Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > >

Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk)

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 10-27-2009, 10:47   #1
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart soru 9.Sınıf Fizik Sınav SoruLarı.. cevap iceride

9.Sınıf Fizik Sınav SoruLarı..



1- Maddenin şekil almış haline ne ad verilir?

A)Cisim B) Kütle C) Ağırlık D)Kuvvet E)Hacim



2- I. Hacim II.Kütle III. Özkütle

Hangisi yada hangileri maddenin ortak özelliklerindendir?

A)Yalnız I B)Yalnız II C)I ve II D)Yalnız III E)I,II ve III



3- I.Özkütle II.genleşme katsayısı III. Kaynama Noktası

Hangisi yada hangileri maddenin ayırt edici özelliklerindendir?

A)Yalnız I B)Yalnız II C)Yalnız III D)I ve II E)I,II ve III



4- Yarıçapı 4cm,yüksekliği 6 cm olan silindirin hacmi kaç cm3 tür? (pi sayısı :3)

A)188 B)288 C)300 D)388 E)400



5-Hangisi uzunluk birimidir?

A) kg B) joule C) Newton D)Metre E) kalori



6-Ağırlığı 250 N olan sobanın kütlesi kaç kg dır?(g=10N/kg)

A)25 B)15 C)10 D)5 E)2

7- Aşağıdaki formüllerden hangisi ağırlık bulmamıza yarar?

A) V=4/3∏ r 3B)V=a3 C) G=mg D)V=a.b.c E)d=m/V



8- Bir dereceli kapta 30 cm3 kum varken üzerine 35 cm3 su dökülünce,su düzeyi 60 cm3 ölçülüyor.Kum tanecikleri arasındaki hava kaç cm3 tür.?

A)25 B)20 C)15 D)10 E)5



9- Bir dereceli kapta 25 cm3 kuru kum varken üzerine 30 cm3 su dökülünce, su düzeyi 50 cm3 okunuyor.Buna göre kuru kumun gerçek hacmi kaç cm3 tür?

A)10 B)20 C)25 D)30 E)35



10-Yarıçapı 3cm olan küre şeklindeki bir bardağın hacmi kaç cm3 tür?(Pi sayısı 3 alınacak)

A)102 B)104 C)106 D)108 E)110



11-Kenar uzunlukları 3cm,4cm ve 5cm olan dikdörtgenler prizması şeklindeki cismin hacmi kaç cm3 tür?

A)60 B)70 C) 80 D)90 E)100



12-Dereceli bir kaba bir miktar su konuluyor ve içine şekli düzgün olmayan bir taş bırakılıyor.Bu taşın hacmini bulabilmek için aşağıdakilerden hangisinin bilinmesi yeterlidir?

A)Taşın kütlesi B) Kabın hacmi C)Suyun ilk hacmi

D)Suyun kütlesi E)Kabın kütlesi


15-Bir eşit kollu terazide sağ kefeye kütlesi 22 g olan bir cisim konuluyor. Sol kefeye de 30 g lık kütle konulup sağ koldaki binici 4. bölmeye getirilince terazi dengeye geliyor.Terazi kaç grama duyarlıdır?
A) 6 B) 5 C) 4 D) 3 E) 2


17-Kenar uzunlukları 6cm,8cm,12 cm olan dikdörtgenler prizması şeklindeki kutuya bir kenar uzunluğu 2cm olan küp şeklindeki şekerlerden kaç tane sığar?

A) 576 B) 144 C) 96 D) 72 E) 48



18-Bir kenar uzunluğu 6cm olan küp şeklindeki bir kutunun kütlesi 432 gramdır.Bu kutunun yapıldığı cismin öz kütlesi kaç g/cm3 tür?

A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6



19-Kütlesi 120 g olan bir cisim su dolu kaba atılıyor. 30 g su taştığına göre cismin öz kütlesi kaç g/cm3 tür?

A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6



20- Aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

I. Kütle ortama göre değişmez

II. Kütle eşit kollu terazi ile ölçülür

II. Özkütle ayırt edici bir özelliktir

A)Yalnız I B)I ve II C)Yalnız III

D)I,II ve III E) I ve III
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-27-2009, 10:47   #2
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart

CevapLarı ;

1) A

2) C

3) E

4) B

5) D

6) A

7) C

8) E

9) B

10) D

11) A

12) C

13) E

14) B

15) E

16) B

17) D

18) A

19) C

20) D
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Soru 10.sınıf polinom soruları cevaplar iceride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 1 10-31-2009 17:55
soru fizik ve diğer bilimlerle ilişkisi cevap iceride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 10-20-2009 15:17
soru 11. Sınıf Geometri cevap iceride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 10-16-2009 13:52
soru 9.sınıf workbook cevapları cevap iceride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 10-16-2009 10:28
Uluslararası Fizik OlimpiyatLarı SoruLarı [Resimli Soru-Cevap] нüzüη FiZik 0 09-17-2008 22:34


Şu Anki Saat: 03:56


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows