Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > >

Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk)

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 11-12-2009, 14:39   #1
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart Fiilimsiler (Eylemsiler) - Test

Fiilimsiler (Eylemsiler) - Test 1. Varlığımın yetişemeyeceği uzak zamanlarda
Tıpkı şu andaki gibi tatlı bir akşamüstü
Düşlerin yok olmaya başladığı anda
Okuyucum duyarsa kalp atışına benzer bir gürültü
Bilsin ki benim yüreğimdir içli içli atan
Yukarıdaki dizelerde kaç fiilimsi vardır?
A) 2 B)3 C)4 D) 5 E) 6



2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilimsi kullanıl*mamıştır?
A) Annem bir sarma yapar ki sorma.
B) Bu lokantaya gitmekten vazgeçtik.
C) Çalışırken rahatsız edilmek istemezdi.
D) Kapıyı açınca köpek dışarı fırladı.
E) Çocukları anlayan bir öğretmendi.

3. Parkın ortasında tıpkı bir deniz kıyısı gibi sığ başlayan ve ilerledikçe derinleşen, beton zeminli bir havuz vardı ve dalgalanıp duruyordu.
Yukarıdaki cümlede kaç fiilimsi vardır?
A) 2 B)3 C)4 D) 5 E)6

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilimsi tamlama içinde kullanılmamıştır?
A) Terk edilmişliğin acısını içinde yaşıyordu.
B) Konukların geleceğini önceden biliyordu.
C) Dinmiş lodosların uğultusunu dinliyordu.
D) Arkadaşlarına, yüzmenin yararlarını anlatıyordu.
E) Tüm öğrencilere kitap okumayı öneriyordu.

5. Aşağıdaki dizelerin hangisinde fiilimsi kullanılmıştır?
A) Sus, kimseler duymasın, duymasın ölürüm ha.
B) Hep düştüğüm uçurumlarda adını gördüm.
C) Söyle, bir daha hangi ana doğurur bizi?
D) Dağlarına bahar gelmiş memleketimin.
E) Anadolu'yum ben, tanıyor musun beni?

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı bir fiilimsi kullanılmıştır?
A) Sınav günü yaklaştıkça heyecanı artıyordu.
B) Sevdiği insanları her zaman arar, sorar.
C) İçeride tanıdık kimse yoktu.
D) Bizim düşünen insanlara ihtiyacımız var.
E) Sararmış yapraklar yolları doldurmuştu.

7. Aşağıdakilerin hangisinde fiilimsi yoktur?
A) İzmir’e giderken beni de götür.
B) Beni unutan gözleri ben de unuttum.
C) Bugün her sıkıntı bizde, her olanak onlardadır.
D) Kıyıda gezerken ayağına çivi batmış.
E) Seni görünce ne yapacağımı şaşırdım.

8. I. O gelince çok sevinmiştik.
II. Tartışma kurallarını bilmiyoruz.
III. Bizim için söylenmedik söz mü kaldı?
IV. Araştırma zevki kazanmıştı.
V. Sakın onu bulmadan gelme.
Yukarıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük ortaçtır?
A)l. B) II. C) III. D) IV. E)V.

9. "Lambalar yanınca uğultu durur gibi olmuş, sonra yeniden canlanıvermişti." cümlesinde hangi sözcük fiilimsidir?
A) uğultu B) yanınca C) olmuş D) canlanıvermişti E) yeniden

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfatfiil farklı bir görevde kullanılmıştır?
A) Okumayan insan, lütfen tartışmaya katılmasın.
B) Yürekten gelen sözlerle arkadaşını teselli etti.
C) Parayla satın alınan bir şey değildir sevgi.
D) Bu odaya da giren çıkan belli değil.
E) Ara sıra kalbimi yoklayan sızılar artmıştı.

11. Fiilimsi türeten ekler, aynı zamanda eylem anlamı olmayan ad, sıfat ve zarf da türetebilirler. Bu tür sözcükler fiilimsi sayılmaz.
Bu açıklamaya göre aşağıdakilerden hangisinde altı çizili sözcük fiilimsidir?
A) Bu yörede oldukça güzel günlerimiz oldu.
B) insan, biraz da kendi geleceğini düşünmelidir.
C) Ona apartmanın giriş kapısında rastladım.
D) Şirkette olmadığınızı danışmadan öğrendim.
E) Akşamki toplantı için ne giyeceğini bilmiyordu.

12. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağfiil (ulaç) yoktur?
A) Sinemadan çıkınca arkadaşını gördü.
B) Sorduğum soruya yanıt alamadım.
C) Geleli çok olmadı, dedi.
D) Evi sora sora bulabildik.
E) Gelir gelmez beni aramış.

13. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ortaç adlaşmıştır?
A) Yeni gelen, sınıfa bir türlü alışamadı.
B) Koşar adımlarla yanımdan uzaklaştı.
C) Gezilmemiş yerler bu sabah gezildi.
D) Çözülecek soruları yarın getirirsiniz.
E) Gelen mektuplardan bir şey anlamadım.

14. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağfiil (ulaç) cüm*leye zaman anlamı katmamaktadır?
A) Ders çalışırken not tutuyormuş.
B) Akşam olunca eve gider hep.
C) Sular kabarınca asma köprü yıkılmış.
D) Sabahleyin gidip arabayı getireceksin.
E) İstanbul’a geldiğinde beni aramalısın.

15. "Onunbizi aradığını duyunca, şaşırdığımızı, ne yapmamız gerektiğini bilemediğimizi hatırlıyorum." cümlesinde kaç fiilimsi vardır?
A) 2 B) 3 C)4 D) 5 E) 6

16. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde ulaç vardır?
A) Trenin hareket etmesi oldukça gecikti.
B) Test sorularının cevaplanması sonraya bırakıldı.
C) Dalgalar tekneyi sürükleyip açıklara taşıdı.
D) Bir başına yaşamak sanki kaderiydi onun.
E) Sabahları sahilde yürümek onu dinlendiriyor.

17. ÖYS'de her testin sorularını çözmeye zaman ayırın.
Bu cümlede bulunan fiilimsi türünün benzeri aşağıdaki cümlelerin hangisinde vardır?
A) insanlar iyi günler görmek umuduyla yaşarlar.
B) Bizim için ayırdığınız koltuk takımı satıldı mı?
C) İnsan yanınca Kerem gibi yanmalı.
D) Bir işte çalışıp para kazanmalısın.
E) Güneş doğarken Nemrut'ta olmalısın ki...

18. Yarı aralık pencereden içeriye dolan ay ışığına dikti göz*lerini.
Bu cümledeki fiilimsinin türce özdeşi aşağıdakiler*den hangisinde yoktur?
A) Kimse, tuttuğu takımın yenilmesini istemez.
B) Geç varıyordu gideceği yerlere.
C) Unutulmuş yazın kırgın yolcusu yüreğini kıyıya vurur.
D) Ormanlık bir alanda yürümeye başladılar.
E) Akşamları olmadık şeyler düşünüyorum.


19. "Konuşmamayı düşündüğü için önce susmayı tercih
I II III
etmiş, sonra giderek ortama ısınıp düşüncelerini
IV V
açıklamış." cümlesinde altı çizili sözcüklerden hangi*si fiilimsi değildir?
A)l. B) II. C) III. D) IV. E)V.

20. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde adlaşmış ortaç var*dır?
A) Tanımadığım insanlarla konuşmam.
B) Söylediklerime neden kulak vermiyorsun?
C) Mantıklı tercihler yapmasını söylemiştim.
D) Şu günlerde tatile çıkma ihtiyacı hissediyorum.
E) Anlattığı şeyler hepimizi çok etkilemişti.

Cevap Anahtarı: 1)E 2)A 3)C 4)E 5)B 6)A 7)C 8)C 9)B 10)D 11)E 12)B 139A 14)D 15)E 16)C 17)A 18)D 19)D 20)B
Fiilimsiler (Eylemsiler) - Test 1. Varlığımın yetişemeyeceği uzak zamanlarda
Tıpkı şu andaki gibi tatlı bir akşamüstü
Düşlerin yok olmaya başladığı anda
Okuyucum duyarsa kalp atışına benzer bir gürültü
Bilsin ki benim yüreğimdir içli içli atan
Yukarıdaki dizelerde kaç fiilimsi vardır?
A) 2 B)3 C)4 D) 5 E) 6



2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilimsi kullanıl*mamıştır?
A) Annem bir sarma yapar ki sorma.
B) Bu lokantaya gitmekten vazgeçtik.
C) Çalışırken rahatsız edilmek istemezdi.
D) Kapıyı açınca köpek dışarı fırladı.
E) Çocukları anlayan bir öğretmendi.

3. Parkın ortasında tıpkı bir deniz kıyısı gibi sığ başlayan ve ilerledikçe derinleşen, beton zeminli bir havuz vardı ve dalgalanıp duruyordu.
Yukarıdaki cümlede kaç fiilimsi vardır?
A) 2 B)3 C)4 D) 5 E)6

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilimsi tamlama içinde kullanılmamıştır?
A) Terk edilmişliğin acısını içinde yaşıyordu.
B) Konukların geleceğini önceden biliyordu.
C) Dinmiş lodosların uğultusunu dinliyordu.
D) Arkadaşlarına, yüzmenin yararlarını anlatıyordu.
E) Tüm öğrencilere kitap okumayı öneriyordu.

5. Aşağıdaki dizelerin hangisinde fiilimsi kullanılmıştır?
A) Sus, kimseler duymasın, duymasın ölürüm ha.
B) Hep düştüğüm uçurumlarda adını gördüm.
C) Söyle, bir daha hangi ana doğurur bizi?
D) Dağlarına bahar gelmiş memleketimin.
E) Anadolu'yum ben, tanıyor musun beni?

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı bir fiilimsi kullanılmıştır?
A) Sınav günü yaklaştıkça heyecanı artıyordu.
B) Sevdiği insanları her zaman arar, sorar.
C) İçeride tanıdık kimse yoktu.
D) Bizim düşünen insanlara ihtiyacımız var.
E) Sararmış yapraklar yolları doldurmuştu.

7. Aşağıdakilerin hangisinde fiilimsi yoktur?
A) İzmir’e giderken beni de götür.
B) Beni unutan gözleri ben de unuttum.
C) Bugün her sıkıntı bizde, her olanak onlardadır.
D) Kıyıda gezerken ayağına çivi batmış.
E) Seni görünce ne yapacağımı şaşırdım.

8. I. O gelince çok sevinmiştik.
II. Tartışma kurallarını bilmiyoruz.
III. Bizim için söylenmedik söz mü kaldı?
IV. Araştırma zevki kazanmıştı.
V. Sakın onu bulmadan gelme.
Yukarıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük ortaçtır?
A)l. B) II. C) III. D) IV. E)V.

9. "Lambalar yanınca uğultu durur gibi olmuş, sonra yeniden canlanıvermişti." cümlesinde hangi sözcük fiilimsidir?
A) uğultu B) yanınca C) olmuş D) canlanıvermişti E) yeniden

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfatfiil farklı bir görevde kullanılmıştır?
A) Okumayan insan, lütfen tartışmaya katılmasın.
B) Yürekten gelen sözlerle arkadaşını teselli etti.
C) Parayla satın alınan bir şey değildir sevgi.
D) Bu odaya da giren çıkan belli değil.
E) Ara sıra kalbimi yoklayan sızılar artmıştı.

11. Fiilimsi türeten ekler, aynı zamanda eylem anlamı olmayan ad, sıfat ve zarf da türetebilirler. Bu tür sözcükler fiilimsi sayılmaz.
Bu açıklamaya göre aşağıdakilerden hangisinde altı çizili sözcük fiilimsidir?
A) Bu yörede oldukça güzel günlerimiz oldu.
B) insan, biraz da kendi geleceğini düşünmelidir.
C) Ona apartmanın giriş kapısında rastladım.
D) Şirkette olmadığınızı danışmadan öğrendim.
E) Akşamki toplantı için ne giyeceğini bilmiyordu.

12. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağfiil (ulaç) yoktur?
A) Sinemadan çıkınca arkadaşını gördü.
B) Sorduğum soruya yanıt alamadım.
C) Geleli çok olmadı, dedi.
D) Evi sora sora bulabildik.
E) Gelir gelmez beni aramış.

13. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ortaç adlaşmıştır?
A) Yeni gelen, sınıfa bir türlü alışamadı.
B) Koşar adımlarla yanımdan uzaklaştı.
C) Gezilmemiş yerler bu sabah gezildi.
D) Çözülecek soruları yarın getirirsiniz.
E) Gelen mektuplardan bir şey anlamadım.

14. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağfiil (ulaç) cüm*leye zaman anlamı katmamaktadır?
A) Ders çalışırken not tutuyormuş.
B) Akşam olunca eve gider hep.
C) Sular kabarınca asma köprü yıkılmış.
D) Sabahleyin gidip arabayı getireceksin.
E) İstanbul’a geldiğinde beni aramalısın.

15. "Onunbizi aradığını duyunca, şaşırdığımızı, ne yapmamız gerektiğini bilemediğimizi hatırlıyorum." cümlesinde kaç fiilimsi vardır?
A) 2 B) 3 C)4 D) 5 E) 6

16. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde ulaç vardır?
A) Trenin hareket etmesi oldukça gecikti.
B) Test sorularının cevaplanması sonraya bırakıldı.
C) Dalgalar tekneyi sürükleyip açıklara taşıdı.
D) Bir başına yaşamak sanki kaderiydi onun.
E) Sabahları sahilde yürümek onu dinlendiriyor.

17. ÖYS'de her testin sorularını çözmeye zaman ayırın.
Bu cümlede bulunan fiilimsi türünün benzeri aşağıdaki cümlelerin hangisinde vardır?
A) insanlar iyi günler görmek umuduyla yaşarlar.
B) Bizim için ayırdığınız koltuk takımı satıldı mı?
C) İnsan yanınca Kerem gibi yanmalı.
D) Bir işte çalışıp para kazanmalısın.
E) Güneş doğarken Nemrut'ta olmalısın ki...

18. Yarı aralık pencereden içeriye dolan ay ışığına dikti göz*lerini.
Bu cümledeki fiilimsinin türce özdeşi aşağıdakiler*den hangisinde yoktur?
A) Kimse, tuttuğu takımın yenilmesini istemez.
B) Geç varıyordu gideceği yerlere.
C) Unutulmuş yazın kırgın yolcusu yüreğini kıyıya vurur.
D) Ormanlık bir alanda yürümeye başladılar.
E) Akşamları olmadık şeyler düşünüyorum.


19. "Konuşmamayı düşündüğü için önce susmayı tercih
I II III
etmiş, sonra giderek ortama ısınıp düşüncelerini
IV V
açıklamış." cümlesinde altı çizili sözcüklerden hangi*si fiilimsi değildir?
A)l. B) II. C) III. D) IV. E)V.

20. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde adlaşmış ortaç var*dır?
A) Tanımadığım insanlarla konuşmam.
B) Söylediklerime neden kulak vermiyorsun?
C) Mantıklı tercihler yapmasını söylemiştim.
D) Şu günlerde tatile çıkma ihtiyacı hissediyorum.
E) Anlattığı şeyler hepimizi çok etkilemişti.

Cevap Anahtarı: 1)E 2)A 3)C 4)E 5)B 6)A 7)C 8)C 9)B 10)D 11)E 12)B 139A 14)D 15)E 16)C 17)A 18)D 19)D 20)B
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Din Kültürü test soruları Sunuları Din Kültürü test soruları (sunu şeklinde)..İNDİR Yaso Din KüLtüRü ve AhLak 0 10-24-2009 20:43
Son Bir Test DAVUTBEY Fıkralar 0 03-21-2009 16:09
Almanca | fiilimsiler burda _ѕєηєм_ Yabancı Dil 0 11-18-2008 09:43
test Haberci Siyaset Meydanı 0 08-28-2008 18:10
Test Disk (DOS) 6.5-WIP Yaso Araçlar 0 06-17-2008 06:52


Şu Anki Saat: 16:51


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows