Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > >

Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk)

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 10-19-2009, 20:05   #1
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart soru fiilimsi ile ilgili testler cevap iceride

fiilimsi testleri

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim-fiil yoktur?
A) Titanik filmini görmeyi isterim.
B) Yürümekten ayaklarım yoruldu.
C) Kızılcahamam’a gidiş, saat 7’de.
D) Bunu bir tek bilen kardeşimmiş.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat-fiil yoktur?
A) Beni her gün arayıp sordu.
B) Bizi güler yüzle karşıladı.
C) Yıkanmış çamaşırları ütüledik.
D) Eseri sahneye koyan sanatçı, uzun uzun alkışlandı.


3. Hangi cümlede yüklem ek fiil almıştır?
A) Koşa koşa okuluna gitti.

B) Tepeyi aşınca deniz göründü.
C) Televizyon, önemli bir eğitim aracıdır.
D) Parkta bir banka oturdular.


4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilimsi vardır?
A) Çok çalıştım, ama başaramadım.
B) Ahmet, kaybolan saatini bulmuş.
C) Eve geldi, biraz dinlendi.
D) Biraz dolaştık ve sohbet ettik.


5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim fiil vardır?
A) Çalışırken sessizlik isterdi.
B) Okuluna yürüyerek gidiyor.
C) Beni üzen birçok olayla karşılaştım.
D) Düşünmek, insana özgü bir eylemdir.


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat-fiil kullanılmamıştır?
A) Soracağım soruları heyecandan unuttum.
B) Gözleri, bağıran adama takıldı.
C) Bize anlatacak hikâyen kalmadı mı?
D) Yatmadan ilaçlarını ve sütünü iç!


7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağ-fiil kullanılmamıştır?
A) Söylediğin sözler hepimizi çok kırdı.
B) Babamı görür görmez eve kaçtım.
C) Yola güneş doğmadan çıkmalıyız.
D) Seni okluda görünce çok sevindim.



.


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilimsi yoktur?
A) Onun tek özelliği duygusal olmasıdır.
B) Görüşünden asla taviz vermezdi.
C) Geleceğini ne zaman öğrenmiştin?
D) Düşe kalka yoluna devam etti.

9.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük fiilimsi değildir?
A) Güzel yazmak için az yazdıklarını söyleyenlere gülerim.
B) Genç şairlerimiz heceden kaçarak serbest yazıyorlar.
C) Okumuşun bilgisizden farkı nitelikli kitaplar okumasıdır.
D) Ne diyeyim, nasıl anlatayım, kime benzeteyim.


10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilimsi diğerlerinden farklıdır?
A) Öğrenciler şarkı söyleyerek yürüyorlar.
B) Öğrenciler güle oynaya bahçeye çıktılar.
C) Öğrenciler gülen çiçeklere benzer.
D) Öğrenciler öğretmeni görünce sıraya girdiler.

11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük sıfat-fiil (ortaç) değildir?
A) Çalışkan insanları ben de severim.
B) Boşa harcanan zamana acırım.
C) Onarılmış bir araba almışları.
D) Onulmaz bir derde düşmüştü.

12. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birden fazla fiilimsi kullanılmıştır?
A) Arabayla şehre giderken kaza yapmış.
B) Taşkın bir suyun şırıltısını duydum.
C) Kendine güvenen bir insan olmalıyız.
D) Seni görünce ağlamaya başladı.


13. “Sen gideli onu hiç görmedim.”cümlesindeki altı çizili fiilimsi ile aynı türde bir fiilimsi aşağıdaki cümlelerin hangisinde kullanılmıştır?
A) El, elin eşeğini türkü çağırarak arar.
B) Bir gülüşü bile çok gördüler ona.
C) Gelecek günler sizlerin olacak.
D) Kaybolan yıllarıma çok acıdı


14. Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili keli­melerden hangisi fiilimsi değildir?
A) Yalnız bunlar değildi, size anlatacağım.
B) Anlatacağım olayların hepsi yaşanmıştır.
C) Bir gün anlatacağım orada yaşadıklarımızı.
D) Anlatacağım konuyu daha önce dinleme­diniz.


15. Aşağıdaki altı çizili eklerden hangisi ey­lemsi eki değildir?
A) Ateşine yanan, başka nâra yanar mı hiç?
B) Onun geleceği varsa göreceği de vardır?
C) Bugün Sinan çok yorgun görünüyor.
D) Kör olası çöpçüler, aşkımı süpürdüler.


16. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde farklı türden bir fiilimsi kullanılmıştır?
A) Beklemekten başka çaremiz yok galiba!
B) Ağlaya ağlaya gözyaşlarım tükendi, anne!
C) Sessiz sakin oturur, kimseye karışmazdı.
D) Konuşunca inci gibi dişleri görünürdü.


17. Aşağıdaki dizelerin hangisinde birden çok eylemsi vardır?
A) Ey sevgi, dalımda ilk çiçek açan tomurcuk!
B) Kanımın akışını yenileştiren damar.
C) Gül rengi ışıkları sevda dolu akşamlar.
D) İçime yeni bir fecir gibi dolan çocuk.

18.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilimsi sıfat görevinde kullanılmıştır?
A) Kendini aynada görür görmez bir şey an­sızın yok oldu.
B) Kitabın içinde ele alınmamış konu yok gibi.
C) Misafirimiz çok konuşkan bir amcaydı.
D) Bu kitabı okumayan sadece sensin.
19."Gitmek" kelimesi, aşağıdaki cümlelerin hangisinde "isim - fiil" durumundadır?
A) Giden şanlı akıncı ne gün döner yurduna?
B) Gidiş, o gidiş bir daha dönmedi!
C) Giderken beni de götürmeksin.'
D) Erzurum'a gidince bizi ara, oldu mu?

20."Bir yandan ilgisiz görünerek gözlerini benden yana kaydırıyor. Pek göz göze gelmemeye çalı­şıyordum. Bir ara bana "ağabey" demediğini be­nim de daha onu adıyla çağırmadığımı düşün­düm." cümlelerinde kaç tane fiilimsi vardır?
A) 2 B)3 C)4 D) 5


21.Ah o kadrini bilmediğim günler.
Koklamadan attığım gül demeti.
Suyunu sebil ettiğim o çeşme,
Eserken yelken açamadığım rüzgâr!
Yukarıdaki dörtlükte kaç fiilimsi vardır?
A) 3 B)4 C)5 D) 6

22. “Akacak kan damarda durmaz.”atasözündeki fiilimsinin benzeri aşağıdakilerden hangisinde vardır?
A) Kristal vazoyu kırmamaya dikkat et.
B) Kötü olayları düşünmek istemiyorum.
C) Geçmiş yıllar gözümün önünde canlanıverdi.
D) Ankara’ya gidince teyzemde kalacağım

cevaplar:1-D,2-A,3-C,4-B,5-D,6-D,7-A,8-A,9-D,10-C,11-A,12-D,13-A,14-C,15-C,16-A,17-B,18-C,19-B,20-C,21-D,22-C
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Soru polinomlar ile ilgili çözümlü çarpma işlemi cevap iceride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 1 10-26-2010 10:27
soru küresel ısınma ile ilgili deneme örnekleri cevap iceride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 10-19-2009 07:52
soru atatürk ve cumhuriyet ile ilgili kompsizyon hazılayınız cevap iceride Korax Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 10-16-2009 18:20
soru boşaltım ile ilgili soru ve cevaplar cevap iceride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 10-16-2009 10:13
soru 29 ekim ile ilgili kompozisyon cevap iceride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 10-14-2009 16:30


Şu Anki Saat: 21:06


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows