Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > >

Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk)

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 01-19-2010, 23:32   #1
piton
 
Üyelik tarihi: Jan 2010
Mesajlar: 3
Tecrübe Puanı: 0
piton has much to be proud ofpiton has much to be proud ofpiton has much to be proud ofpiton has much to be proud ofpiton has much to be proud ofpiton has much to be proud ofpiton has much to be proud ofpiton has much to be proud of
Standart 8. sınıf inkilap tarihi

acil 8.sınıf inkilap 4. ünite cevaplar lüfen
piton isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-19-2010, 23:39   #2
piton
 
Üyelik tarihi: Jan 2010
Mesajlar: 3
Tecrübe Puanı: 0
piton has much to be proud ofpiton has much to be proud ofpiton has much to be proud ofpiton has much to be proud ofpiton has much to be proud ofpiton has much to be proud ofpiton has much to be proud ofpiton has much to be proud of
Standart

yaa lütfen acil
piton isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-19-2010, 23:54   #3
piton
 
Üyelik tarihi: Jan 2010
Mesajlar: 3
Tecrübe Puanı: 0
piton has much to be proud ofpiton has much to be proud ofpiton has much to be proud ofpiton has much to be proud ofpiton has much to be proud ofpiton has much to be proud ofpiton has much to be proud ofpiton has much to be proud of
Standart

20 dk oldu yaa
lütfen
piton isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2010, 11:48   #4
qüLLü
 
Üyelik tarihi: Jan 2010
Mesajlar: 6
Tecrübe Puanı: 300
qüLLü has much to be proud ofqüLLü has much to be proud ofqüLLü has much to be proud ofqüLLü has much to be proud ofqüLLü has much to be proud ofqüLLü has much to be proud ofqüLLü has much to be proud ofqüLLü has much to be proud of
Standart

ya abi cebirsel ifadelerle ilgili araştırma yapan ünlü bir matematikçinin hayatını bulabilir misiniz ?
qüLLü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2010, 14:20   #5
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart

piton buyur

8.Sınıf 4. Ünite İnkılap Soruları 1. Aşağıdakilerden hangisi Atatürkçü düşünce sisteminin dış politika alanında dayandığı temel ilkelerden biri değildir?

A) Milli varlığımıza güvenmek
B) Bağımsızlığımıza zarar verecek davranışlardan kaçınmak
C) Diğer devletlerle aramızdaki sorunlara barışçıl çözümler aramak
D) Ülkemizde mevcut olmayan yönetim sistemlerini benimsemek

2. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk'e göre bir devletin uluslararası alanda güce sahip olması için gerekl olanların başında gelir?

A) Cumhuriyet yönetimi
B) Güçlü bir ekonomi
C) Laiklik ilkesi
D) Tam bağımsızlık

3. Halkçılık ilkesi aşağıdaki alanlardan hangisinde toplumsal eşitliğin sağlanmasına katkıda bulunmaz?

A) Kamu hizmetlerinde
B) Vatandaşların gelir seviyesinde
C) Askerlik görevinin yerine getirilmesinde
D) Hukuki alanda

4. 'Cumhuriyetçilik ilkesi, devlet yönetimi ve düzeninde milli iradenin egemenliğini ifade eder. Devletin yönetim biçimini gösterir.''
Bu ifadeye dayanarak aşağıdaki yargılardan hangisi söylenemez?

A) Devlet yönetiminde tek yetkili organ halktır
B) Cumhuriyetçilik ilkesi, yönetimde halkın egemenliğine dayanır
C) Cumhuriyetçilik ilkesi, karma ekonomiyi gerekli kılar
D) Cumhuriyetçilik, ülke yönetimiyle ilgili bir kavramdır

5. Atatürk'ün ''Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.'' sözü aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?

A) Milliyetçilik
B) Çağdaşlık
C) Devletçilik
D) Laiklik

6. Anayasamızda yer alan ''Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.'' sözü ile aşağıdaki ilkelerden hangisi arasında bir bağlantı vardır?

A) Devletçilik
B) Halkçılık
C) Cumhuriyetçilik
D) Laiklik

7. Aşağıdaki unsurlardan hangisi ile milliyetçilik ve cumhuriyetçilik ilkeleri arasında bir bağlantı vardır?

A) Barışseverlik
B) Çağdaşlık
C) Ekonomik kalkınma
D) Milli egemenlik

8. Vatandaşlar arasında dil, din, ırk, cinsiyet ve benzeri farklar gözetmeksizin kanun önünde herkesin eşit sayılması, aşağıdaki Atatürk ilkelerinden hangisini ifade etmektedir?

A) Halkçılık
B) Laiklik
C) İnkilapçılık
D) Devletçilik

9. Atatürk, milletimizi oluşturan unsurlar arasında din, dil, mezhep ve benzeri farklar gözetmemiş, ''Ne mutlu Türküm diyene.'' demiştir.
Atatürk, bu düşüncesi ile aşağıdakilerden hangisine vurgu yapmıştır?

A) Dil birliği
B) Ekonomik bağımsızlık
C) Kişi hürriyeti
D) Duygu birliği

10. Sürekli yenileşmeyi savunan inkılapçılık ilkesi Atatürkçülüğe aşağıda verilenlerden hangisini kazandırmaktadır?

A) Dış politika ilkelerinin belirlenmesini
B) Tam ekonomik bağımsızlığı
C) Aatürkçülüğün durağan olmamasını
D) Atatürkçülüğün her alanda benimsenmesini

1. d
2. d
3. b
4. c
5. a
6. c
7. d
8. a
9. d
10. c
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2010, 14:21   #6
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart

1. Aşağıdakilerden hangisi Atatürkçü düşünce sisteminin oluşmasını sağlayan etkenlerden değildir?

A) Ankara'nın başkent oluşu
B) Fransız İhtilali'nden doğan ilkeler
C) Mondros Ateşkesi ile başlayan işgaller
D) Osmanlı Devleti'nin içine düştüğü zor durum

2. Milliyetçilik ilkesine göre aşağıdakilerden hangisi herşeyin üzerinde tutulmalıdır?

A) Laik devlet anlayışı
B) Çağdaşlaşma ve uygarlık
C) Vatanın her bakımdan tam bağımsızlığı
D) Vatandaşların yönetimde söz sahibi olması

3. 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.'' diyen Atatürk, Türk ulusunun bağımsız ve özgür yaşamasının temel güvencesinin de ülkenin yönetim şeklinde olduğunu ifade etmiştir.
Yukarıdaki ifadeye göre bağımsızlık aşağıdakilerden hangisiyle yakından ilgilidir?

A) Laiklik
B) Cumhuriyetçilik
C) Milliyetçilik
D) Halkçılık

4. Devlet yönetiminde ve toplumsal alanda laikleşmede aşağıdakilerden hangisinin etkisi olmamıştır?

A) Tevhidi Tedrisat Kanununun kabulü
B) Halifeliğin kaldırılışı
C) Türk Tarih Kurumunun açılması
D) Anayasadan ''Devletin dini İslamdır.'' maddesinin çıkarılışı

5. Atatürk'ün ''Medeniyet öyle bir nurdur ki ona ilgisiz kalanlar yok olmaya mahkumdurlar.'' sözü ile aşağıdaki bütünleyici ilkelerden hangisi arasında bir bağlantı vardır?

A) Milli birlik ve beraberlik
B) Akılcılık ve bilimsellik
C) Özgürlük ve bağımsızlık
D) Millet ve insan sevgisi

6. Atatürk inkılapları, günün değişen koşullarına göre kendini yenileyen bir sistem üzerine kurulmuştur. Aşağıdakilerden hangisi bu ifadeye uymaz?

A) Milletimizi diğer uluslardan üstün görmek
B) Vatandaşlara seçme ve seçilme hakkı tanımak
C) Hukukun üstünlüğünü tanımak
D) Eğitimde çağdaşlığı benimsemek

7. 'Millet hayatı tehlikede değilse savaş cinayettir.'' diyen Atatürk aşağıdaki ilkelerden hangisinin önemi üzerinde durmuştur?

A) Milli egemenlik
B) Batılılaşma
C) Milli birlik ve beraberlik
D) Dünya barışı

8. 'Cumhuriyet rejimi halkın kendi seçtiği kişiler tarafından yönetilmesini gerektirir.'' Bu ifade göz önüne alındığında aşağıdakilerden hangisinin cumhuriyetçilik ilkesi doğrultusunda yapıldığı söylenemez?

A) Eğitim ve öğretimin devlet tarafından yürütülmesi
B) TBMM' nin açılması
C) Saltanat ve halifeliğin kaldırılması
D) Siyasi partilerin kurulması ve çok partili siyasi hayata geçiş

9. Atatürk ''Türk milletinin elinde ve kafasında tuttuğu meşale müspet bilimdir.''sözü ile aşağıdakilerden hangisine vurgu yapmıştır?

A) Cumhuriyetçilik
B) Milliyetçilik
C) Çağdaşlık ve bilimsellik
D) Halkçılık

10. 'Devlet ve toplum düzeninde yeniliklere ve değişime açık olunması, İnkılapçılık ilkesinde ifadesini bulmaktadır.'' Bu ifadeye göz önüne alındığında aşağıdakilerden hangisinin İnkılapçılıkla ilintili olduğu söylenemez?

A) Çağdaş uygarlık düzeyine çıkmak
B) Akılcılık ve bilimsellik
C) Geleneksel düşünceye bağlı kalmak
D) İlerlemeyi öngören bir girişimcilik


1. a
2. c
3. b
4. c
5. b
6. a
7. d
8. a
9. c
10. c
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2010, 14:21   #7
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart

1. Aşağıdaki Atatürk ilkelerinden hangisinin Atatürkçülüğü durağanlıktan kurtardığı söylenebilir?

A) Laiklik
B) Devletçilik
C) Cumhuriyetçilik
D) İnkılapçılık

2. Atatürk ''Asıl olan millettir. İlham ve güç kaynağı milletin kendisindedir. Bir millet için mutluluk olan bir şey, diğer bir millet için felaket olabilir. Öyleyse her millet akıl ve bilim yolu ile yalnız kendi değerlerini ve çıkarlarını bulmalıdır.'' ifadesiyle hangi iki ilkenin önemini vurgulamıştır?

A) Laiklik ve milliyetçilik
B) Cumhuriyetçilik ve devletçilik
C) İnkılapçılık ve halkçılık
D) Cumhuriyetçilik ve inkılapçılık

3. Aşağıdakilerden hangisinin laiklik ilkesini geliştirdiği söylenemez?

A) İşler bir demokrasi
B) İbadet özgürlüğü
C) Eğitim ve öğretimde birlik
D) Mezhep birliği

4. Aşağıdakilerden hangisinin doğrudan laik devlet düzenini gerçekleştirmek amacıyla yapıldığı söylenemez?

A) Türk Medeni Kanununun kabulü
B) Tekke ve zaviyelerin kapatılması
C) Halifeliğin sona erdirilmesi
D) Takvim, saat ve ölçülerde değişiklik yapılması

5. Aşağıda yer alan inkılaplardan hangisinin eğitim ve kültür alanında yapıldığı söylenemez?

A) Yeni Türk harflerinin kabulü
B) Tevhidi Tedrisat Kanununun kabulü
C) Türk Tarih ve Tetkik Cemiyetinin kurulması
D) Soyadı Kanununun kabulü

6. Aşağıdakilerden hangisi toplumsal alanı düzenlemek amacıyla yapılmıştır?

A) Dini kurumların düzenlenmesi
B) Saltanatın kaldırılması
C) Halifeliğin kaldırılması
D) Cumhuriyetin ilanı

7. Atatürk'ün milliyetçilik anlayışı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) Bütünleyicidir
B) Barışçıdır
C) Irkçıdır
D) Akılcıdır

8. Eğitimde fırsat eşitliği ve eğitimin yaygınlaştırılması aşağıdaki Atatürk ilkelerinden hangisi ile ilgilidir?

A) Cumhuriyetçilik
B) Halkçılık
C) Milliyetçilik
D) Devletçilik

9. Atatürk'ün ''Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.'' sözü aşağıdaki ilkelerden hangi ikisini kapsamaktadır?

A) Bilimsellik ve akılcılık
B) İnkılapçılık ve devletçilik
C) Laiklik ve milliyetçilik
D) Halkçılık ve bağımsızlık

10. Aşağıdaki ilkelerden hangisinin benimsenmesiyle tüm vatandaşlara seçme ve seçilme hakkı tanınıp uygulamaya konulmuştur?

A) İnkılapçılık
B) Cumhuriyetçilik
C) Milliyetçilik
D) Devletçilik


1. d
2. a
3. d
4. d
5. d
6. a
7. c
8. b
9. a
10. b
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2010, 14:21   #8
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart

1. Halkçılılk ilkesi aşağıdakilerden hangisini içermez?

A) Kanun önünde herkes eşittir
B) Vatandaşlar arasında dil, din, ırk, mezhep ve benzeri ayrılıklar gözetilmez
C) Tüm vatandaşlar devlet hizmetlerinden eşit düzeyde yararlanma hakkına sahiptir
D) Türk milleti diğer uluslardan üstündür

2. Atatürk ''Türk vatanının bir karış toprağı için bütün millet ayağa kalkar.'' sözü ile aşağıdakilerden hangisinin önemine vurgu yapmıştır?

A) Din birliği
B) Tarih birliği
C) Kültür birliği
D) Ülke bütünlüğü

3. Aşağıdakilerden hangisinin devlet ve toplum yapısının laikleşmesine katkısının olduğu söylenemezr?

A) Halifeliğin kaldırılması
B) Tevhidi Tedrisat Kanununun kabulü
C) Türk Medeni Kanununun kabulü
D) Kadınlara siyasal haklar verilmesi

4. Aşağıdakilerden hangisinin doğrudan doğruya topluımsal alanda çağdaşlaşma ve modernleşme amacıyla yapıldığı söylenemez?

A) Kılık kıyafette değişiklik
B) Takvim, saat ve ölçülerde değişiklik
C) Türk Dil Kurumunun kurulması
D) Tekke, zaviye ve türbelerin kapatılması

5. Atatürk milliyetçiliğiyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) Özgürlük esasına dayanır
B) Soy esasına dayanır
C) Eşitlik düşüncesine önem verir
D) Birleştirici ve bütünleyicidir

6. Aşağıdakilerden hangisi toplumsal, ekonomik, bilimsel ve teknolojik alanlarda sürekli gelişme ve yenileşmenin gerekliliğini içermektedir?

A) Milliyetçilik
B) Devletçilik
C) İnkılapçılık
D) Halkçılık

7. Aşağıda temel ilkeler ile bütünleyici ilkeler arasında yapılan eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

A) İnkılapçılık - Milli egemenlik
B) Halkçılık - İnsanlık sevgisi
C) Laiklik - Bilim ve akılcılık
D) Milliyetçilik - Milli birlik ve beraberlik

8. Aşağıdaki ilkelerden hangisinin düşünce ve vicdan özgürlüğünü sağlama amacını taşıdığı söylenebilir?

A) Devletçilik
B) Milliyetçilik
C) Laiklik
D) Cumhuriyetçilik

9. Aşağıdaki ilkelerden hangi ikisi ile halkçılık ilkesi arasında diğerlerine göre daha sıkı bir ilişki olduğu söylenebilir?

A) Laiklik ve milliyetçilik
B) Milliyetçilik ve cumhuriyetçilik
C) Laiklik ve inkılapçılık
D) Laiklik ve devletçilik

10. Aşağıda eşleştirilmiş olan hangi iki ilke ile halkçılık ilkesi arasında diğerlerine nazaran daha sıkı bir ilişki olduğu söylenebilir?

A) Milliyetçilik - Cumhuriyetçilik
B) Laiklik - Devletçilik
C) İınkılapçılık - Laiklik
D) Devletçilik - İnkılapçılık

1. d
2. d
3. d
4. c
5. b
6. c
7. a
8. c
9. b
10. a
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2010, 14:21   #9
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart

1. ”Atatürk görev başında hiçbir saygısızlığa yer vermeyecek kadar ciddi, özel yaşantısında ise dostlarının her türlü nazını çekecek kadar candan idi.”
Verilen bilgide Atatürk’ ün,
I.çağdaş
II.hoşgörülü
III.ilkeli
özelliklerinin hangilerinden bahsedilmiştir?

A) Yalnız I
B) I ve II
C) II ve III
D) I, II ve III

2. Atatürk: “Bizim yolumuzu çizen, içinde yaşadığımız yurt, bağrından çıktığımız Türk milleti, bir de milletler tarihinin bin bir facia ve ızdırap kaydeden yapraklarından çıkardığımız sonuçlardır.”demiştir.
Bu ifadeye bakarak, Atatürk’ün kişiliği ile ilgili aşağıdakilerden hangisi çıkarılabilir?

A) Cesareti
B) Gerçeği arama gücü
C) Askeri dehası
D) İnsan ve millet sevgisi

3. Atatük'e göre dini, mezhebi, ırkı, dili,ne olursa olsun,kendini Türk sayan herkes Türk'tür.
Burada Atatürk bir milleti meydana getiren özelliklerden hangisi üzerinde durmuştur?

A) Vatan birliği
B) Duygu birliği
C) Dil birliği
D) Din birligi

4. Atatürk ilke ve inkılaplarının dayandığı temel esaslardan bazıları şunlardır:
-Egemenliğin millete ait olması
-Vatan ve millet sevgisi
-Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma ülküsü
Bu esaslar:
I.Cumhuriyetçilik
II.Devletçilik
III.Milliyetçilik
IV.İnkılapçılık

ilkelerinden hangisi veya hangileri ile doğrudan ilişkilendirilebilir?

A) Yalnız I
B) Yalnız IV
C) II ve III
D) I, III ve IV

5. Ulusun oy ve isteğine dayanan her işin sonucunda, ulus için iyilik ve mutluluk olacağı kesindir.
Atatürk bu sözü ile aşağıdakilerden hangisinin önemini vurgulamak istemiştir?

A) Halk egemenliğinin.
B) Kültürel gelişmenin.
C) Ülke savunmasının.
D) İlerlemenin ve kalkınmanın.

6. .-TBMM nin açılması
-Saltanatın kaldırılması
-Çok partili hayata geçiş denemeleri
Yukatıdaki gelişmeler Atatürk'ün hangi ilkesi ile doğrudan ilgilidir?

A) Cumhuriyetçilik
B) Milliyetçilik
C) Halkçılık
D) Laiklik

7. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk'ün devletçilik ilkesi içerisinde yer almaz?

A) Özel girişimciliğe de kolaylık sağlanması
B) Devletin özel girişimciye kredi sağlaması
C) Devletin sanayi alanında yatırım yapması
D) Bütün ekonomik faaliyetlerin devlet tarafından yürütülmesi

8. 'Ne Mutlu Türküm diyene'' sözü Atatürk ilkelerinden hangisi ile ilgilidir?

A) Milliyetçilik
B) İnkılapçılık
C) Halkçılık
D) Laiklik

9. .-Değişimin süreki ve ileriye doğru olması
-Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma
-Çağın gereksinimlerine göre değişme
Yukarıda özellikleri verilen Atatürk ilkesi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Halkçılık
B) Devletçilik
C) İnkılapçılık
D) Laiklik

10. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk ilkelşeri ile bağdaşmaz?

A) Kanun önünde herkesin eşit kabul edilmesi.

B) Belli bir gruba, zümreye ayrıcalık tanınmaması.
C) İyi eğitim görmeyenlerin topluma kabul edilmemesi
D) Hiç kimsenin mesleğinden dolayı küçük görülmemesi


1. b
2. b
3. b
4. d
5. a
6. a
7. d
8. a
9. c
10. c
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-23-2010, 14:22   #10
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart

Keten Prenses adlı kullanıcıdan alıntı Ali Kuşçu asıl adı Ali Bin Muhammet (d. 1403, Semerkant - ö. 16 Aralık 1474, İstanbul), ünlü Türk Gökbilimci, Matematikçi ve Dilbilimci.
Gerçek adı, Ali Bin Muhammed'tir. Türk-İslam dünyasının büyük astronomi ve kelam alimi olan Ali Kuşçu, 15. yüzyıl'da Semerkant'ta doğdu. Babası Muhammed, ünlü Türk Sultanı ve astronomu Uluğ Bey'in kuşçusu olduğu için, ailesi "Kuşçu" lakabıyla meşhur oldu. Küçük yaştan itibaren matematik ve astronomiye ilgi duyan Ali Kuşçu, devrin en büyük alimleri olan Bursalı Kadızâde Rumî, Gıyâseddin Cemşîd ve Muînuddîn Kâşî’den matematik ve astronomi dersi aldı. Daha sonra bilgisini artırmak için Kirman'a gitti. Burada Hall-ü Eşkâl-i Kamer (Ay Safhalarının Açıklanması) adlı risale ile Şerh-i Tecrîd adlı eserini yazdı. Ali Kuşçu, Semerkant ve Kirman'da eğitimini tamamladıktan sonra Uluğ Bey'e yardımcı ve rasathanesine müdür oldu. 1449'da hacca gitmek istedi. Tebriz'de Akkoyunlu hükümdarı Uzun Hasan kendisine büyük saygı gösterdi ve Fatih'le barış görüşmelerinde yardımını istedi. Ali Kuşçu, Uzun Hasan'ın sözcülüğünü yaptıktan sonra Fatih'in davetiyle İstanbul'a geldi. Osmanlı - Akkoyunlu sınırında II. Mehmed'in emriyle büyük bir törenle karşılanan Ali Kuşçu, Ayasofya medresesine müderris oldu. Ali Kuşçu, 16 Aralık 1474 tarihinde İstanbul'da vefat etti.

Daha sonra bilgisini artırmak için Kirman’a gitti. Burada Hall-ü Eşkâl-i Kamer (Ay Safhalarının Açıklanması) adlı risale ile Şerh-i Tecrîd adlı eserini yazdı.Ali Kuşçu, Semerkant ve Kirman'da eğitimini tamamladıktan sonra Uluğ Bey'e yardımcı ve rasathanesine müdür olmuştu. 1449'da hacca gitmek istedi. Tebriz'de Akkoyunlu Hükümdarı Uzun Hasan kendisine büyük saygı gösterdi ve Fatih'le barış görüşmelerinde yardımını istedi. Ali Kuşçu, Uzun Hasan'ın sözcülüğünü yaptıktan sonra Fatih'in davetiyle İstanbul'a geldi. XV. yüzyılın ilk yarısında, Semerkant, dünyanın en önemli bilim merkeziydi


Ali Nesin (1956, İstanbul - ), Türk matematikçi.
1956'da İstanbul'da doğdu. İlkokuldan sonra ortaokulu İstanbul'da Saint Joseph Lisesi'nde, liseyi de İsviçre'nin Lozan kentinde tamamlayan Nesin 1977-1981 yılları arasında Paris VII Üniversitesi'nde matematik öğrenimi gördü. Daha sonra ABD'de Yale Üniversitesi'nde matematiksel mantık ve cebir konularında doktora yapan Ali Nesin, 1985-1986 arasında Kaliforniya Üniversitesi Berkeley Kampusü'nde öğretim üyeliği yaptı. Türkiye'ye kısa dönem askerlik görevi için geldiği sırada "orduyu isyana teşvik" iddiasıyla tutuklanarak yargılandı. Yargılanma sonunda beraat ettiği halde pasaport verilmediği için işine dönemeyen Nesin, sonunda yeniden passaport alarak yurtdışına gitti. 1987-1989 arasında Notre Dame Üniversitesi'nde yardımcı doçent, ardından 1995'e kadar Kaliforniya Üniversitesi Irvine Kampusü'nde doçent ve daha sonra profesör olarak görev yaptı. 1993-1994 Öğretim Yılı'nı Bilkent Üniversitesi'nde misafir öğretim görevlisi olarak geçirdi. 1995'te, babası Aziz Nesin'in ölümü üzerine yurda kesin dönüş yaptı ve Nesin Vakfı yöneticiliğini üstlendi. Ayrıca Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü Başkanı olan Ali Nesin iki çocuk sahibidir. Kasım 2004'den beri de Nesin Yayınevi genel yönetmenliğini yapmaktadır.
Ali Nesin'in Matematik ve Korku, Matematik ve Doğa, Matematik ve Sonsuz,Develerle Eşekler, Önermeler Mantığı adlı kitaplarının yanısıra çeşitli dergilerde çıkmış bilimsel makaleleri ve İngilizce bir kitabı bulunmaktadır. Matematiksel araştırma alanı "Morley mertebesi sonlu gruplar"dır. Aynı zamanda, üç ayda bir yayımlanan, Matematik Dünyası adlı bir matematik dergisi çıkarmaktadır.
Matematik araştırmaları, bölüm başkanlığı ve Nesin Vakfı yöneticiliğinin yanı sıra yağlıboya resim, desen ve portre çalışmaları da yapmaktadır. Türkiye İnsan Hakları Kurumu (TİHAK) kurucu üyesidir.
Attila Aşkar Türk bilim insanı ve eğitimci.
Attila Aşkar, matematik profesörü ve halen Koç Üniversitesi rektörüdür. Bu göreve atanmadan önce, Koç Üniversitesi'nde Fen, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi dekanı ve provost olarak görev almıştır.
Attila Aşkar, mühendislik diplomasını İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 1966 yılında almış ve doktorasını Princeton Üniversitesi'ne 1969'da sunmuştur. Akademik hayatı boyunca da, Boğaziçi Üniversitesi, Brown Üniversitesi, Princeton Üniversitesi, Paris VI Üniversitesi, Max-Planck Enstitüsü ve Stokholm'deki Royal Institute of Technology'de hizmet vermiştir.
Attila Aşkar, Tübitak'tan ve Kültür Bakanlığı'ndan ödüller almış bir bilimadamıdır ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) üyesidir.
Araştırmaları, kuantum dalgaları; wavelet analizi ve moleküler dinamik üzerinedir.
Aşkar, 80 bilimsel makale ve 2 kitabın yazarıdır. Ayrıca matemetiğe Aşkar Teoremi olarak geçen bir teorisi de vardır.
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sosyal bilgiler inkilap tarihi ve atatürkçülük dersi 8.sınıf 2.ünite milli uyanış yur Yaso TaRiH 5 01-10-2011 17:31
8. sınıf inkilap tarihi çalışma kitabı sayfa 15, 16, 17, 18, 19 ve 20. sayfalar beyzax96 Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 40 10-10-2010 18:58
inkilap tarihi _tugce_ Osmanlı Tarihi 6 02-10-2010 18:45
inkilap tarihi 8. sınıf sayfa 19-20-26-27-29-30-31-33-36-38-43-44-45-46-51-55 ssddaadd Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 3 01-10-2010 17:05
lise 3 inkilap tarihi Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 10-07-2009 16:02


Şu Anki Saat: 03:59


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows