Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > >

Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk)

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 10-16-2009, 10:30   #1
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart soru polinom testleri örnekleri cevap iceride

polinomlar test
POLİNOMLAR

1. P(x) = (a-1)x2+(b-2)x+2c-6 polinomu sıfır polinom ise a+b+c=?

A) 4 B) 5 C) 6 D) 7 E) 8


2. mx3-(2m++n)x2+2p-n=nx3+6x2- 4p ise p değeri kaçtır

A) -1/2 B) -1/3 C) 1/2 D) 1 E) 2




3. P(x) = 3x3 - 4x2 + 2x + m polinomu x-1 ile kalansız bölündüğüne göre m kaçtır?

A) 1 B) 2 C) -1 D) -2 E) -3



4. P(x) = x2 - 2x - 1 olduğuna göre P(x)+P(-x) toplamı aşağıdakilerden hangisidir?

A) x2+2x-1 B) 2x2-2 C) 2x2+2x D) 2x2-1 E) 2x2



5. P(x) polinomunun x-2 ile bölümünden kalan 12, bölüm ise Q(x) tir. Q(x) polinomunun da x+1 ile bölümünden kalan 3, bölüm K(x) tir. Buna göre P(x) polinomu x2 - x - 2 polinomuna bölündüğünde kalan ne olur?

A) 3x+12 B) 3x-12 C) 3x+6 D) 12x-3 E) 3x-9



6. P(x-2)/Q(x) = x2 + x - 3 eşitliği veriliyor. Q(x) polinomunun x-3 ile bölümünden kalan 1 ise P(x) polinomunun katsayıları toplamı kaçtır?

A) 9 B) 10 C) 11 D) 12 E) -3




7. P(x) = 2.P(x-1) + 4 ve P(1) = 3 ise P(x) in x-3 ile bölümünden kalan kaçtır?

A) 10 B) 12 C) 16 D) 20 E) 24


8. P(x+1) = x2 - 5x - 3 çok terimlisi veriliyor.
P(2x-3) polinomunun x+2 ile bölümünden kalan kaçtır?

A) -4 B) -3 C) 11 D) 63 E) 101



9. P(x) = x3 - 4x2 + ax + b polinomunun x2 - 3x ile bölümünden kalan 3x-2 dir. Buna göre a.b kaçtır?

A) -12 B) -8 C) -5 D) 6 E) 12



10. Bir P(x) polinomu x3 - x + 3 ile bölünürse, bölüm
x4 + x3 - 6 , kalan x2 - x + 11 olmaktadır. Bu polinom x ile bölünürse, kalan kaç olur?

A) -15 B) -13 C) -7 D) 3 E) 5


11. P(x)=(2x2-3x+1).Q(x)+x-2 ifadesinde P(x) in x-2 ile bölümünden kalan 12 ise Q(x) in x-2 ile bölümünden kalan kaçtır?
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5


12. x2 = x-1 ise x6 aşağıdakilerden hangisine eşittir?

A) x3+1 B) x3-1 C) x+1 D) -1 E) 1

13. P(x) = x3.(m+1)x+2n-1 polinomunun x2-1 ile tam bölünebilmesi için (m,n) ikilisi, aşağıdakilerden hangisi
olur?

A) (0,1/2) B) (1,-1) C) (2,1) D) (-2,1/2) E) (-1,1/2)



14. P(3-x) = (2x2-x).Q(2-x)+x-1 veriliyor. Q(x) polinomunun sabit terimi -2 ise P(x) polinomunun katsayılar toplamı nedir?

A) 10 B) -11 C) -10 D) 11 E) -12


15.Bir P(x) polinomu için 2P(-x) - 3P(x) = 2x + 3 ise, P(x) polinomunun x-2 ye bölümünden kalan nedir?

A) -7/3 B) 15/2 C) 17/3 D) -19/5 E) -21/4



16. P(x) = 2x2m-1 + (m+1)x3 + x - 2 polinomu 4. dereceden ise, polinomun katsayılar toplamı nedir?

A) 6,5 B) 6 C) 5,5 D) 5 E) 4,5




17. P(x+2) = (x+3).Q(x+1) + 4 eşitliği veriliyor. Buna göre P(x) polinomunun (x+1) ile bölümünden kalan nedir?

A) -2 B) 4 C) -3 D) -1 E) 2



18. (x2 + x + 2).(x2 + bx + 3) işlemi yapılıp düzenlenince bir terim 8x2 olduğuna göre b nedir?

A) 7 B) 6 C) 5 D) 4 E) 3


19. P(x) = x(x-3)+1 ve Q(x)= (x-1)2 polinomları veriliyor.2P(x)-Q(x)=?

A) x2- 4x+1 B) x2+4x-1 C) x2-2x-1 D) x2- 4x
E) x2+4x+1



20. P(x) = ax3 + bx+3 polinomu(x-2)ile tam bölünüyor.(x+1) ile bölümünden ise 5 kalıyor. b kaçtır?

A) -15/4 B) -9/4 C) 3/2 D) 3/16 E) 1/4



21) P(x)=2x4-mx3- 4m polinomunun x+2 ile tam bölünebiliyorsa m kaçtır

A) 4 B) 2 C) -1 D) -4 E) -8


22) P(x)= 3x4-2ax2-3x+2b-a polinomunun sabit terimi 4 ve katsayılar toplamı 8 ise a değeri kaçtır

A) -2 B) -1 C) 0 D) 1 E) 2



23) P(3x-1)= x4-kx3+x2-1 olmak üzere P(2)=3 ise k kaçtır?
A) -2 B) -1 C) 0 D) 1 E) 2


24) P(x)= 3x2-2x2a-1+3b-2 polinomu 3. dereceden bir polinom ve sabit terimi 4 ise a+b kaçtır?

A) 0 B) 1 C) 2 D) 3 E) 4


25) P(x+3)-P(x+1)=4x+10 ve p(2)=6 ise p(8)=?

A) 60 B) 66 C) 72 D) 78 E) 81



1-C 2-B 3-C 4-E 5-C 6-A 7-E 8-E 9-A 10-C 11-D 12-E 13-A 14-D 15-D 16-E 17-B 18-E 19-A 20-C 21-E 22-C 23-A 24-E 25-C
( x lerin yanındaki rakamları üs olarak alın arkadaşlar örn x2 ise x üssü 2 die alın)
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
soru yazılı sunum örnekleri ne örnek verininz cevap iceride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 3 09-29-2010 18:14
Soru 10.sınıf polinom soruları cevaplar iceride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 1 10-31-2009 17:55
soru boşaltım ile ilgili soru ve cevaplar cevap iceride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 10-16-2009 10:13
Soru ingilizce kendini tanıtma örnekleri cevap iceride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 10-04-2009 22:41
Soru Fabl Örnekleri nelerdir fabl örnekleri cevabı içeride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 10-03-2009 22:46


Şu Anki Saat: 20:42


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows