Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > > >

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 10-26-2009, 21:46   #1
Korax
Android Destek
 
Korax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Yaş: 34
Mesajlar: 21.062
Tecrübe Puanı: 1000
Korax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond repute
Korax - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart bilgi yarışması soru ve cevapları

1.Türk devletlerini ilk kez tek bayrak altında toplayan Türk başbuğu kimdir?

Cevap: Mete Han.

2.Merhum Başbuğumuz 1969’da MHP’yi kurmadan önce hangi partide siyaset hayatına başlamıştır?

Cevap: CKMP (Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi).

3.İslamiyeti kabul eden ilk Türk boyu ve devletinin isimleri nelerdir?

Cevap: Karluklar (boy) -Karahanlılar Devleti.

4.Bilinen ilk Türkçe yazılı belgeler olan Göktürk Yazıtları (Orhun Abideleri) bugün hangi ülke sınırları içerisindedir?

Cevap: Moğolistan.

5.“Kutlu yurt” olarak kabul edilen ve birçok Türk devletine başkentlik yapmış olan şehir neresidir?

Cevap: Ötüken.

6.“Türk Cihan Hâkimiyeti Mefkûresi Tarihi” adlı eser kime aittir?

Cevap: Prof. Dr. Osman TURAN.

7.Başına “Hazreti” ifadesini ayrı ayrı yazarak dört halifenin ismini sırasıyla yazınız.

Cevap: Hazreti Ebu Bekir (radıyallahü anh), Hazreti Ömer (radıyallahü anh) Hazreti Osman (radıyallahü anh) Hazreti Ali (radıyallahü anh)

8.Hazreti Ali efendimizin kılıcının ismi nedir?

Cevap: Zülfikâr.

9.Peygamber Efendimizin soyundan gelenlere ne denir?

Cevap: Seyyid ve Şerif.

10.“Sancı” adlı roman kime aittir? Romanda kimin hayatı konu edilmektedir?

Cevap: Emine IŞINSU – Dursun ÖNKUZU.

11.Sultan Alparslan’a ve Sultan Melikşah’a vezirlik eden, Siyasetname adlı eseriyle ünlü devlet adamı kimdir?

Cevap: Nizam’ül-mülk.

12.Mevlit törenlerinde okunan, edebiyatımızda Peygamber Efendimizi övmek maksadıyla yazılmış en güzel eser olarak bilinen Vesilet’ün-Necat kime aittir?

Cevap: Süleyman Çelebi.

13.Geçtiğimiz aylarda vefat eden ünlü Azerbaycanlı şair kimdir?

Cevap: Bahtiyar Vahabzade.

14.Türk Dil Kurumu başkanı kimdir?

Cevap: Şükrü Halûk AKALIN.

15.Şu andaki mevcut hükümet Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki kaçıncı hükümettir?

Cevap: 60.

16.Millî Eğitim Bakanımız kimdir?

Cevap: Hüseyin ÇELİK.

17.At üstünde oynanan ünlü Türk sporu nedir?

Cevap: Cirit.

18.Bilinen ilk Türkçe sözlük olan Divanü Lügati’t-Türk kimin eseridir?

Cevap: Kaşgarlı Mahmut.

19.Kurtuluş Savaşı yıllarında değerli hizmetlerde bulunmuş, fakat cumhuriyetin ilanından sonra özellikle cumhurbaşkanlığı yaptığı yıllarda milletin manevi değerlerini hiçe sayan, aynı zamanda ilk başbakanımız olan kişi kimdir?

Cevap: İsmet İnönü.

20.Sırasıyla ve tek seferde; Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Türkmenistan’ın başkentlerini yazınız.

Cevap: Bakü, Taşkent, Bişkek, Astana, Aşkabat.

21.Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” dediği caminin adı nedir, hangi şehrimizdedir?

Cevap: Selimiye Camii – Edirne.

22.Itrî ve Dede Efendi hangi sanat alanında ün yapmış kişilerdir?

Cevap: Müzik (mûsıkî)

23.Komünist ve sosyalist fikirleri çürüttüğü için basından pek ilgi görmeyen, imam hatip liselerinin açılmasında katkıda bulunan; aynı zamanda Türk milliyetçiliğine hizmetleriyle tanınan ve Prof. Dr. Erol GÜNGÖR’ün, oğluna da ismini verdiği hocası kimdir?

Cevap: Mümtaz TURHAN (Prof. Dr.)

24.Doğu Türkistan’ın bağımsızlık mücadelesinde liderlik yapmış olan, 1951’de Çin tarafından idam edilerek şehit edilen bağımsızlık savaşçısı kimdir?

Cevap: Osman BATUR.

25.Kazan Hanlığı’nın Ruslara karşı mücadelede bir direniş abidesi olan efsane kadın kahramanı kimdir?

Cevap: Siyün Bike.

26.Geçtiğimiz yıl vefat eden, aynı zamanda Mustafa Yıldızdoğan’ın sesinden dinlemeye alıştığımız “Türkiyem” adlı şiirin sahibi olan şairimiz kimdir?

Cevap: Dilaver CEBECİ.

27.Gün Sazak’ın şehit edilmesinin ardından; Seyyid Ahmet Arvasi’nin, Hergün Gazetesindeki yazısında bu olaydan sorumlu tuttuğu ve “Mavi Gömlekli Şeytan” diye hitap ettiği siyasetçi kimdir?

Cevap: Bülent ECEVİT.

28.İstiklal Marşımızda “Yırtarım dağları enginlere sığmam” diyen M.Âkif hangi destana işaret buyurmaktadır?

Cevap: Ergenekon.

29.Necip Fazıl’ın “iman banknotumuzun sahtesi” diye tarif ettiği siyasetçi kimdir?

Cevap: Necmettin ERBAKAN

30.Müceddid-i Elf-i Sâni, yani ikinci bin yılın yenileyicisi olarak bilinen İslam âlimi kimdir?

Cevap: İmam-ı Rabbani Hazretleri.
Korax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Soru Lise 3 - İnkılap Tarihi - 1.Dönem 1.Yazılı Örnek Soru Ve Cevapları 1.Osmanlı Dev Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 10-01-2009 14:21
Bilgi Yarışması Sitesi Scripti paparazi Scriptler 0 08-04-2009 13:18
Bir ateistin soru ve cevapları .. уυѕυƒ Dini Hikayeler 0 09-01-2008 15:58
2008 SBS Soru ve Cevapları..6. sınıf ve 7. sınıf SBS soruları ve cevapları Yaso Liseler 0 08-16-2008 13:13
2008 OKS soru ve cevapları AzRaiL Sınavlar ve Hazırlık - ÖSYM 9 06-14-2008 11:42


Şu Anki Saat: 15:22


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows