Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > >

Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk)

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 03-22-2010, 17:13   #1
rabbit
 
Üyelik tarihi: Jan 2010
Mesajlar: 31
Tecrübe Puanı: 300
rabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud of
Question fen ve teknoloji çalışma kitabı

arkadaşlar bana 8. sınıf fen ve teknoloji 3 ve 4. ünitenin cevapları lazım çok acil sizinyazdığınız link açılmadı o yüzden 3. ve 4. ünitenin cevapları lazım bana lütfen çok acill
rabbit isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-22-2010, 18:18   #2
rabbit
 
Üyelik tarihi: Jan 2010
Mesajlar: 31
Tecrübe Puanı: 300
rabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud of
Standart

lütfen bi cevap gönderin çok acill
rabbit isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-22-2010, 18:20   #3
Korax
Android Destek
 
Korax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Yaş: 34
Mesajlar: 21.062
Tecrübe Puanı: 1000
Korax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond repute
Korax - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart

ÜNİTE:3 MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ KAZANIMLARI




1.Periyodik sistem ile ilgili olarak öğrenciler;
1.1.Elementleri benzer özelliklerine göre sınıflandırmanın önemini kavrar.
1.2.Periyodik sistemde grupları ve periyotları gösterir; aynı gruplardaki elementlerin özelliklerini karşılaştırır.
1.3.Metal, ametal ve yarı metal özelliklerini karşılaştırır (BSB-5, 6, 7).
1.4.Periyodik tablonun sol tarafında daha çok metallerin, sağ tarafında ise daha çok ametallerin bulunduğunu fark eder.
1.5.Metallerin, ametallerin ve yarı metallerin günlük yaşamdaki kullanım alanlarına örnekler verir (FTTÇ-29, 32).
2. Kimyasal bağlarla ilgili olarak öğrenciler;
2.1.Metallerin elektron vermeye, ametallerin elektron almaya yatkın olduğunu fark eder.
2.2.Anyonların ve katyonların periyodik sistemdeki grup numaraları ile yükleri arasında ilişki kurar.
2.3.Metal atomları ile ametal atomları arasında iyonik bağ oluşacağını tahmin eder.
2.4.Ametal atomları arasında kovalent bağ oluştuğunu belirtir.
2.5.Verilen basit yapılarda hangi tür bağların (iyonik bağ veya kovalent bağ) bulunduğunu tahmin eder (BSB-8, 9).
3. Kimyasal tepkimelerle ilgili olarak öğrenciler;
3.1.Yükü bilinen iyonların oluşturduğu bileşiklerin formüllerini yazar.
3.2.Çok atomlu yaygın iyonların oluşturduğu bileşiklerin (Mg(NO3)2, Na3PO4 gibi) formüllerinde element atomlarının sayısını hesaplar.
3.3.Kimyasal bir tepkimenin gerçekleştiğini gösteren deneyle gösterir (BSB-15, 16, 17, 18; TD-2, 4).
3.4.Kimyasal değişimi atomlar arası bağların kopması ve yeni bağların oluşması temelinde açıklar.
3.5.Kimyasal değişimlerde atomların yok olmadığını ve yeni atomların oluşmadığını, kütlenin korunduğunu belirtir.
3.6.Basit kimyasal tepkime denklemlerini sayma yöntemi ile denkleştirir (BSB-10).
3.7.Yanma tepkimelerini tanımlayarak basit yanma tepkimelerini formüllerle gösterir (BSB-30, 31).

4. Asit-baz tepkimeleri ile ilgili olarak öğrenciler;
4.1.Asitleri ve bazları; dokunma, tatma ve görme duyuları ile ilgili özellikleriyle tanır.
4.2.Asitler ile H+ iyonu; bazlar ile OH- iyonu arasında ilişki kurar (BSB-5).
4.3.pH’ın, bir çözeltinin ne kadar asidik veya ne kadar bazik olduğunun bir ölçüsü olduğunu anlar ve asitlik-bazlık ile pH skalası arasında ilişki kurar (BSB-28, 30,31; TD-1).
.
4.4.Sanayide kullanılan başlıca asitleri ve bazları; piyasadaki adları, sistematik adları ve formülleri ile tanır (BSB-30, 31).
4.5.Gıdalarda ve temizlik malzemelerinde yer alan en yaygın asit ve bazları isimleriyle tanır (BSB-2, 31; TD-5).
4.6. Günlük yaşamında sık karşılaştığı bazı ürünlerin pH’larını yaklaşık olarak bilir.
4.7.Asitler ile bazların etkileşimini deney ile gösterir, bu etkileşimi “nötralleşme tepkimesi” olarak adlandırır, nötralleşme sonucu neler oluştuğunu belirtir (BSB-15, 16, 17, 18).
4.8.Asit-baz çözeltilerini kullanırken neden dikkatli olması gerektiğini açıklar; kimyasal maddeler için tehlike işaretlerinin anlamlarını belirtir (FTTÇ-37).
4.9.Asitlerin ve bazların günlük kullanımdaki eşya ve malzemeler üzerine olumsuz etkisinden kaçınmak için neler yapılabileceğini açıklar (BSB-9; FTTÇ-18; TD-5).
4.10.Endüstride atık madde olarak havaya bırakılan SO2 ve NO2 gazlarının asit yağmurları oluşturduğunu ve bunların çevreye zarar verdiğini fark eder (FTTÇ-18).
4.11.Suları, havayı ve toprağı kirleten kimyasallara karşı duyarlılık edinir.
5. Su kimyası ve su arıtımı ile ilgili olarak öğrenciler;
5.1.Sert su, yumuşak su kavramlarını anlar ve sertliğin neden istenmeyen bir özellik olduğunu açıklar (BSB- 8, 9, 30, 31; FTTÇ-28, 30).
5.2.Sularda sertliğin nasıl giderileceğini araştırır.
5.3.Suların arıtımında klorun mikrop öldürücülük etkisinden yararlanıldığını araştırarak fark eder. (BSB-8, 9, 31; FTTÇ- 25; TD-1, 5).
Korax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-22-2010, 18:20   #4
Korax
Android Destek
 
Korax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Yaş: 34
Mesajlar: 21.062
Tecrübe Puanı: 1000
Korax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond repute
Korax - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart

8.Sınıf Fen Ve Teknoloji 3.ünite soruları



1. Aşağıdakilerden hangisi maddenin fiziksel hallerinden değildir?

A) Katı
B) Sıvı
C) Kütle
D) Gaz

2. Aşağıdakikerden hangisi element değildir?

A) Altın
B) Gümüş
C) Tuz
D) Bor

3. Aşagıdaki eşleşmelerden hangisi yanlış verilmiştir?

A) Kükürt-Element
B) Helyum-Metal
C) Tuz-Bileşik
D) Neon-Soygaz

4. Aşagıda verilen bilim insanlarından hangisi elementlerin sınıflandırılması hakkında çalışmamıştır?

A) John Newlands
B) Johann Döbereiner
C) Dimitri Mendeleyev
D) Aleksander Flemming

5. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

A) Anyon,pozitif yüklü atomdur.
B) Katyon,pozitif yüklü atomdur.
C) Nötr ,negatif yüklü atomdur.
D) İyon ,yüksüz atomdur.

6. Aşağıdakilerden hangisi atomun yapısında bulunmaz?

A) Elektron
B) Proton
C) Neon
D) Nötron

7. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlış olarak verilmiştir?

A) Element,tek cins atomlardan oluşur.
B) Periyodik sistemdeki yatay sıralara grup denir.
C) Nötr atom elektron alışverişi yapmamış atomdur.
D) Elektron negatif yüklü taneciktir.

8. Aşagıdakilerden hangisi elementlerin sınıflandıması ile ilgili değildir?

A) Metal
B) Ek metal
C) Ametal
D) Yarımetal

9. Aşagıdakilerden hangisi ametallerin genel özelliklerindendir?

A) Elektrik ve ısıyı iyi iletmezler.
B) Tel ve levha haline getirilebilirler.
C) Kırılgan değillerdir.
D) Elektrik ve ısıyı iyi iletirler.

10. Aşağıdaki ifadelerden hangisi periyodik sistem hakkında yanlış verilmiştir?

A) 1A grubunun diğer adıda alkali metallerdir.
B) 8A grubu asal gazları içerir.
C) 2A grubu toprak alkali metallerdir.
D) 8A grubu halojenler olarakta adlandırılır.

1. c
2. c
3. b
4. d
5. b
6. c
7. b
8. b
9. a
10. d
Korax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-22-2010, 18:21   #5
Korax
Android Destek
 
Korax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Yaş: 34
Mesajlar: 21.062
Tecrübe Puanı: 1000
Korax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond repute
Korax - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart

8.Sınıf Fen Ve Teknoloji 4.ünite soruları



1. I-Ses boşlukta dalgalar halinde yayılır.
II-Katılar sesi daha hızlı iletir.
III-İnce ses frekansı küçük olan sestir.
İfadelerinden hangisi yada hangileri yanlıştır?

A) Yanlız I
B) I ve III
C) II ve III
D) Yanlız II

2. I-Havası boşaltılmış cam fanus içinde çalan zilin duyulmaması
II-Şimşeğin çakmasından sonra gök gürültüsünün duyulması
III-İnsanların duyamadığı bazı sesleri hayvanların duyması

Hangisi veya hangileri sesin yayılması ıle ilgilidir?

A) I , II ve III
B) Yanlız III
C) I ve II
D) I ve III

3. Ahmet ile duvar arasındaki uzaklık 1360 m'dir.Ahmet'in sesinin duvara çarpıp tekrar Ahmet'e geri dönmesi ne kadar sürede gerçekleşir?(Sesin havadaki hızı 340 m/s)

A) 4 s
B) 8 s
C) 2 s
D) 16 s

4. Öğretmen öğrencilerinden ince ve kalın sesleri karşılaştıran birer örnek vermelerini istiyor.
Öğrencilerin verdiği cevaplar şöyledir:
Burcu: At sesi horoz sesinden daha kalındır.
Ali : Motorlet sesi traktör sesinden daha kalındır.
Aynur : Flüt sesi tuba sesinden daha incedir.
Hangi öğrencilerin verdiği örnekler doğrudur?

A) Burcu, Ali
B) Burcu, Aynur
C) Ali, Aynur
D) Burcu, Ali, Aynur

5. Aylin müzik dinlerken sesini biraz daha açıyor. Aylin bunu yaparken sesin hangi özelliğini ne şekilde değiştirmiştir?

A) Frekansını azaltmıştır
B) Frekansını artırmıştır
C) Genliğini artırmıştır
D) Genliğini azaltmıştır

6. Aşağıda bazı canlılar ve duyma aralıkları verilmiştir.
Köpek: 15 – 50000 Hz
Yarasa : 150 – 150000 Hz
İnsan : 20 – 20000 Hz
Buna göre 40000 Hz ‘lik bir sesi hangi canlılar duyabilir?

A) köpek – yarasa
B) yarasa – insan
C) köpek – insan
D) köpek – yarasa - insan

7. Aşağıda bazı notalar ve frekansları verilmiştir.
NOTA FREKANS( Hz )
Do 256
Mi 320
Sol 384
La 427

Buna göre, bu notalar en tizden en pes olana doğru sıralandığında baştan üçüncü olan nota hangisi olur?

A) Do
B) Mi
C) Sol
D) La





1. b
2. c
3. b
4. b
5. c
6. a
7. b
8. d
9. a
10. c
Korax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-22-2010, 18:33   #6
rabbit
 
Üyelik tarihi: Jan 2010
Mesajlar: 31
Tecrübe Puanı: 300
rabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud of
Standart

verdiğin sorular iyi de bn çalışma kitabın cevaplarını istemiştim
rabbit isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-22-2010, 18:41   #7
Korax
Android Destek
 
Korax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Yaş: 34
Mesajlar: 21.062
Tecrübe Puanı: 1000
Korax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond repute
Korax - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart

fen çalışma kitabı 3.ünite 17.etkinlik sf:60 cevapları
#xtp{txext-align:left;cursor:hand;padding:2px;xwidth:468;xhei ght:60;overflow:hidden;background-color:;} #f1{text-decoration:none;font-weight:700;cursor:hand;overflow:hidden;xheight:68; color:#080808;font-size:12pt;font-face:verdana} #f2{color:#656565;font-size:12pt;font-face:verdana}


a)kimyasal değişim
b)kimyasal değişim
c)fiziksel değişim
ç)fiziksel değişim
d)kimyasal değişim
e)fiziksel değişim
f)kimyasal değişim
g)kimyasal değişim
h)kimyasal değişim
ı)fiziksel değişim
Korax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-22-2010, 18:41   #8
Korax
Android Destek
 
Korax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Yaş: 34
Mesajlar: 21.062
Tecrübe Puanı: 1000
Korax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond repute
Korax - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart

Asit ve Bazların Endüstride ve Günlük Hayatta Kullanımı

Günlük hayatta kullandığımız sabun,çamaşır suyu,tuz ruhu,bazı ilaçlar,gazoz,sirke,tıraş köpüğü,cilt bakım kremi,ketçap gibi maddelerin yapısında asit yada baz bulunmaktadır.

Bazı asit ve bazlar ise yediğimiz sebze ve meyvelerde doğal olarak vardır. Hatta bazı asit ve bazların ekliğinde canlı vücudunda birtakım hastalıklar meydana gelir. Folik asit ekliğinde aneminin oluşması gibi. Şimdi önemli asit ve bazların özelliklerini ve kullanıldığı alanları inceleyelim.


Formik asit(HCOOH):

Bakterilere küf ve mayalara etki eder. Mikrobik bozunmayı önlemek için gıdalarda koruyucu olarak kullanılır. Karınca salgısında bol miktarda bulunur.

Asetik asit(CH3COOH):

Sirke asidi olarak bilinir asetik asidin %5-8 lik çözeltisi sirke olarak kullanılır. Asetik asit bir çok ilaç ve endüstri maddesinin hazırlanmasında kullanılır. Tahriş edici kokuya sahip bir sıvıdır. Alüminyum asetat tuzu,taze kesilmiş yaralarda kan dindirici olarak kullanılır.

Sorbik asit(HC6H7O2):

Küf ve mayaların gelişmesine engel olur.Bu özelliğinden dolayı yiyeceklerde antimikrobik koruyucu olarak kullanılır. Kokusu,lezzeti yoktur.

Sülfürik asit(H2SO4):

Endüstride kullanılan en önemli asit ve dünyada en çok üretilen kimyasallardan biridir. SO2 kullanılarak Kontak Metodu denilen bir metotla üretilir. Endüstride bir çok alanda kullanılan bu asit,özellikle gübre üretiminde,amonyum sülfat üretiminde,patlayıcı yapımında,boya sanayiinde,petro kimya sanayiinde kullanılmaktadır.

Benzoik asit(C6H5COOH):

Beyaz renkli iğne ve yaprakçık görünümünde bir maddedir. Gıdalarda mikrobik bozunmayı önlemek için kullanılır. En çok kullanıldığı alanlar,meyve suyu,marmelat,reçel,gazlı içecekler,turşular,ketçap ve benzeri ürünlerdir. Benzoik asit,bir çok bitkinin yaprak,kabuk ve meyvelerinde bulunur. Benzoik asit,genellikle sodyum tuzu olarak kullanılır. İlave edildiği gıdanın tadını etkiler.

Folik asit:

Folik asit,yaşayan tüm hayvan ve bitki dokularında az da olsa bulunur. Folik asit en çok koyu yeşil yapraklı sebzeler ve gıda olarak kullanılan hayvanların böbrek ve karaciğerlerinde bulunur. Biftek,hububat,sebzeler,domate s,peynir ve sütte az miktarda bulunur. Folik asit ekliğinde vücutta anemi (kansızlık) ortaya çıkar.

Hidrojen sülfür(H2S):

Renksiz bir gazdır. Kokmuş yumurtayı andıran bir kokusu vardır.Çok zehirlidir. Uzun zaman solunduğunda insanı **düre bilir. Havada seyrektik olarak bulunduğunda yorgunluk ve baş ağrısı yapar.

Nitrik asit(HNO3):

Nitrik asit,dinamit yapımında kullanılır. Nitrik asidin gliserin ile reaksiyonundan nitrogliserin meydana gelir. Ayrıca nitrik asit NH4NO3 içeren gübrelerin üretiminde kullanılır.

Fosforik asit(H3PO4):

Saf fosforik asit,renksiz kristaller halinde bir katıdır. Fosforik asit, en çok, fosfatlı gübrelerin yapımında ve ilaç endüstrisinde kullanılır.

Hidroflorik asit(HF):

Hidroflorik asit yüksek oktanlı benzin yapımında,sentetik kriyolit(Na3AlF6) imalatında kullanılır. Ayrıca hidroflorik asit, camların üzerine şekil yapmak için kullanılır. Bu iş için, önce cam eşya yüzeyi bir parafin tabakası ile kaplanır. Sonra parafinin üzerine bir çelik kalem ile istenen şekil çizilir. Bu çizgilere hidrojen flüorür gazı veya çözeltisi tatbik edilir. Camdaki parafinin temizlendikten sonra camda yalnız sabit şekiller kalır.

Sodyum hidroksit(NaOH):

Beyaz renkte nem çekici bir maddedir. Su da kolaylıkla çözünür ve yumuşak kaygan ve sabun hissi veren bir çözelti oluşturur. İnsan dokusuna kaşındırıcı bir etkisi vardır. Sodyum hidroksit, lâboratuvarda CO2 gibi asidik gazları yakalamak için kullanılır. Endüstride bir çok kimyasal maddenin yapımında, yapay ipek, sabun, kâğıt,boya, deterjan endüstrisinde ve petrol rafinelerinde kullanılır.

Potasyum hidroksit(KOH):

Endüstride arap sabunu üretiminde, pillerde elektrolit olarak ve gübre yapımında kullanılır.

Kalsiyum hidroksit(Ca(OH)2):

Beyaz bir toz olup, suda hamurumsu bir görünüş alır. Sönmemiş kirece su ilave edilmesiyle elde edilir. Kalsiyum hidroksit asidik gazların uzaklaştırılması, kireç ve çimento yapımı alanlarında kullanılır.

Amonyak(NH3):

Renksiz, kendine özgü keskin kokusu olan bir gazdır. Sıvı amonyak özellikleri bakımından suya benzer, polar yapıdadır, hidrojen bağı yapar ve su gibi iyonlarına ayrışır. Amonyak,endüstride en çok azotlu gübrelerin ve nitrik asidin üretiminde başlangıç maddesi
olarak kullanılır. Lâboratuvarlarda ise amonyak , zayıf baz olarak ve bir çok kimyasal maddenin elde edilmesinde kullanılır. Amonyak, bilhassa nitrik asit ve amonyum tuzları imalatında, üre, boya, ilaç ve plastik gibi organik madde imalatında kullanılır. Amonyak gazı, normal sıcaklıkta basınç uygulandığında kolaylıkla sıvılaşır. Oluşan bu sıvının buharlaşma ısısı yüksektir (327kkal/g). Bundan dolayı amonyak endüstride soğutucu olarak kullanılır.

Hidrosiyanik asit(HCN):

Tabiatta bulunan zehirlerin en kuvvetlisidir. HCN’ nin kokusu şeftali çekirdeği içi kokusuna benzer. Metreküpte 34 miligram HCN varlığında kokusu hissedilebilir. **dürücü tesir hızı yaklaşık 16 dakikadır. **dürücü dozu konsantrasyonuna bağlıdır.

Laktik asit:

Zeytine lezzet ve bileşenlerinin salamuraya geçişini sağlıyor.

Probiyonik asit:

Peynirde,ekmek ve unlu mamullerinde rop hastalığına karşı, küflere karşı etkili bir asittir.

Malik asit:

Hafif ekşimsidir. Asitliği düzenlemek için kullanılır. suda çözünürlüğü yüksektir.

Tartarik asit:

Çözünürlüğü yüksek bir asittir. Asitlik ve tat için kullanılır. Üzümde bulunur.


Günlük hayatta karşılaştığımız maddelerden bir kısmı asit ve baz içerir. Asit ve bazlar her zaman evimizde bulundurduğumuz bazı mamullerin içinde bulunur. Şimdi bu mamullerin içinde bulunan asit ve bazları sırasıyla aşağıda gösterelim.



Şampuan:

Ammonium laureth sulfate. Sodyum citrate.

Sodium chloride. Ammonium lauryl sulfate.

Ammonium xylenesulfanete.


Sitrik asit.

Hydrogenated polydecene. Disodium EDTA.


Terasodium EDTA.


Diş macunu:

Kalsiyum karbonat. Sodium monofluorophosphate.

Sodium lauryl sulfate. Sodium carrageenan.

Sodium silicate.


Saç spreyi:

Cetrimonium chloride. Laktik asit.

Stearalkonium chloride. Palmitik asit.

Salicylic asit.


Sabun:

Sodium cocoly ısethionate. Coconut asit.

Stearic asit. Sodium ısethionate.

Sodium tallowate. Sodium stearete.

Sodium polm kernelate. Sodium chloride.

Trisodium EDTA


Cilt bakım kremi:

Sodium cetearyl sulfate. Sodium carbomer.


Tıraş köpüğü:

Palmitik asit. Vitamin hapı:Sorbik asit. Sitrik asit anhidr.

Potasyum klorür. Sodyum silikat. Folik asit.
Stearic asit.




Ketçap:

Askorbik asit. Potasyum sorbat. Sodyum benzoat.


Mayonez:

Sorbik asit.


Kola:

İnorganik asitliği düzenleyici H3PO4 Fosforik asit


Margarin:

Sitrik asit. Potasyum sorbat.


Limon sosu:

Sitrik asit. Askorbik asit.


Kabartma tozu:

Stabilizor(sodyum asit pirofosfat E450) .



Yiyecek ve içeceklerimize bulunan asitlerin yenilip içilmesinde bir mahsur yokken suni olarak elde edilen asitlerin yenilip içilmesi tehlike arz eder. Simdi sağlığımız için zararlı olan asitleri inceleyelim.

E-230 Sorbik asit: Vitamin B12’yi yok ediyor.

E-250 sodyum nirit, E251 Sodyum nitrat : Kalp damar hastalıkları.(tüm sosis ve salamlarda.)

E-120 Karminik asit: nörolojik hastalıklar.

E-330 sitrik asit: En tehlikeli kanserojen etki maddesi olup ne yazık ki bir çok hazır gıdada bulunuyor.(gofret, meyve suları, bazı hazır çorbalar,teneke konserve turşular, bazı hazır yaprak sarmaları,bazı şekerlemeler.)

E-300 Askorbik asit : Kanserojen etki maddesi. (bazı portakal sulu içeceklerde.)


yardımcı olmaya calıştım insallah işine yarar
Korax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-22-2010, 18:44   #9
Korax
Android Destek
 
Korax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Yaş: 34
Mesajlar: 21.062
Tecrübe Puanı: 1000
Korax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond repute
Korax - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart

8. Sınıf Çalışma Kitabı 4.ünite cevapları
61.SAYFA: A.)BÖLÜMÜ

Soru 1-Esas olarak millete mevcut olduğundanmilleti oluşturan fertlerin herbirine değilmilletin bütününe ait olduğu ve parçalanamazbölünmez olduğundan.

Soru 2-Millete ait olan egemenlik başkasına mâl edilemezdevredilemeyeceği ve geçerliliği yitirmemesi için.Eğer iki kişilik olursa anlaşmazlık çıkar.

Soru 3-Kişi egemenliği olursa halk ezilir ve burda saltanata benzetiliyor.Ama millet egemenliği olursa halk gayet demokratik bir şekilde yaşar.

Soru 4-Bütünümüze hitap ettiği ve milli olduğu için parçalanamaz ve bölünemez.

Soru 5-Teşkilatımızda milli güçleri etken ve milli iradenin egemen olması esas kabul edilmiştir.

B.)B**ÜMÜ
Saltanat:Kişi Egemenliği
Meşrutiyet:Kişi Egemenliği-Meclis-Seçim
Cumhuriyet:Meclis-Seçim-Partiler-Milli Egemenlik-Kişi Hak ve Özgürlüklerine saygı-Anayasa

62.SAYFA: 1.BOŞLUK


Çünkü:Sevr antlaşmasında bağımsız ve özgür olmayan bir millet olarak ön plana çıkmamız bekleniyor.Fakat hiçbir millet bağımsız yaşamaya boyun eğemez.Tıpkı kürtlerin yaptığı gibi...

2.BOŞLUK

Lozan antlaşmalarında sevrde olduğu gibi bir tepki altında bir tehdit altında değildi.Lozan antlaşmasında ülke topraklarımız dahil kazanılmıştır.

63.SAYFA:

Kalkınma Planları:
1930 Göktürk'te modern türk donanması temaları alındı

Sanayi:
1927 Sanayi-i Teşvik Kanunları çıkarıldı
1934 Birinci Beş Yıllık Sanayi Planı uygulamaya koyuldu
1935 Modern Etkik Arama Enstitüsü kuruldu

Bankacılık:
1924 T.C. Ziraat Bankası kuruldu

Tarım:
1903 Ulusal Sesler Fabrikası açıldı

Savunma Sanayi:
1930 Ankara'da sanayi kongresi toplandı..

64.SAYFA:

1.T.İ.K 'de alınan kararlar daha sonra ekonomi ile ilgili yapılacak çalışmalara temel teşkil etmiştir.

2. Bir toplantı ile herkese tasarrufun önemi bildirilebilir ya da afişlerle..

3.Bu size ait bir soru.... (:

4. İlk önce olur olmaz şeylere para harcamamakLüzumsuz ise söndür sözü ile ışıkları gece gündüz açık bırakmamak

5.Su Petrol Doğal gaz

6.HEm ülkemize hem geleceğimize katkı sağlamış oluruz.

7.TASARRUF ET ÇOCUĞUNUN GELECEĞİ KURTULSUN... (:

8. Gösteriler yapabilir veya daha iyi açıklamak için tiyatroya çevirilebilir..

65.SAYFA:
A.)BÖLÜMÜ


Ankara'nın başkent oluşunu etkileyen nedenler hep aynı yerde buluşmuşlar ve Ankara yönünde bir kuvvet oluşturmuşlardır.Kısaca;1.)Ank ara'nın jeolojik stratejik ve coğrafi konumu.2.)Ankara'da oluşan Kuvay-i Milliye ruhu.3.)İstanbul'un siyasi ve toplumsal çevresine karşı duyulan güvensizlik...

B.)B**ÜMÜ

1. "tozlu ve sisli bir hava yer yer toz hortumları havaya yükselip hava boğuklaşıyor..

2. Bir gün gelecek şu çorak tarlalar yeşil ağaçların çevrildiği villaların arasından uzanan yeşil sahalar asfaltlara dönüşecek. Hem bunu hepimiz göreceğiz...

3.Türk'ün imkansızı imkan haline getirin kudretini Dünya'ya imkan haline getirmesi için.

4. Türk milletinin tutum ve tasarrufu ile kurulmuştur.



66.SAYFA

DEMOKRATİK CUMHURİYET

Cumhuriyethalkın oyları ile seçtiği millet vekilleri ve onlardan oluşan hükümet tarafından yönetildiği bir yönetim şeklidir. Bu sistemde insan haklarına saygı ve hukukun üstünlüğü esastır.
Demokrasi ise halkın egemenliğine dayanan bir yönetim şeklidir. İnsan hak ve hürriyetlerine saygı duyula kişilerin din vicdan ve ibadet özgürlüklerinin kanunlarla teminat altına alındığı toplumun kendi yöneticilerini kendi oyları ile belirlediği bir sistemdir. Demokraside siyasi ve hukuki eşitlik esastır.
Cumhuriyetçilik fikri Avrupa’da aydınlanma ile birlikte güç kazanmaya başladı. Bundan önce ise egemenlik papa ile kral arasında paylaşılmıştı. Halkın karar alma yetkisi veya siyasal bir katılımı kesinlikle yoktu.
Tabi Avrupa bu duruma gelinceye kadar çok büyük bir bedel ödedi. 1789 Fransız ihtilali ile Avrupa’da cumhuriyet fikri büyük bir çığ gibi büyüdü. Halkta demokrasi fikri gelişmeye başladı. Bunun yanında laiklikte Avrupa’da gelişmeye başladı. Laiklik genel anlamda dinle devlet işlerinin bir birinden ayrılması olarak bilinir. Esas anlamda ise din ve vicdan hürriyeti din ve vicdan hürriyetinin güvencesidir.


sayfa 74

1:eğitimi çok önemli olduğu için herşeyden önce görmüştür
2:eğer bir insanın eğitimi iyi olursa milleti ede iyi olur gerek zeka ile gerekte milletin kurtuluşu için eğitim şarttır
3:memleket sevgisini bağımsızlığı ve düşünmeyi bizlere öğreten okuldur bu yüzden memleket sevgisi için eğitim mutlaka şarttır
1: okul ve öğrenci sayısı giderek artmıştır öğrenci arttığı için okul sayısıda artmıştır
2:eğitimde öğrenciler için gerekli olan teknolojikbilimsel alanlar geliştirilmiştir.çünkü öğrenciler için bu alanların geliştirilmesi öngörülmektedir...
Korax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-22-2010, 18:47   #10
rabbit
 
Üyelik tarihi: Jan 2010
Mesajlar: 31
Tecrübe Puanı: 300
rabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud ofrabbit has much to be proud of
Standart

çok saol peki bunların öğretmen kitabında olduğu gibi cevabı olan siteler varmı varsa söyleyebilirmisin öğretmen kitabı cevabı olan siteler ii oluyo
fen çalışma kitabının
rabbit isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
8.sınıf fen ve teknoloji çalışma kitabı cevapları Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 4 02-17-2011 23:07
8. sınıf İnkılap çalışma kitabı,İngilizce çalışma kitabı Kayıtsız Üye Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 3 02-15-2010 20:07
8.Sınıf Fen ve Teknoloji Çalışma Kitabı 54-66 ACİL!! Kayıtsız Üye Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 4 02-10-2010 23:54
8.Sınıf Mat. Çalışma Kitabı Çalışma 16 CEVAPLARI ! DjCedrics Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 8 01-13-2010 18:31
soru fen çalışma kitabı cevapları(36 45 arası) fen çalışma kitabı sayfa:36 1.etkinli Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 10-23-2009 16:44


Şu Anki Saat: 07:47


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows