Bilqi Forum  

Reklamı Kapat

Geri git   Bilqi Forum > Eğitim - Üniversiteler - Sınavlar > Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk)

Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk)

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Soru doğrudan ve dolaylı anlatım ile ilgili test öznel nesnel anlatım 10 tane,doğruda

Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk)


Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-24-2009, 08:52   #1
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.784
Teşekkürleri: 0
5 mesajına 5 kere teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart Soru doğrudan ve dolaylı anlatım ile ilgili test öznel nesnel anlatım 10 tane,doğruda

öznel nesnel anlatım 10 tane,doğrudan dolaylı anlatım 10 tane,soyut somut 10 Tane test

11sınıf öğrencisiyim,öss hazırlık kitabımı araştırdım buldum rolleyes

Öznellik ve Neslellik ile ilgili

1Aşağıdaki cümlelerden hangisi söyleyenin duygularını içermektedir?

A) Geçen akşam size de geldiler mi?

B) Yeni aldıkları araba kırmızı renkliymiş

C) Bu maça on beş bin seyirci gelmişti

D) Üzerinde çekici, güzel bir elbise vardı

E)Bak,kar yağıyor

Cevap : D


2Aşağıdaki cümlelerin hangisi öznel bir yargıdır?

A) Yunus Emre'nin bu şiirinde "bulut"un gizli gizli ağlamasından söz edilerek buluta insan niteliği verilmektedir

B) Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun bu şiirlerinde doğadaki nesnelerin özellikleri insanlar için kullanılmıştır

C) Faruk Nafiz Çamlıbel'in "Han Duvarları"nda birçok kez kişileştirmeye başvurduğu görülmektedir

D) Ahmet Haşim'in "Sonbahar" şiirindeki kişileştirme de çok ilgi çekicidir

E) Behçet Necatigil'in bu dizelerinde sokaklar için "gülümseyen" sözcüğü kullanılarak kişileştirme yapılmıştır

Cevap : E

3Aşağıdakilerden hangisi genel yargı cümlesi değildir?

A) İnsanlar hep birilerinin bir şeyleri değiştirmesini ister ama kendini her şeyin dışında tutar

B) Adını hangi afişte görsem hemen girerdim sinemaya, büyük bir oyuncudur Türkan Şoray

C) Dünyayı güzellik kurtaracak ve bir insanı sevmekle başlayacak her şey

D) “Heves Şiir-Eleştiri” dergisi, kuşku yok ki en deneysel dergisidir şiir dünyamızın

E) Yayımlanan öykü kitabı sayısında geçen yıla göre büyük artış olacağı bekleniyor

Cevap : E


4Aşağıdakilerden hangisinde yorum söz konusudur?

A)Orhan Veli, ilk şiirlerini lise yıllarında Varlıkta yayımlamış

B)Ahmet Muhip Dranas, yayımlanan tek kitabıyla şiirimizin anıtlarındandır

C)Kemal Özer, ilk kitabından sonra yedi yıl suskun kalmıştır

D)Kitabın kapağında Abidin Dino’nun bir deseni kullanılmış

E)Dergi son sayısını Can Yücel’le ilgili yazılara ayırmış

Cevap : B


5Aşağıdakilerden hangisi öznel bir tanım cümlesidir?

A) Üçgen, uç uca gelmiş üç doğru parçasını oluşturduğu, üç tepe noktası ve üç açısı olan geometrik biçimdir

B) Antoloji, bir şairin, bir yazarın, bir dönemin bir türün…tipik metinlerin seçilip bir araya toplanmasıdır

C)Fabl, insan özelliklerini hayvanlara aktararak yazılmış eğlenceli, ders verici veya hicvedici hikâyelerdir

D) Samimilik, bir insanın bir iş üzerine iyice düşündükten sonra canı pahasına da olsa savunmayı göze alarak ortaya çıkardığı kanısıdır

E) Epigraf, bir metinin başına konmuş, genellikle edebi bir eserden alıntılanan sözler veya özdeyişlerdir

Cevap : D

6Aşağıdaki cümlelerden hangisinde aynı konuyla ilgili öznel ve nesnel yargı bir arada verilmiştir?

A) John Hurt ve Richard Burton un başrollerini oynadığı film George Or**ll’ın 1984 adlı romanında uyarlanmış

B) George Or**ll’ın mirasçıları romanın filme çekilmesine senaryoyu çekimden önce görmek şartıyla izin vermişler

C) Tüm teknik ekip büyük bir özveriyle, eserin büyüklüğüne layık bir film ortaya koymak için hummalı bir çalışma yürütmüş

D) Bazı sahneler için dev heykellerin yaptırıldığı filmde İngiltere’nin üç ayrı şehri mekân olarak kullanılmış

E) Altı yılda tamamlanan ve önümüzdeki günlerde gösterime girecek olan film,sinemaseverlerce merakla bekleniyor

Cevap : E


7Aşağıdaki cümlelerin hangisi, "nesnel anlatım"a örnek olabilir?

A) Müziğin resimden daha etkili bir sanat oldu*ğuna inanıyorum

B) istatistiklere göre özel radyolar çoğaldıkça kaset satışları düşüyordu

C) Çevremizdeki insanlar sanki beni boğmak is*tiyorlar

D) Radyodaki müzik, insanı eskilere götürüyordu

E) Çevresindekilere zor ilişki kuranlar, pek akıl-
lı insanlar değildir

Cevap : B


8Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kişisel be-
ğeni söz konusu değildir?

A) Bomba gibi şarkılarla dinleyicilerimin karşısı*na çıkacağım

B) Onun yapıtlarında eşsiz bir lirizm, derin bir in*san sevgisi buluyorum

C) Adı geçen yapıt için tam iki yıl çalıştığını söy*ledi bir toplantıda

D) Marmaris'in benim için özel bir yeri ve önemi vardır

E) En karmaşık konuları bile büyük bir ustalıkla dile getirebilen usta bir politikacıydı

Cevap : C


9Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "nesnel bir anlatım" söz konusudur?

A) Yazın,kamp için ormanlık yerler,sahiller tercih edilmelidir

B) Doğu Karadeniz, Türkiye'nin en çok yağış alan bölümüdür

C) Boğaziçi zamanla güzelliğinden çok şey kaybetti

D) Yunus'un şiirinde insanın içini ısıtan bir sıcaklık vardır

E) Halkın en büyük eğlence kaynağı, televizyondaki yarışmalardır

Cevap : B


10 Aşağıdaki cümlelerden hangisi,söyleyenin kişisel görüşünü yansıtmaktadır?

A) Yazar, bu kitabında önceki eserlerinde olmayan tipleri anlatmış
B) Sait Faik ressam olsaydı usta bir portre çizeri olurdu
C) Sanatçımız tablolarında el ve göz figürünü işler
D) O, roman kahramanlarını kırsal kesim insanlarından seçmiştir
E) İstanbul, yazarın büyük öykülerinde dekor kullanılıyor

Cevap : B




alıntı
__________________
images?q=tbn:ANd9GcSSVf7Nbc7rsfF-F7DrfWwBua8n1m2a9nr0JufrZAxb2Y-lSHad


Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla Hızlı Cevap
Cevapla

Tags
10, anlatım, doğruda, doğrudan, dolaylı, ile, ilgili, nesnel, soru, tane, test, ve, öznel

Hızlı Cevap
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Mesajınız:
Seçenekler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Soru geniş zamanla ilgili 20 tane ingilizce cümleler cevabı içeride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 2 04-08-2013 17:25
işte çokgenler ile ilgili ösym de çıkmış birsürü test soru Yaso GeoMetri 0 10-20-2009 18:40
öznel nesnel anlatım 10 tane,doğrudan dolaylı anlatım 10 tane,soyut somut 10 Tane tes Yaso TaRiH 5 10-12-2009 20:17
soru nesnel anlatım nedir Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 10-12-2009 10:53
168 tane program hepside resimli anlatım DEV arşiv... Yaso Resimli Anlatımlar 0 10-23-2008 20:11


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:45 .


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627