Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > >

Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk)

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 10-12-2009, 10:53   #1
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart soru nesnel anlatım nedir

11.sınıf öğrencisiyim,öss hazırlık kitabımı araştırdım buldum.

Öznellik ve Neslellik ile ilgili

1.Aşağıdaki cümlelerden hangisi söyleyenin duygularını içermektedir?

A) Geçen akşam size de geldiler mi?

B) Yeni aldıkları araba kırmızı renkliymiş.

C) Bu maça on beş bin seyirci gelmişti.

D) Üzerinde çekici, güzel bir elbise vardı.

E)Bak,kar yağıyor.

Cevap : D


2.Aşağıdaki cümlelerin hangisi öznel bir yargıdır?

A) Yunus Emre'nin bu şiirinde "bulut"un gizli gizli ağlamasından söz edilerek buluta insan niteliği verilmektedir.

B) Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun bu şiirlerinde doğadaki nesnelerin özellikleri insanlar için kullanılmıştır.

C) Faruk Nafiz Çamlıbel'in "Han Duvarları"nda birçok kez kişileştirmeye başvurduğu görülmektedir.

D) Ahmet Haşim'in "Sonbahar" şiirindeki kişileştirme de çok ilgi çekicidir.

E) Behçet Necatigil'in bu dizelerinde sokaklar için "gülümseyen" sözcüğü kullanılarak kişileştirme yapılmıştır.

Cevap : E

3.Aşağıdakilerden hangisi genel yargı cümlesi değildir?

A) İnsanlar hep birilerinin bir şeyleri değiştirmesini ister ama kendini her şeyin dışında tutar.

B) Adını hangi afişte görsem hemen girerdim sinemaya, büyük bir oyuncudur Türkan Şoray

C) Dünyayı güzellik kurtaracak ve bir insanı sevmekle başlayacak her şey.

D) “Heves Şiir-Eleştiri” dergisi, kuşku yok ki en deneysel dergisidir şiir dünyamızın.

E) Yayımlanan öykü kitabı sayısında geçen yıla göre büyük artış olacağı bekleniyor

Cevap : E


4.Aşağıdakilerden hangisinde yorum söz konusudur?

A)Orhan Veli, ilk şiirlerini lise yıllarında Varlıkta yayımlamış.

B)Ahmet Muhip Dranas, yayımlanan tek kitabıyla şiirimizin anıtlarındandır.

C)Kemal Özer, ilk kitabından sonra yedi yıl suskun kalmıştır.

D)Kitabın kapağında Abidin Dino’nun bir deseni kullanılmış.

E)Dergi son sayısını Can Yücel’le ilgili yazılara ayırmış.

Cevap : B


5.Aşağıdakilerden hangisi öznel bir tanım cümlesidir?

A) Üçgen, uç uca gelmiş üç doğru parçasını oluşturduğu, üç tepe noktası ve üç açısı olan geometrik biçimdir.

B) Antoloji, bir şairin, bir yazarın, bir dönemin bir türün…tipik metinlerin seçilip bir araya toplanmasıdır.

C)Fabl, insan özelliklerini hayvanlara aktararak yazılmış eğlenceli, ders verici veya hicvedici hikâyelerdir

D) Samimilik, bir insanın bir iş üzerine iyice düşündükten sonra canı pahasına da olsa savunmayı göze alarak ortaya çıkardığı kanısıdır.

E) Epigraf, bir metinin başına konmuş, genellikle edebi bir eserden alıntılanan sözler veya özdeyişlerdir.

Cevap : D

6.Aşağıdaki cümlelerden hangisinde aynı konuyla ilgili öznel ve nesnel yargı bir arada verilmiştir?

A) John Hurt ve Richard Burton un başrollerini oynadığı film George Or**ll’ın 1984 adlı romanında uyarlanmış.

B) George Or**ll’ın mirasçıları romanın filme çekilmesine senaryoyu çekimden önce görmek şartıyla izin vermişler.

C) Tüm teknik ekip büyük bir özveriyle, eserin büyüklüğüne layık bir film ortaya koymak için hummalı bir çalışma yürütmüş

D) Bazı sahneler için dev heykellerin yaptırıldığı filmde İngiltere’nin üç ayrı şehri mekân olarak kullanılmış.

E) Altı yılda tamamlanan ve önümüzdeki günlerde gösterime girecek olan film,sinemaseverlerce merakla bekleniyor.

Cevap : E


7.Aşağıdaki cümlelerin hangisi, "nesnel anlatım"a örnek olabilir?

A) Müziğin resimden daha etkili bir sanat oldu*ğuna inanıyorum.

B) istatistiklere göre özel radyolar çoğaldıkça kaset satışları düşüyordu.

C) Çevremizdeki insanlar sanki beni boğmak is*tiyorlar.

D) Radyodaki müzik, insanı eskilere götürüyordu.

E) Çevresindekilere zor ilişki kuranlar, pek akıl-
lı insanlar değildir.

Cevap : B


8.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kişisel be-
ğeni söz konusu değildir?

A) Bomba gibi şarkılarla dinleyicilerimin karşısı*na çıkacağım.

B) Onun yapıtlarında eşsiz bir lirizm, derin bir in*san sevgisi buluyorum.

C) Adı geçen yapıt için tam iki yıl çalıştığını söy*ledi bir toplantıda.

D) Marmaris'in benim için özel bir yeri ve önemi vardır.

E) En karmaşık konuları bile büyük bir ustalıkla dile getirebilen usta bir politikacıydı.

Cevap : C


9.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "nesnel bir anlatım" söz konusudur?

A) Yazın,kamp için ormanlık yerler,sahiller tercih edilmelidir.

B) Doğu Karadeniz, Türkiye'nin en çok yağış alan bölümüdür.

C) Boğaziçi zamanla güzelliğinden çok şey kaybetti.

D) Yunus'un şiirinde insanın içini ısıtan bir sıcaklık vardır.

E) Halkın en büyük eğlence kaynağı, televizyondaki yarışmalardır.

Cevap : B


10. Aşağıdaki cümlelerden hangisi,söyleyenin kişisel görüşünü yansıtmaktadır?

A) Yazar, bu kitabında önceki eserlerinde olmayan tipleri anlatmış.
B) Sait Faik ressam olsaydı usta bir portre çizeri olurdu
C) Sanatçımız tablolarında el ve göz figürünü işler.
D) O, roman kahramanlarını kırsal kesim insanlarından seçmiştir.
E) İstanbul, yazarın büyük öykülerinde dekor kullanılıyor.

Cevap : B
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Soru dil anlatım ekine köküne ayırma cevabı iceride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 1 03-14-2013 20:54
soru namık kemalin hürriyet kasidesi dil ve anlatım özelliği bu sorununu cevabı iceri Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 4 10-25-2009 18:27
soru 11 sınıf dil ve anlatım cevapları ozeti cevap iceride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 3 10-06-2009 21:54
soru 10.sınıf dil ve anlatım kitabının cevapları cevaplarda icerde Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 5 10-04-2009 21:00
Geometri özel soru slaytı - 4 farklı anlatım AzRaiL GeoMetri 0 01-31-2008 17:35


Şu Anki Saat: 01:31


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows