Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > >

Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk)

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 05-27-2015, 13:37   #1
aknet
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 674
Tecrübe Puanı: 354
aknet has much to be proud ofaknet has much to be proud ofaknet has much to be proud ofaknet has much to be proud ofaknet has much to be proud ofaknet has much to be proud ofaknet has much to be proud ofaknet has much to be proud of
Standart Eylül romanı kitabı hakkında sorular

eylul romanı hakında malasef sorular bulamadık ama ucan
sınıf adlı kitap ın soruları yayınladık bunun sadece kitab adını degistirerek sorular hazırlayabilirsiniz

Uçan Sınıf kitabı ile ilgili test soru ve cevapları
-UÇAN SINIF-
SORULAR
1- Uçan Sınıf adlı kitabın yazarı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Halide Nusret Zorlutuna
B) Hasan Nail Canat
C) Erich Kastner
D) Ernest Hemingway

2- Yazar, kitabın ön sözünde, iki yıldır yazmayı ertelediği Noel öyküsünü yazmaya nihayet karar verdiğini ifade etmiştir. Bu kararı vermesini çabuklaştıran etken aşağıdakilerden hangisidir?
A) Emekli olmayı düşünmesi
B) Annesinin ikazı
C) Noel’in yaklaşması
D) Uzun bir yolculuğa çıkacak olması

3-Yazar, Noel öyküsünü yazmak için hangi mevsimde, hangi araçla yola çıkmıştır?
A) İlkbahar-tren B)Yaz-uçak C) Sonbahar-gemi D)Yaz-tren

4-Yazar, Uçan Sınıf adlı kitabı nerede yazmıştır?
A) Bir dağın eteklerinde
B) Evinde
C) Kütüphanede
D) Sınıfta

5-Kitabın ön sözünden yola çıkarak yazarı hakkında aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A) Çocuklara kitap yazarken gerçekçi olunması gerektiğine inanıyor.
B) Bizlerden çocukluğumuzu unutmamızı istiyor.
C) Zekâ olmadan cesaretin aptallık olduğuna inanıyor.
D) Hayatın zorlukları karşısında sağlam durulması gerektiğine inanıyor.

6-Noel kutlamaları için sergilenecek “Uçan Sınıf” adlı oyun kaç perdeden oluşmaktadır?
A) 2 B) 3 C) 4 D)5

7- Martin, “Sigara İçmez” lakaplı dostu için yaptığı resme hangi adı vermiştir?
A)Yalnız Adam B) Sigara İçmez C) Okuyan Adam D) Noel Ağacı

8-Johann Sigismund Lisesi öğrencileriyle rakip okul, aralarındaki anlaşmazlığı çözmek için aşağıdaki hangi yöntemi kullanmışlardır?
A) Liseler arası münazara
B) Kısa kibrit çöpünü çekmek
C) Özür mektubu yazmak
D) Düelloya tutuşmak
dosyabak.com
9- Johann Sigismund Lisesi öğrencileriyle rakip okul arasındaki anlaşmazlığın sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Rakip okulun Johann Sigismund Lisesi öğrencilerinden birini esir alıp güzel yazı defterlerini çalması
B) Johann Sigismund Lisesi öğrencilerinin rakip okuldan bir öğrenciyi esir alıp güzel yazı defterlerini çalması
C) Rakip okulun yapılan güzel yazı yarışmasında hile yaptığını kabul etmemesi
D) Johann Sigismund Lisesi öğrencilerinin yapılan güzel yazı yarışmasında hileye başvurduğunu kabul etmemesi

10-Sınıf Öğretmeni Doktor Bökh’ün öğrencilerine anlattığı yaşanmış hikâyede, izini kaybettiği için uzun zamandır görüşemediği arkadaşı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Profesör Kreuzkamm B) Sigara İçmez
C) Sebastian Frank D) Jonathan Trotz

11- Johann Sigismund Lisesi öğrencilerinin ortak bir hedefe ulaşmak için bir araya geldiklerinde güç aldıkları ve birbirlerini coşturmak için söyledikleri söz aşağıdakilerden hangisidir?
A) Çelik Bilek B) Çelik Yumruk C)Çelik Birlik D)Çelik Güç

12-İmla Öğretmeni Profesör Kreuzkamm aşağıdaki özelliklerden hangisine sahip değildir?
A) Güler yüzlüdür.
B) Hazırcevaptır.
C) Donanımlı bir öğretmendir.
D) Tuhaf biridir.

13- Sınıf birincisi Martin, anne ve babasına Noel armağanı olarak yaptığı resme aşağıdaki adlardan hangisini vermiştir?
A) On Yıl Önce
B) Noel ve Ailem
C) On Yıl içinde
D) Annem ve Babam

14-Birkaç gündüzlü öğrencinin çöp sepetine oturtup sepetle birlikte duvara astıkları çocuk aşağıdakilerden hangisidir?
A) Martin B)Uli C) Rudi D) Güzel Theodor

15- Martin Noel tatili için eve gidemeyeceğini düşünmektedir. Bunun sebebi aşağıdakilerin hangisidir?
A) Ailesinin tatil için başka bir yere gitmesi
B) Rolünü ezberleyemediğinden ceza alması
C) Uli’ye onu okulda yalnız bırakmayacağına dair söz vermesi
D) Parasının olmaması

16- Uli’nin oynayacakları piyesin provasına gelirken yanında bir şemsiye getirmesinin sebebi aşağıdakilerin hangisidir?
A) Şemsiyeyi dekor olarak kullanmak
B) O günün yağmurlu olması
C) Şemsiyeyi paraşüt niyetine kullanmak
D) Bir gün önce arkadaşından ödünç almış olması

17- “Sigara İçmez” takma adlı Robert Uthofft’ın asıl mesleği nedir?
A) Öğretmenlik B)Doktorluk C) Bahçıvanlık D) Avukatlık

18- Martin’in eve gidebilmesini sağlayan aşağıdakilerin hangisidir?
A)Doktor Bökh B) Sigara İçmez C)Bay Kreuzkamm D)Okul Müdürü

19-Martin Noel gecesi gökyüzüne bakarken içinden ne dilemiştir?
A) Piyangodan para çıkmasını
B) Annesinin mutlu olmasını
C) Ünlü bir ressam olup İtalya’ya gitmeyi
D) Bütün sevdiklerinin mutlu olmasını
dersimiz.com
20-Yazarın kitabın ön ve son sözünde “Gottfried” adını verdiği ve hikâyesini yazarken onu zaman zaman ziyarete gelen varlık aşağıdakilerden hangisidir?
A) Buzağı B)Kelebek C)İnek D) Arı

21-Uçan Sınıf adlı kitabın yazarı, kitabındaki hangi kahramanla gerçek hayatında yolda karşılaşıyor?
A)Johnny Trotz B)Uli C)Martin D)Sebastian

UÇAN SINIF-Erich KASTNER, 188 sayfa YANIT ANAHTARI:

1-C
2-B
3-D
4-A
5-B
6-D
7-A
8-D
9-A
10-B
11-C
12-A
13-C
14-B
15-D
16-C
17-B
18-A
19-D
20-B
21-A
aknet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hayriye Yenisoy hayatı biyografisi Fearleon Biyografiler 0 02-25-2015 17:45
Fikret Türkmen hayatı biyografisi Fearleon Biyografiler 0 02-25-2015 17:35
10.Sınıf Ekoyay Dil Anlatım Kitabı 2013-2014 Cevapları Korax Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 10-24-2013 07:57
Osmanlı tarıhı kronolojısı Korax Osmanlı İmparatorluğu 0 04-01-2013 16:35
10.Sınıf Dil ve Anlatım Kitabı Etkinlik Cevapları Korax Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 4 03-17-2013 19:45


Şu Anki Saat: 19:09


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows