin rakamlari
toplami kaçtir?

A) 20 B) 16 C) 14 D) 12 E) 10

11.b ve c asal sayilar olmak üzere
OKEK(a.b, a.c) = a.d ise OBEB(a.d,b.c) nedir?

A) a B) b C) c D) d E) 1

12.x bir dogal sayidir.
OKEK (8, 12, x) = 360 ise x en az kaçtir?

A) 5 B) 15 C) 45 D) 60 E) 90

13.a,b,c birer dogal sayidir.
A = 5a + 2 = 6b + 1 = 4c + 3 esitliklerini saglayan
üç basamakli en küçük A dogal sayisi için
a + b + c toplami kaçtir?

A) 10 B) 11 C) 33 D) 77 E) 90

14.a ve b dogal sayilari için
OKEK (a2, b 3) = 26.34
OBEB (a2, b 3) = 22.33 oldugu biliniyor.
Buna göre
a
b kesrinin degeri kaçtir?

A)
3
2 B)
27
32 C)
1
4 D)
3
16 E)
16
3


15.a, b, c birbirinden farkli dogal sayilardir.
OKEK (a, b, c) = 36
OBEB (a, b, c) = 6
olduguna göre,
a + b + c toplami kaçtir?

A) 30 B) 36 C) 66 D) 69 E) 70

16.88 fazlasi 12, 18, 24 ve 30’a tam olarak bölünebilen
üç basamakli en büyük dogal sayinin rakamlari
toplami kaçtir?

A) 27 B) 20 C) 15 D) 9 E) 5

17.a ve b birer dogal sayidir.
OBEB(a,b)=6 ve a2-b2=540 ise a + b toplami
asagidakilerden hangisi olabilir?

A) 12 B) 18 C) 30 D) 36 E) 60

18.Bir ögretmen, üç basamakli bir sayi ile ifade edilen
miktardaki sekerleri üç sinifindan 1. sinde her ögrenciye
16’sarli, 2. sinde 20’serli ve 3. sünde 36’sarli
olarak dagitabilecektir. Ögretmen siniflarda sirasiyla
16, 20, 36 seker artacagini hesaplamistir.
Bu üç sinifta toplam kaç ögrenci vardir?

A) 35 B) 44 C) 98 D) 101 E) 120

19.Ebatlari 8 cm,10 cm ve 12 cm olan kutularin 14320
tanesi ile bir küp yapilmak isteniyor.
Küpün olusabilmesi için en az kaç kutuya daha
ihtiyaç vardir?

A) 50 B) 60 C) 70 D) 80 E) 90

20.Bir isyerinde ki 3 çalisandan
1.si 2 çalisma gününden sonra ,
2.si 3 çalisma gününden sonra,
3.sü 5 çalisma gününden sonra
bir günlük izin kullanmaktadir.
Ilk defa üçü birlikte izinli olduktan sonra tekrar
üçü birlikte ayni anda üçüncü kez izinli olduklari
güne kadar geçen sürede isçilerden yalniz çalisan
kaç gün yalniz çalismistir?

A) 12 B) 10 C) 9 D) 4 E) 3


1- A 2- A 3- B 4- A 5- C 6- C 7- C 8- D 9- C 10- B 11- D 12- C 13- D 14- A 15- B 16- B 17- C 18- C 19- D 20- E
__________________
İmZaaaZZzzzaaaa....:):):)):)
_ѕєηєм_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PC Hız Testi _ѕєηєм_ Windows İşletim Sistemi 0 11-08-2008 12:23
Aşk Testi hacker_hüso Aşk'a Dair Her Şey 18 08-14-2008 13:31
Standart Konu tarama testi уυѕυƒ Biyoloji Testler 0 04-11-2008 19:53
Konu Içinde Extra Yeni Konu Butonu Korax Smf (Arşiv) 0 03-24-2008 10:23
Geometri ÖSS Konu Tarama Testi [22 Test] AzRaiL GeoMetri 0 01-31-2008 18:03


Şu Anki Saat: 08:40


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows