Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > >

Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk)

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 01-18-2010, 17:48   #1
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart türkiyenin cografi konumu ile ilgili testler ve cevapları

COĞRAFİ KONUM ile ilgili test ve cevaplar 1-Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin matematik konumunun sonuçlarından değildir?

A)-Güneyden sıcak iklimlere komşu olması
B)-Karadeniz’in Akdeniz’den daha serin olması
C)-Güneyden esen rüzgarların sıcaklığı artırması
D)-Aynı tarihlerde farklı mevsim özelliklerinin görülmesi
E)-Uşak’ta yerel saatin Ankara’dan geri olması

2-Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'nin matematik ve özel konumunu birlikte belirler?
A) Türkiye’nin ortalama yükseltisi 1132 m.’ dir.
B) Türkiye'nin en doğusu ile batısı arasında 76 dakikalık zaman farkı vardır.
C) Türkiye kuzey yarım kürede ve eski dünya kıtaları arasındadır.
D) Sıcaklık batıdan doğuya gidildikçe azalır.
E) Türkiye II. ve III. Doğu saat diliminde yer alır.

3-Aşağıdakilerden hangisi boylamı bilinmeyen bir yerin yerel saatini bulmamıza yarar?
A) Güneşin doğuş vaktinin bilinmesi
B) Güneşin batış saatinin bilinmesi
C) Ortak saatin bilinmesi
D) Ekvatora uzaklığın bilinmesi
E) Güneşin tam tepede olduğu anın bilinmesi

4-Özel konumu bilinen bir ülkenin aşağıdaki özelliklerinden hangisi bilinemez?
A) İklim özellikleri
B) Karasallık - Denizsellik özellikleri
C) Ekonomik özellikleri
D) Güneş ışınlarının geliş açısı
E) Kültürel özellikleri

5-Bir ülkenin yalnızca boylam derecelerine bakılarak aşağıdakilerden hangisi hakkında bilgi edinilemez?
A) Ülkenin doğusu ile batısı arasındaki yerel saat farkı
B) Ülkenin kaçıncı saat diliminde yer aldığı
C) Yaşanan gece-gündüz uzunluğu
D) Başlangıç meridyenine göre zaman farkı
E) Güneş'in yerel saate göre doğuş batış vakitleri

6-Aşağıdakilerden hangisinde enlemin etkisinden söz edilemez?
A) Sıcaklık dağılışında
B) Yerel saat farklarında
C) Daimi kar sınırının yükseltisinde
D) Denizlerin tuzluluk oranlarında
E) Bitki örtüsünün dağılışında

7-Aşağıda verilen enlemlerden hangisinde iki boylam arasındaki uzaklık en fazladır?
A) 20° Güney enlemi
B) 70° Kuzey enlemi
C) 65° Güney enlemi
D) 6° Kuzey enlemi
E) 90° Güney enlemi

8-Dünya üzerinde kaç tane saat dilimi vardır?
A)A) 4 B) 15 C) 24 D) 180 E) 360


9-Türkiye’de saatler yaz saati uygulaması için 1 saat ileri alındığında, aşağıdaki boylamların hangisi üzerinde
bulunan merkezin yerel saati ile ortak saati arasında 16 dakika zaman farkı olur?
A)A) 26 Doğu
BB) 30 Doğu

C)C) 41 Doğu

D) D)45 Doğu

E)E) 50 Doğu

10-Ekvator üzerinde bulunan X ve Y kentleri arasındaki uzaklık 2775 km dir.
X ve Y noktaları arası yerel saat farkı kaç dakikadır?
A)A) 75 B) 100 C) 175 D) 200 E) 210

11-Başlangıç meridyenine eşit uzaklıkta bulunan merkezlerin aynı boylamda yer alması aşağıdakilerden
hangisine bağlıdır?
A) Yerel saatlerinin aynı olmasına
B) Eksen eğikliğinin ortadan kalkmasına
C) Ekvator’a eşit uzaklıkta olmalarına
D) Gece- gündüz uzunluklarının aynı olmasına
E) Aynı yarım kürede bulunmalarına

Cevaplar

1-d
2-c
3-e
4-d
5-c
6-b
7-d
8-c
9-c
10-b
11-c
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Polİnomlar (test) polinomlarla ilgili geniş testler Yaso Sınavlar ve Hazırlık - ÖSYM 2 02-23-2010 21:51
karmaşık sayılarla ilgili testler Korax Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 12-24-2009 22:47
soru fiilimsi ile ilgili testler cevap iceride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 10-19-2009 20:05
Türkiyenin coğrafi konumu nerededir nasıldır Yaso Coğrafya 0 03-20-2009 17:31
Müthiş bir slayt,ibretlik(türkiyenin gidişatıyla ilgili) Korax SLayt BöLümü (Power Point) 0 03-15-2008 19:04


Şu Anki Saat: 23:55


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows