Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > > >

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 07-13-2015, 13:43   #1
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart Ünal Küpeli kimdir hayatı ve yönetmen oldugu filmler

Ünal Küpeli

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ünal Küpeli Doğum 1 Ocak 1945 (70 yaşında)

Malatya, Türkiye Eğitim Felsefe Meslek Film yönetmeni, yapımcı, senarist Ünal Küpeli (d. 1 Ocak 1945, Malatya), film yönetmeni, yapımcı, senarist.
İçindekiler




  • 1 Biyografi
  • 2 Filmografi
  • 3 Dış bağlantılar
  • 4 Kaynakça

Biyografi

Ünal Küpeli 1 Ocak 1945 yılında Malatya'da dünyaya geldi. 1968 İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü mezunudur. Mezun olduktan sonra bir süre Sosyal Sigortalar Kurumu’nda memur olarak çalıştı. Sinemaya 1972 yılında açılan sınavı kazanarak TRT'de prodüktör yardımcılığı yaparak başladı.
İlk çekimlerini belgesel filmler çekerek gerçekleştiren Küpeli, 1973 yılında Yılkı Atı ile ilk uzun metraj filmini çekmiş oldu. Bu filmi 1978 yılında Taşkent Film Festivali’ne gönderildi ancak ödül alamadı. 1977 yılında Alçaktan Uçan Güvercin ile dizi film yönetmenliğine başladı. 1978'de Bir Kadının Penceresinden ile dizi çekimlerine devam etti. 1983 yılında Orhan Kemal uyarlaması "Yalancı Dünya" ve 1984'de "Mardin Münih Hattı" adlı dizileri yönetti. Bu dizileri o dönemde çok ses getirdi. Birçok sinema ve televizyon filmi çekti. Ayrıca Doku Film isminde bir yapım şirketi kurarak yapımcılığa başladı.
Ünal Küpeli, Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği üyesidir.
Filmografi

  • Yılkı Atı - 1974 (Yönetmen)
  • Alçaktan Uçan Güvercin - 1977 (Yönetmen)
  • Bir Kadının Penceresinden- 1978 (Yönetmen)
  • Yalancı Dünya - 1983 (Yönetmen)
  • Akrep Burcu - 1985 (Yönetmen)
  • Kaçaklar - 1985 (Yönetmen)
  • Mardin-Münih Hattı - 1986 (Yönetmen)
  • Dört Köşe Dünya - 1988 (Yönetmen-Senarist)
  • Hüzün Çemberi - 1988 (Yönetmen-Senarist)
  • Serçeler Göç Etmez - 1988 (Yönetmen)
  • Sayın Başkan - 1990 (Yönetmen)
  • Hanımın Çiftliği - 1990 (Yönetmen)
  • Benim Zaferim - 1991 (Yönetmen)
  • Itri - 1991 (Yönetmen)
  • At Kestanesi - 1991 (Yönetmen)
  • Sarı Tebessüm- 1992 (Yapımcı)
  • 3.İstasyon - 1992 (Yönetmen)
  • Üç Kişilik Dünya - 1993 (Yönetmen)
  • İşgal Altında - 1993 (Yönetmen)
  • Alem Buysa - 1994 (Yönetmen)
  • Zıpçıktı - 1995 (Yönetmen)
  • Fırtınalar - 1996 (Yönetmen-Senarist)
  • Bay Kamber - 1996 (Yönetmen)
  • Oyun Bitti - 1997 (Yönetmen-Yapımcı)
  • Eyvah Babam - 1998 (Yönetmen-Senarist)
  • Renkli Dünyalar - 1999 (Yönetmen)
  • Zampara Seyfettin - 2000 (Yönetmen)
  • El Kızı - 2000 (Yönetmen)
  • Eyvah Kızım Büyüdü - 2000 (Yönetmen)
  • Ayva Sarı Nar Kırmızı - 2004 (Yapımcı)
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yavuz Sultan Selim Dönemi Korax Osmanlı Tarihi 1 05-05-2015 20:25
Erol Ülgen hayatı biyografisi Fearleon Biyografiler 0 02-25-2015 16:29
Eric Bana kimdir hayatı oynadıgı filmler Yaso Sanatçılar & Ünlüler 0 01-18-2014 11:43
William Shatner kimdir oynadıkları ve yönettikleri filmler Yaso Sanatçılar & Ünlüler 0 07-31-2013 16:47
Uğur önver kimdir hayatı kariyeri eserleri Yaso Sanatçılar & Ünlüler 0 07-31-2013 16:37


Şu Anki Saat: 05:00


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows