Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > >

Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk)

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 01-15-2010, 11:43   #1
Korax
Android Destek
 
Korax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Yaş: 34
Mesajlar: 21.062
Tecrübe Puanı: 1000
Korax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond repute
Korax - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart 10.sınıf matematik 1.dönem 1.yazılı soruları

1. DÖNEM 1. YAZILI SORULARI VE CEVAPLARI

Soru 1-) P(x)= x²-3x²+4x-5 polinomunun Q(x) polinomuna bölümünden kalan kaçtır?

Cevap: P(x)=Q(x-3).A(x)+k
x-3= 0 ise x=3 dür.
P(3)=2. 3³-3.3²+4.3-5
P(3)=54-27+12-5
P(3)=34 olur.

Soru 2-) p(x) ve Q(x) polinomları için; p(x+2)= (x³-2x-3).Q(x)+x²+ x+ 1
Bağıntısı sağlanmaktadır. Q(x) in sabit terimi 5 olduğuna göre,p(x) polinomu x-2 ile bölümünden kalan nedir?

Cevap: Q(0)=5 dir.
P(x)=(x-2). A(x) + k=? X-2=0 dan x=2 yani bize p(2) yi soruyor arkadaşlar.
X=0 ise
P(x+2)= (x³-2x-3).Q(x)+x²+ x+ 1
P(2)= (-3).Q(0)+1
P(2)= -3.5+1
P(2)=-14 olur.

Soru 3-) p(x+3) polinomunun p(x) ile bölümünden kalan mx+1, p(x) polinomunun p(x+3) ile bölümünden kalan 2x+n ise m.n kaçtır?

Cevap: Her iki durumda aynı polinomlar olduğu için; diğer polinomun kalanı toplamaya göre tersi olur kuralı ile;
mx+1= -(2x+n)
mx+n= -2x-n
m=-2
-n=1
n=-1 m.n= (-2).(-1)= 2 olur.

Soru 4-) Kat sayıları toplamı -2 olan bir p(x) polinomunun (x+3) ile bölümünden kalan -10 dur. Buna göre p(x) polinomunun x²+2x-3 ile bölümünden kalan nedir?

Cevap: p(1)=-2
P(x)= (x+3).A(x)+k p(3)=-10
P(x)= (x²+2x-3). B(x) + ax+b
P(1)=-2 (1²+2.1-3).B(1)+a.1+b=-2
==>a+b=-2
P(-3)=-10 [(-3²)+2.(-3)-3] . B(-3)+a.(-3)+b=-10
==> -3a+b=-10
-/ a+b=-2
-3a+b=-10
------------
-4a=-8
a=2 ve b=4 ==> ax+b= 2x+4 olur.

Soru 5-) p(x-1)+p(x+1)= 4x²-2x+10 olduğuna göre p(x) polinomu kaçtır?

Cevap: p(x)= ax²+bx+ c
P(x-1)=a(x-1)²+b(x-1)+c
P(x+1)=a(x+1)²+b(x+1)+c
+ -------------------------
2ax²+2a+2b+2c = 4x²-2x+10 polinomların eşitliği;
2a=4 a=2 2b=-2 b=-1 2a+2c=-10 a+c=5 2+c=5 c=3 dür.
2x²-x + 3 olur.

Soru 6-) 6q³-17q²+22q-23 polinomunu 2q-3 polinomuna ‘’Horner Metodu ile bölünüz.

Cevap: Bu basit yaparsınız. 3q²-4q+5 çıkacak.

Soru 7-) p(x)=3.p(-x) – 2x
P(-3x)=?

Cevap: p(-3x)=3.p(3x)+6x
P(3x)=3.p(-3x)-6x
-6x=3p(3x)-p(-3x)
3/6x=3p(-3x)-p(3x)
------------------
12x=9p(-3x)-p(-3x)
12x=8p(-3x)
-----------
8
P(-3x)=3/2x olur.

Soru 8-) 3x³-2x²-1 polinomunun x²-4 ile bölümünden kalan ax+b ise a+b=?

Cevap: x²=4 ==> 3. x².x-2. x²-1
=3.4.x-2.4-1
=12x-8-1
=12x-9=ax+b
a=12 ve b=-9 a+b= 12-9 a+b=3 olur.

Soru 9-) x³+ y³=80 xy(x+y)=15 ise x.y=?

Cevap: (x+y)³= x³+3x²y+ 3xy²+ y³
=x³+ y³+3xy(x+y)
=80+3.15
=125==> x+y=5
xy(x+y)=15==>xy.5=15
==>xy=3 olur.

Soru 10-) x-y=3 ve x.y=10 ise x²+ y² kaçtır?

Cevap: x-y=3==> (x-y)²=3²
=x²-2xy+y²=9 (x.y=10)
=x²-2.10+y²=9
=x²-20+y²=9
=x²-20+y²=9
=x²+ y²=29 olur.

Başarılar Dilerim arkadaşlar!!!
Korax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
matematik 9.Sınıf 1.Dönem yazılı Soruları cevap iceride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 12-02-2009 08:49
9.Sınıf 1.Dönem 1.Yazılı Soruları Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 11-22-2009 20:30
9.Sınıf Fizik 1.Dönem 1. Yazılı Soruları+Cevapları A-B Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 2 11-22-2009 19:30
10.Sınıf Sağlık Bilgisi 1.Dönem Yazılı Soruları Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 11-17-2009 07:30
soru 11.Sınıf Biyoloji 1.Dönem 1.Yazılı Soruları cevap iceride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 10-30-2009 21:17


Şu Anki Saat: 16:45


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows