Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > >

Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk)

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 12-01-2010, 14:47   #1
Korax
Android Destek
 
Korax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Yaş: 33
Mesajlar: 21.060
Tecrübe Puanı: 1000
Korax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond repute
Korax - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart 9 sınıf kimya yazılı soruları

kimya soruları ve cevapları


S.1. Saf X ve Y sıvıları homojen bir karışım oluşturuyor.
Maxicep.com - 9.Sınıf Kimya Soruları... Karışımın, X ve Y sıvılarına göre hangi özelliği aynıdır?
A) Homojenlik B) Öz kütle
C) Kaynama noktası D) Buhar basıncı
E) Öz ısı
****************************** ********************
S.2. Şekerli suyun karışım olduğunu anlatmak için;
I. Normal kaynama noktası 100oC den büyüktür.
II. Su buharlaştırılırsa geriye şekerin kalması
III. Homojen yapılı olması
gerçeklerinden hangisi/hangileri en iyi açıklar?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II
D) II ve III E) I, II ve III
****************************** ********************
S.3. Aşağıdaki hangi olayda düzensizlik artmaz?
A) Suyun elektrolizle H2 ve O2 gazlarına ayrışması
B) Asetonun buharlaşması
C) CO2 gazının suda çözünmesi
D) Kuru buzun süblimleşmesi
E) Buzun erimesi
****************************** ********************
S.4. Aşağıdaki olaylardan hangisi hal değişimi ile ilgili değildir?
A) Buzun erimesi
B) Ağzı açık kapta kolonyanın zamanla azalması
C) Kışın camların buğulanması
D) Sıcak havada kokuların çabuk yayılması
E) Islanan kişinin üşümesi
****************************** ********************
S.5. KCl tuzu suda çözünüyor. Oluşan çözelti için;
I. Homojendir.
II. Aynı sıcaklıkta buhar basıncı saf sudan daha
yüksektir.
III. Doymamış çözeltisinin kaynama sırasında
sıcaklığı artar.
****************************** ********************
Yargılarından hangisi/hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III
D) I ve III E) I, II ve III

S.6. Madde Donma Nokt.(oC) Kaynama Nokt.(oC)
X -25 30
Y -5 78
Z 10 120
****************************** ********************
X, Y ve Z sıvılarının donma ve kaynama noktası
yukarıda verilmiştir.
Buna göre;
I. 25oC de üçü de sıvıdır.
II. Sıvı fazda en uçucu X dir.
III. -5oC de X ve Y katı fazdadır.
Yargılarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III
D) II ve III E) I, II ve III
****************************** ********************
S.7. Maddeye ait aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Maddenin en düzensiz hali gazdır.
B) Katı haldeki maddelerde tanecikler yalnız titreşim
hareketi yapar.
C) Genellikle katı hal, maddenin öz kütlesinin en büyük
olduğu haldir
D) Hacim, maddeler için ayırt edici özellik değildir.
E) Bütün maddelerin sahip oldukları potansiyel enerjileri
Aynıdır.
****************************** ********************
S.8 Doymamış tuzlu su çözeltisi ile ilgili;
I. Aynı sıcaklıkta su ilavesi ile buhar basıncı artar.
II. Ağzı açık kapta kaynarken sıvını buhar basıncı
o ortamın açık hava basıncından büyüktür.
III. Tuz ilave edilirse kaynama sıcaklığı artar.
Yargılarından hangisi/hangileri doğru değildir?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II
D) II ve III E) I ve III
****************************** ********************
S.9 I. Saf değildirler.
II. Homojendirler.
III. Hacmi, çözücü ve çözünen hacimlerinin
topl***** eşittir.
Yukarıdaki ifadelerden hangileri bütün çözeltiler için her
zaman doğrudur?
A) Yalnız I B) I ve III C) I ve II
D) II ve III E) I, II ve III
****************************** ********************
S.10 I. Çözünen maddeyi toz haline getirmek.
II. Çözücü miktarını artırmak.
III. Karıştırarak çözmek.
IV. Sıcaklığı artırmak.
İşlemlerinden hangisi/hangileri bir katının sıvıdaki
çözünürlüğünü ve çözünme hızını değiştirir?
A) Yalnız I B) Yalnız IV
C) I, III ve IV D) I, II, III, ve IV
E) II, III ve IV
****************************** ********************
S.11. X: Basınç artışı ile çözünürlüğü artan bir madde
Y: Çözünmesi endotermik olan bir madde
Z: Basınçla çözünürlüğü değişmeyen akışkan bir madde
X, Y ve Z maddeleri, maddenin üç farklı fazını temsil
ettiğine göre X, Y ve Z’nin fazları aşağıdaki hangi
seçenekte doğru verilmiştir?
X Y Z
A) Sıvı Gaz Katı
B) Katı Gaz Sıvı
C) Gaz Katı Sıvı
D) Katı Sıvı Gaz
E) Gaz Sıvı Katı
****************************** ********************
S.12 I. Sıvının yüzey büklüğü
II. Ortam sıcaklığı
III. Tanecikler arası çekim kuvveti
IV. Isıtıcı kaynağının şiddeti
Oda şartlarında bir sıvının buharlaşma hızı yukarıda–
kilerden hangisi/hangilerine bağlıdır?
A) I ve II B) I ve III C) I, II ve III
D) II, III ve IV E) I, II, III ve IV
****************************** ********************
S.13 I. Sıcaklık
II. Basınç
III. Temas yüzey hacmi
Yukarıdaki niceliklerden hangileri saf haldeki katı bir
maddenin sudaki çözünürlüğünü etkilemez?
A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II
D) I ve III E) II ve III
****************************** ********************
S.14 I. Öz kütle
II. İçerdiği ısı miktarı
III. Esneklik katsayısı
IV. Hacim
Yukarıdakilerden hangileri madde miktarına bağlı
değildir?
A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve III
D) I ve IV E) II,III ve IV
****************************** ********************
S.15 Aşağıdakilerden hangisi fiziksel bir olaydır?
A) Fotosentez
B) Kömürün yanması
C) Mumun erimesi
D) Yoğurdun ekşimesi
E) Asit çözeltisinin iletkenliği
****************************** ********************
S.16 I. Saf suyun elektrolizi
II. Bakır telin elektrik akımını iletmesi
III. Besinlerin sindirilmesi
Yukarıdaki olaylardan hangisi/hangileri kimyasaldır?
A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II
D) I ve III E) I, II ve III
****************************** ********************
S.17 Aşağıda verilen özelliklerden hangisi sadece katılar ve
sıvılar için ayırt edici bir özelliktir?

A) Süblimleşme B) Esneklik
C) Donma noktası D) Genleşme
E) Öz ısı


Cevaplar:1-a,2-c,3-c,4-b,5-a,6-b,7-e,8-e,9-c,10-d,11-c,12-c,13-b,14-c,15-c,16-e,17-d
Korax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2010, 14:50   #2
Korax
Android Destek
 
Korax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Yaş: 33
Mesajlar: 21.060
Tecrübe Puanı: 1000
Korax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond repute
Korax - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart

2. dönem 1. yazılı
Buyrun



1)Aşağıdaki element ve bileşiklerin adlarını yazınız?
A) C:
B)K:
C)H2O:
D)N2O5:
E)Fe2O3:

2) N.Ş.A. 2.24 lt hacim kaplayan O2 gazı kaç mol eder?



3) O,7 mol CO3 gazı kaç gram eder?
( C:12; O:16 )



4) O,5 mol H2 gazı kaç tane atom içerir?



5)Aşağıdaki bileşiklerin mol kütlelerini hesaplayınız?
A) H2SO4=
(H=1 S=32 O=16) B)NaOH=
Na=23 O=16 H=1)


6)Azot ve oksijenden oluşan iki elementten birincisinde 7 gram azot 8 gram oksijen ;ikincisinde 14 gram azot ile 12 gram oksijen ile birleşmektedir.Aynı miktar azotla birleşen oksijenler arasındaki katlı oranı bulunuz?






7)Atom numarası 18 olan elementin elektron dağılımını yazarak küresel simetri olup olmadığını belirtiniz.




8)İzotop atom nedir? tanımlayınız.




9)Nötron sayısı 24 kütle numarası 42 olan elementin atom numarasını bulunuz?






10) X -1 iyonu ile 21Y+2 iyonunun elektron sayıları eşit ise X iyonunun proton sayısını bulunuz?
Korax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
9. Sınıf 2. Dönem 2. Yazılı Soruları Korax Türk Dili ve Edebiyat 0 10-05-2010 12:39
10.sınıf Kimya çalışma soruları Genel Tekrar Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 06-01-2010 21:03
10. sınıfların Kimya 1.dönem 1.yazılı sınav soruları Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 12-05-2009 13:05
9.Sınıf 1.Dönem 1.Yazılı Soruları Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 11-22-2009 21:30
Soru 9. sınıf kimya soruları cevap iceride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 11-08-2009 19:39


Şu Anki Saat: 17:10


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows