Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > > >

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 03-30-2008, 21:49   #1
LeGoLaS
 
LeGoLaS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 6.606
Tecrübe Puanı: 938
LeGoLaS has a reputation beyond reputeLeGoLaS has a reputation beyond reputeLeGoLaS has a reputation beyond reputeLeGoLaS has a reputation beyond reputeLeGoLaS has a reputation beyond reputeLeGoLaS has a reputation beyond reputeLeGoLaS has a reputation beyond reputeLeGoLaS has a reputation beyond reputeLeGoLaS has a reputation beyond reputeLeGoLaS has a reputation beyond reputeLeGoLaS has a reputation beyond repute
Standart Jackie Chan

Jackie Chan adıyla bilinen Chan Kong-sang (doğumu: 7 Nisan 1954) Çinli bir dövüş sanatçısı, aktör, yönetmen, figüran ve şarkıcıdır.
Jackie Chan, dünyanın en çok tanınan Kung Fu ve aksiyon filmi oyuncularından biridir. Akrobatik dövüş stili, eğlenceli bir unsur oluşturan zamanlaması ve çevresindeki eşyaları silah olarak kullanma alışkınlığıyla tanınır. Yüzden fazla filmde oynayan yıldız, en çok tanınan Çinli ve Asyalı film yıldızlarından biridir. Filmlerinde çoğu zaman şarkıları da seslendirmektedir ve 1980lerde başlayan bir pop müzik kariyeri de vardır.

Jackie Chan'in annesi ve babası Hong Kong'da bir Fransız restorantında çalışıyorlardı. Doğumunda şişman bir bebek olarak dünyaya gelmiştir. Bir röportajında Jackie diyor ki çocukluğunda çok yaramazmış.


1983'de Chan Lin Feng-Chiao(Tayvanli)'ile evlendi. Bunun yanında Chan birçok ünlü Tayvanlı şarkıcılarla çıkmıs bunlardan biri Teresa Tengdir.




Chan Çin Akademisi'nde dramatik için okuyordu. Bir başka stili çok başka türlü aktörlük yapıyor. Mesala ünlü Kung-Fu dövüşçüsü Bruce Lee(Öldü)"Chan'in filmleri çok daha komik ve çok daha heyecanlı." demiştir. Ve çok daha akrobatik, kendini savunduğunda.Kung-fu döğüşünde çok hızlı ve aktif. Ve birçok savunma için aletler kullanıyor mesela film Snake and Crane Arts of Shaolin'de. Filmin bir kısmı Eski Çin'de çoğu Yeni Çin'de çekilmiştir ve Hong Kong'da,ve birçok tanilmis filmleri, İngiltere'de çekilmiştir ve başka yerlerde mesala (Who Am I) ( Kimim Ben ) Hollanda'da Rotterdam'da çekilmiştir.Bazı Chan filmlerinde Bruce Lee'nin filmlerinden alıntılar yapılmıştır, bunlardan bazilari; (New Fist Of Fury), City Hunter(Sehir Avcisi)Yolculuk gemisinde sinema salonunda Bruce lee'nin bir filmi oynatılıyor ve filmde yaptigi hareketlerin aynısını Jackie Chan de yapıyor, adamlarla dövüşürken filmde.Ama gene de Jackie Chan'in stili Bruce lee'ninkinden farklı gözüküyor.




Oyunculuk kariyerinde Jackie Stunt adamı olarak da film çekmiştir. Birçok filmde Chan başrol haricinde de oynamıştır. Bunlardan bir tanesi Bruce lee'nin filmlerinde ve birçok başka filmlerde Stunt adamı oynayarak değil normal oyuncu olarak. Jackie çoğu zaman tehlikeli sahneleri bilgisayarlarla veya mavi arka planlarla değil, gerçek olarak yapıyor; mesala damdan dama atlamalar, helikopterden yere zıplamalar, hepsini gerçekten yapıyor. Şimdiye kadar çok sakatlanmış kolundan, bacağından, burnundan ve birçok yerinden. Jackie film çekerken yardımcıları ve yönetmenler çok korkuyormuş kötü bir şey olacak diye.




Bir röportajda en tehlikeli atlayışını anlatıyor Chan, neredeyse ölüyormuş. Film Armour Of God çekimlerinde olmuş. Chan bir duvardan bir duvara atlarken ona göre bu çok zor atlayış değilmiş. Atlayış sırasında Jackie, bastığı yerin ıslak olması sonucu kayıyor ve 30 metreden yere düşüyor, çok şiddetli bir düşüş. Ve röportajda Chan'a sorulurken: "Neden Stunt adamlarına yaptırmadınız da kendiniz atladınız?" Cevabı: "Çok tehlikeli bir atlayış, onların benim gibi zarar görmelerine izin veremem. Onun için ben yaptım diyor."



Jackie Chan 1962'ten bu yana hep film çekmiş. Ve ölene kadar da oynayacağını belirtiyor.


Filmografi
Kung Fu Panda (2008)
Rush Hour 3 (2007)
Rob-B-Hood (2006)
The Myth (2005)
New Police Story (2004)
The Twins Effect 2 (2004)
Around the World in 80 Days (2004)
The Medallion (2003)
The Twins Effect (2003)
Shanghai Knights (2003)
The Tuxedo (2002)
Rush Hour 2 (2001)
The Accidental Spy (2001)
Shanghai Noon (2000)
The King of Comedy (1999)
Gorgeous (1999)
Who Am I? (1999)
Rush Hour (1998)
Mr. Nice Guy (1998)
An Alan Smithee Film: Burn Hollywood Burn (1997)
Police Story 4: First Strike (1996)
Thunderbolt (1995)
Rumble in the Bronx (1994)
Drunken Master II (1994)
Once a Cop (1993)
Crime Story (1993)
City Hunter (1993)
Police Story 3 (1992)
Twin Dragons (1992)
A Kid from Tibet (1991)
Island of Fire (1991)
Armour of God II: Operation Condor (1990)
Miracles (1989)
Police Story 2 (1988)
3 Brothers and one sister(1988)
Dragons Forever (1988)
Project A Part II (1987)
Armour of God (1987)
Dirty Boys (1986)
Police Story (1985)
Heart of Dragon (1985)
Ninja and the Thief (1985)
The Protector (1985)
Twinkle, Twinkle Lucky Stars (1985)
My Lucky Stars (1985)
Wheels on Meals (1984)
Dragon Attack (1984)
Pom Pom (1984)
Two in a Black Belt (1984)
Cannonball Run II (1983)
The Fearless Hyena Part II (1983)
Winners and Sinners (1983)
Project A (1983)
Dragon Lord (1982)
Black Magic Wars (1982)
Fantasy Mission Force (1982)
The Cannonball Run (1981)
The Big Brawl (1980)
The Young Master (1980)
Dragon Fist (1979)
Fearless Hyena (1979)
Snake & Crane Arts of Shaolin (1978)
Snake in the Eagle's Shadow (1978)
Spiritual Kung-Fu (1978)
Drunken Master (1978)
Magnificent Bodyguards (1978)
Half a Loaf of Kung Fu (1978)
The 36 Crazy Fists (1977)
To Kill with Intrigue (1977)
The Killer Meteors (1976)
Shaolin Chamber of Death (1976)
Countdown in Kung Fu (1976)
New Fist of Fury (1976)
Mr. Boo 2 : The Private Eyes (1976)
All in the Family (1975)
Bruce Lee and I (1975)
No End of Surprises (1975)
Fists of the Double K (1974)
The Golden Lotus (1974)
Police Woman (1974)
Supermen Against the Orient (1974)
Enter The Dragon (1973)
Facets of Love (1973)
Eagle Shadow Fist (1973)
Attack of the Kung Fu Girls (1973)
Lady Kung Fu (1972)
Master With Cracked Fingers aka Little Tiger From Canton (1971)
Come Drink with Me (1966)
The Story of Qin Xianglian (1964)
Big and Little Wong Tin Bar (1962)
__________________
LeGoLaS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-08-2008, 06:31   #2
funsah
 
funsah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2008
Mesajlar: 1.456
Tecrübe Puanı: 412
funsah is on a distinguished road
Standart

€Lin€ €m€ğin€ s@ĞLık...
__________________





FuNSaH
funsah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Jackie Joyner Kersee LeGoLaS Sporcular 0 03-02-2008 16:40


Şu Anki Saat: 15:47


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows