Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > >

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 02-14-2010, 20:04   #1
..queen..
 
Üyelik tarihi: Dec 2009
Mesajlar: 7
Tecrübe Puanı: 301
..queen.. has much to be proud of..queen.. has much to be proud of..queen.. has much to be proud of..queen.. has much to be proud of..queen.. has much to be proud of..queen.. has much to be proud of..queen.. has much to be proud of..queen.. has much to be proud of
Question 8. sınıf inkılap terihi ders kitabı 4. ünite cevapları

8. sınıf inkılap terihi ders kitabı 4. ünite ünite sonu değerlendirmesi cevapları olan varsa yazabilir mi??
..queen.. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-14-2010, 23:09   #2
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart

8.Sınıf 4. Ünite İnkılap Soruları 1. Aşağıdakilerden hangisi Atatürkçü düşünce sisteminin dış politika alanında dayandığı temel ilkelerden biri değildir?

A) Milli varlığımıza güvenmek
B) Bağımsızlığımıza zarar verecek davranışlardan kaçınmak
C) Diğer devletlerle aramızdaki sorunlara barışçıl çözümler aramak
D) Ülkemizde mevcut olmayan yönetim sistemlerini benimsemek

2. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk'e göre bir devletin uluslararası alanda güce sahip olması için gerekl olanların başında gelir?

A) Cumhuriyet yönetimi
B) Güçlü bir ekonomi
C) Laiklik ilkesi
D) Tam bağımsızlık

3. Halkçılık ilkesi aşağıdaki alanlardan hangisinde toplumsal eşitliğin sağlanmasına katkıda bulunmaz?

A) Kamu hizmetlerinde
B) Vatandaşların gelir seviyesinde
C) Askerlik görevinin yerine getirilmesinde
D) Hukuki alanda

4. 'Cumhuriyetçilik ilkesi, devlet yönetimi ve düzeninde milli iradenin egemenliğini ifade eder. Devletin yönetim biçimini gösterir.''
Bu ifadeye dayanarak aşağıdaki yargılardan hangisi söylenemez?

A) Devlet yönetiminde tek yetkili organ halktır
B) Cumhuriyetçilik ilkesi, yönetimde halkın egemenliğine dayanır
C) Cumhuriyetçilik ilkesi, karma ekonomiyi gerekli kılar
D) Cumhuriyetçilik, ülke yönetimiyle ilgili bir kavramdır

5. Atatürk'ün ''Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.'' sözü aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?

A) Milliyetçilik
B) Çağdaşlık
C) Devletçilik
D) Laiklik

6. Anayasamızda yer alan ''Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.'' sözü ile aşağıdaki ilkelerden hangisi arasında bir bağlantı vardır?

A) Devletçilik
B) Halkçılık
C) Cumhuriyetçilik
D) Laiklik

7. Aşağıdaki unsurlardan hangisi ile milliyetçilik ve cumhuriyetçilik ilkeleri arasında bir bağlantı vardır?

A) Barışseverlik
B) Çağdaşlık
C) Ekonomik kalkınma
D) Milli egemenlik

8. Vatandaşlar arasında dil, din, ırk, cinsiyet ve benzeri farklar gözetmeksizin kanun önünde herkesin eşit sayılması, aşağıdaki Atatürk ilkelerinden hangisini ifade etmektedir?

A) Halkçılık
B) Laiklik
C) İnkilapçılık
D) Devletçilik

9. Atatürk, milletimizi oluşturan unsurlar arasında din, dil, mezhep ve benzeri farklar gözetmemiş, ''Ne mutlu Türküm diyene.'' demiştir.
Atatürk, bu düşüncesi ile aşağıdakilerden hangisine vurgu yapmıştır?

A) Dil birliği
B) Ekonomik bağımsızlık
C) Kişi hürriyeti
D) Duygu birliği

10. Sürekli yenileşmeyi savunan inkılapçılık ilkesi Atatürkçülüğe aşağıda verilenlerden hangisini kazandırmaktadır?

A) Dış politika ilkelerinin belirlenmesini
B) Tam ekonomik bağımsızlığı
C) Aatürkçülüğün durağan olmamasını
D) Atatürkçülüğün her alanda benimsenmesini

1. d
2. d
3. b
4. c
5. a
6. c
7. d
8. a
9. d
10. c
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-14-2010, 23:10   #3
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart

1. Aşağıdakilerden hangisi Atatürkçü düşünce sisteminin oluşmasını sağlayan etkenlerden değildir?

A) Ankara'nın başkent oluşu
B) Fransız İhtilali'nden doğan ilkeler
C) Mondros Ateşkesi ile başlayan işgaller
D) Osmanlı Devleti'nin içine düştüğü zor durum

2. Milliyetçilik ilkesine göre aşağıdakilerden hangisi herşeyin üzerinde tutulmalıdır?

A) Laik devlet anlayışı
B) Çağdaşlaşma ve uygarlık
C) Vatanın her bakımdan tam bağımsızlığı
D) Vatandaşların yönetimde söz sahibi olması

3. 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.'' diyen Atatürk, Türk ulusunun bağımsız ve özgür yaşamasının temel güvencesinin de ülkenin yönetim şeklinde olduğunu ifade etmiştir.
Yukarıdaki ifadeye göre bağımsızlık aşağıdakilerden hangisiyle yakından ilgilidir?

A) Laiklik
B) Cumhuriyetçilik
C) Milliyetçilik
D) Halkçılık

4. Devlet yönetiminde ve toplumsal alanda laikleşmede aşağıdakilerden hangisinin etkisi olmamıştır?

A) Tevhidi Tedrisat Kanununun kabulü
B) Halifeliğin kaldırılışı
C) Türk Tarih Kurumunun açılması
D) Anayasadan ''Devletin dini İslamdır.'' maddesinin çıkarılışı

5. Atatürk'ün ''Medeniyet öyle bir nurdur ki ona ilgisiz kalanlar yok olmaya mahkumdurlar.'' sözü ile aşağıdaki bütünleyici ilkelerden hangisi arasında bir bağlantı vardır?

A) Milli birlik ve beraberlik
B) Akılcılık ve bilimsellik
C) Özgürlük ve bağımsızlık
D) Millet ve insan sevgisi

6. Atatürk inkılapları, günün değişen koşullarına göre kendini yenileyen bir sistem üzerine kurulmuştur. Aşağıdakilerden hangisi bu ifadeye uymaz?

A) Milletimizi diğer uluslardan üstün görmek
B) Vatandaşlara seçme ve seçilme hakkı tanımak
C) Hukukun üstünlüğünü tanımak
D) Eğitimde çağdaşlığı benimsemek

7. 'Millet hayatı tehlikede değilse savaş cinayettir.'' diyen Atatürk aşağıdaki ilkelerden hangisinin önemi üzerinde durmuştur?

A) Milli egemenlik
B) Batılılaşma
C) Milli birlik ve beraberlik
D) Dünya barışı

8. 'Cumhuriyet rejimi halkın kendi seçtiği kişiler tarafından yönetilmesini gerektirir.'' Bu ifade göz önüne alındığında aşağıdakilerden hangisinin cumhuriyetçilik ilkesi doğrultusunda yapıldığı söylenemez?

A) Eğitim ve öğretimin devlet tarafından yürütülmesi
B) TBMM' nin açılması
C) Saltanat ve halifeliğin kaldırılması
D) Siyasi partilerin kurulması ve çok partili siyasi hayata geçiş

9. Atatürk ''Türk milletinin elinde ve kafasında tuttuğu meşale müspet bilimdir.''sözü ile aşağıdakilerden hangisine vurgu yapmıştır?

A) Cumhuriyetçilik
B) Milliyetçilik
C) Çağdaşlık ve bilimsellik
D) Halkçılık

10. 'Devlet ve toplum düzeninde yeniliklere ve değişime açık olunması, İnkılapçılık ilkesinde ifadesini bulmaktadır.'' Bu ifadeye göz önüne alındığında aşağıdakilerden hangisinin İnkılapçılıkla ilintili olduğu söylenemez?

A) Çağdaş uygarlık düzeyine çıkmak
B) Akılcılık ve bilimsellik
C) Geleneksel düşünceye bağlı kalmak
D) İlerlemeyi öngören bir girişimcilik


1. a
2. c
3. b
4. c
5. b
6. a
7. d
8. a
9. c
10. c
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-14-2010, 23:10   #4
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart

1. Aşağıdaki Atatürk ilkelerinden hangisinin Atatürkçülüğü durağanlıktan kurtardığı söylenebilir?

A) Laiklik
B) Devletçilik
C) Cumhuriyetçilik
D) İnkılapçılık

2. Atatürk ''Asıl olan millettir. İlham ve güç kaynağı milletin kendisindedir. Bir millet için mutluluk olan bir şey, diğer bir millet için felaket olabilir. Öyleyse her millet akıl ve bilim yolu ile yalnız kendi değerlerini ve çıkarlarını bulmalıdır.'' ifadesiyle hangi iki ilkenin önemini vurgulamıştır?

A) Laiklik ve milliyetçilik
B) Cumhuriyetçilik ve devletçilik
C) İnkılapçılık ve halkçılık
D) Cumhuriyetçilik ve inkılapçılık

3. Aşağıdakilerden hangisinin laiklik ilkesini geliştirdiği söylenemez?

A) İşler bir demokrasi
B) İbadet özgürlüğü
C) Eğitim ve öğretimde birlik
D) Mezhep birliği

4. Aşağıdakilerden hangisinin doğrudan laik devlet düzenini gerçekleştirmek amacıyla yapıldığı söylenemez?

A) Türk Medeni Kanununun kabulü
B) Tekke ve zaviyelerin kapatılması
C) Halifeliğin sona erdirilmesi
D) Takvim, saat ve ölçülerde değişiklik yapılması

5. Aşağıda yer alan inkılaplardan hangisinin eğitim ve kültür alanında yapıldığı söylenemez?

A) Yeni Türk harflerinin kabulü
B) Tevhidi Tedrisat Kanununun kabulü
C) Türk Tarih ve Tetkik Cemiyetinin kurulması
D) Soyadı Kanununun kabulü

6. Aşağıdakilerden hangisi toplumsal alanı düzenlemek amacıyla yapılmıştır?

A) Dini kurumların düzenlenmesi
B) Saltanatın kaldırılması
C) Halifeliğin kaldırılması
D) Cumhuriyetin ilanı

7. Atatürk'ün milliyetçilik anlayışı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) Bütünleyicidir
B) Barışçıdır
C) Irkçıdır
D) Akılcıdır

8. Eğitimde fırsat eşitliği ve eğitimin yaygınlaştırılması aşağıdaki Atatürk ilkelerinden hangisi ile ilgilidir?

A) Cumhuriyetçilik
B) Halkçılık
C) Milliyetçilik
D) Devletçilik

9. Atatürk'ün ''Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.'' sözü aşağıdaki ilkelerden hangi ikisini kapsamaktadır?

A) Bilimsellik ve akılcılık
B) İnkılapçılık ve devletçilik
C) Laiklik ve milliyetçilik
D) Halkçılık ve bağımsızlık

10. Aşağıdaki ilkelerden hangisinin benimsenmesiyle tüm vatandaşlara seçme ve seçilme hakkı tanınıp uygulamaya konulmuştur?

A) İnkılapçılık
B) Cumhuriyetçilik
C) Milliyetçilik
D) Devletçilik


1. d
2. a
3. d
4. d
5. d
6. a
7. c
8. b
9. a
10. b
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-14-2010, 23:12   #5
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart

1. ”Atatürk görev başında hiçbir saygısızlığa yer vermeyecek kadar ciddi, özel yaşantısında ise dostlarının her türlü nazını çekecek kadar candan idi.”
Verilen bilgide Atatürk’ ün,
I.çağdaş
II.hoşgörülü
III.ilkeli
özelliklerinin hangilerinden bahsedilmiştir?

A) Yalnız I
B) I ve II
C) II ve III
D) I, II ve III

2. Atatürk: “Bizim yolumuzu çizen, içinde yaşadığımız yurt, bağrından çıktığımız Türk milleti, bir de milletler tarihinin bin bir facia ve ızdırap kaydeden yapraklarından çıkardığımız sonuçlardır.”demiştir.
Bu ifadeye bakarak, Atatürk’ün kişiliği ile ilgili aşağıdakilerden hangisi çıkarılabilir?

A) Cesareti
B) Gerçeği arama gücü
C) Askeri dehası
D) İnsan ve millet sevgisi

3. Atatük'e göre dini, mezhebi, ırkı, dili,ne olursa olsun,kendini Türk sayan herkes Türk'tür.
Burada Atatürk bir milleti meydana getiren özelliklerden hangisi üzerinde durmuştur?

A) Vatan birliği
B) Duygu birliği
C) Dil birliği
D) Din birligi

4. Atatürk ilke ve inkılaplarının dayandığı temel esaslardan bazıları şunlardır:
-Egemenliğin millete ait olması
-Vatan ve millet sevgisi
-Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma ülküsü
Bu esaslar:
I.Cumhuriyetçilik
II.Devletçilik
III.Milliyetçilik
IV.İnkılapçılık

ilkelerinden hangisi veya hangileri ile doğrudan ilişkilendirilebilir?

A) Yalnız I
B) Yalnız IV
C) II ve III
D) I, III ve IV

5. Ulusun oy ve isteğine dayanan her işin sonucunda, ulus için iyilik ve mutluluk olacağı kesindir.
Atatürk bu sözü ile aşağıdakilerden hangisinin önemini vurgulamak istemiştir?

A) Halk egemenliğinin.
B) Kültürel gelişmenin.
C) Ülke savunmasının.
D) İlerlemenin ve kalkınmanın.

6. .-TBMM nin açılması
-Saltanatın kaldırılması
-Çok partili hayata geçiş denemeleri
Yukatıdaki gelişmeler Atatürk'ün hangi ilkesi ile doğrudan ilgilidir?

A) Cumhuriyetçilik
B) Milliyetçilik
C) Halkçılık
D) Laiklik

7. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk'ün devletçilik ilkesi içerisinde yer almaz?

A) Özel girişimciliğe de kolaylık sağlanması
B) Devletin özel girişimciye kredi sağlaması
C) Devletin sanayi alanında yatırım yapması
D) Bütün ekonomik faaliyetlerin devlet tarafından yürütülmesi

8. 'Ne Mutlu Türküm diyene'' sözü Atatürk ilkelerinden hangisi ile ilgilidir?

A) Milliyetçilik
B) İnkılapçılık
C) Halkçılık
D) Laiklik

9. .-Değişimin süreki ve ileriye doğru olması
-Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma
-Çağın gereksinimlerine göre değişme
Yukarıda özellikleri verilen Atatürk ilkesi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Halkçılık
B) Devletçilik
C) İnkılapçılık
D) Laiklik

10. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk ilkelşeri ile bağdaşmaz?

A) Kanun önünde herkesin eşit kabul edilmesi.

B) Belli bir gruba, zümreye ayrıcalık tanınmaması.
C) İyi eğitim görmeyenlerin topluma kabul edilmemesi
D) Hiç kimsenin mesleğinden dolayı küçük görülmemesi


1. b
2. b
3. b
4. d
5. a
6. a
7. d
8. a
9. c
10. c
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
9.sınıf biyoloji ders kitabı sayfa bazı sayfaların soru ve cevapları Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 3 04-09-2012 22:09
8. sınıf matematik ders ve çalışma kitabı cevapları Kayıtsız Üye Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 98 01-02-2011 18:18
8.sınıf inkılap tarihi çalışma kitabı 34 ve 35 cevapları elif9669 Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 219 11-08-2010 22:33
11.sınıf inkılap tarihi kitabı değerlendirme sorusunun cevapları yaramaz Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 7 10-21-2010 18:30
Inkılap 8.sınıf ya istiklal ya ölüm çalışma kitabı cevapları nil12 Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 8 03-16-2010 17:40


Şu Anki Saat: 00:56


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows