Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > Eğitim - Üniversiteler - Sınavlar > Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk)

Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk)

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
Okunmamış 12-01-2010, 14:47   #1
Android Destek
 
Korax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Yaş: 33
Mesajlar: 21.060
Thanks: 4
Thanked 7 Times in 7 Posts
Tecrübe Puanı: 1000
Korax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond repute
Korax - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart 9 sınıf kimya yazılı soruları

kimya soruları ve cevapları


S.1. Saf X ve Y sıvıları homojen bir karışım oluşturuyor.
Maxicep.com - 9.Sınıf Kimya Soruları... Karışımın, X ve Y sıvılarına göre hangi özelliği aynıdır?
A) Homojenlik B) Öz kütle
C) Kaynama noktası D) Buhar basıncı
E) Öz ısı
****************************** ********************
S.2. Şekerli suyun karışım olduğunu anlatmak için;
I. Normal kaynama noktası 100oC den büyüktür.
II. Su buharlaştırılırsa geriye şekerin kalması
III. Homojen yapılı olması
gerçeklerinden hangisi/hangileri en iyi açıklar?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II
D) II ve III E) I, II ve III
****************************** ********************
S.3. Aşağıdaki hangi olayda düzensizlik artmaz?
A) Suyun elektrolizle H2 ve O2 gazlarına ayrışması
B) Asetonun buharlaşması
C) CO2 gazının suda çözünmesi
D) Kuru buzun süblimleşmesi
E) Buzun erimesi
****************************** ********************
S.4. Aşağıdaki olaylardan hangisi hal değişimi ile ilgili değildir?
A) Buzun erimesi
B) Ağzı açık kapta kolonyanın zamanla azalması
C) Kışın camların buğulanması
D) Sıcak havada kokuların çabuk yayılması
E) Islanan kişinin üşümesi
****************************** ********************
S.5. KCl tuzu suda çözünüyor. Oluşan çözelti için;
I. Homojendir.
II. Aynı sıcaklıkta buhar basıncı saf sudan daha
yüksektir.
III. Doymamış çözeltisinin kaynama sırasında
sıcaklığı artar.
****************************** ********************
Yargılarından hangisi/hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III
D) I ve III E) I, II ve III

S.6. Madde Donma Nokt.(oC) Kaynama Nokt.(oC)
X -25 30
Y -5 78
Z 10 120
****************************** ********************
X, Y ve Z sıvılarının donma ve kaynama noktası
yukarıda verilmiştir.
Buna göre;
I. 25oC de üçü de sıvıdır.
II. Sıvı fazda en uçucu X dir.
III. -5oC de X ve Y katı fazdadır.
Yargılarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III
D) II ve III E) I, II ve III
****************************** ********************
S.7. Maddeye ait aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Maddenin en düzensiz hali gazdır.
B) Katı haldeki maddelerde tanecikler yalnız titreşim
hareketi yapar.
C) Genellikle katı hal, maddenin öz kütlesinin en büyük
olduğu haldir
D) Hacim, maddeler için ayırt edici özellik değildir.
E) Bütün maddelerin sahip oldukları potansiyel enerjileri
Aynıdır.
****************************** ********************
S.8 Doymamış tuzlu su çözeltisi ile ilgili;
I. Aynı sıcaklıkta su ilavesi ile buhar basıncı artar.
II. Ağzı açık kapta kaynarken sıvını buhar basıncı
o ortamın açık hava basıncından büyüktür.
III. Tuz ilave edilirse kaynama sıcaklığı artar.
Yargılarından hangisi/hangileri doğru değildir?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II
D) II ve III E) I ve III
****************************** ********************
S.9 I. Saf değildirler.
II. Homojendirler.
III. Hacmi, çözücü ve çözünen hacimlerinin
topl***** eşittir.
Yukarıdaki ifadelerden hangileri bütün çözeltiler için her
zaman doğrudur?
A) Yalnız I B) I ve III C) I ve II
D) II ve III E) I, II ve III
****************************** ********************
S.10 I. Çözünen maddeyi toz haline getirmek.
II. Çözücü miktarını artırmak.
III. Karıştırarak çözmek.
IV. Sıcaklığı artırmak.
İşlemlerinden hangisi/hangileri bir katının sıvıdaki
çözünürlüğünü ve çözünme hızını değiştirir?
A) Yalnız I B) Yalnız IV
C) I, III ve IV D) I, II, III, ve IV
E) II, III ve IV
****************************** ********************
S.11. X: Basınç artışı ile çözünürlüğü artan bir madde
Y: Çözünmesi endotermik olan bir madde
Z: Basınçla çözünürlüğü değişmeyen akışkan bir madde
X, Y ve Z maddeleri, maddenin üç farklı fazını temsil
ettiğine göre X, Y ve Z’nin fazları aşağıdaki hangi
seçenekte doğru verilmiştir?
X Y Z
A) Sıvı Gaz Katı
B) Katı Gaz Sıvı
C) Gaz Katı Sıvı
D) Katı Sıvı Gaz
E) Gaz Sıvı Katı
****************************** ********************
S.12 I. Sıvının yüzey büklüğü
II. Ortam sıcaklığı
III. Tanecikler arası çekim kuvveti
IV. Isıtıcı kaynağının şiddeti
Oda şartlarında bir sıvının buharlaşma hızı yukarıda–
kilerden hangisi/hangilerine bağlıdır?
A) I ve II B) I ve III C) I, II ve III
D) II, III ve IV E) I, II, III ve IV
****************************** ********************
S.13 I. Sıcaklık
II. Basınç
III. Temas yüzey hacmi
Yukarıdaki niceliklerden hangileri saf haldeki katı bir
maddenin sudaki çözünürlüğünü etkilemez?
A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II
D) I ve III E) II ve III
****************************** ********************
S.14 I. Öz kütle
II. İçerdiği ısı miktarı
III. Esneklik katsayısı
IV. Hacim
Yukarıdakilerden hangileri madde miktarına bağlı
değildir?
A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve III
D) I ve IV E) II,III ve IV
****************************** ********************
S.15 Aşağıdakilerden hangisi fiziksel bir olaydır?
A) Fotosentez
B) Kömürün yanması
C) Mumun erimesi
D) Yoğurdun ekşimesi
E) Asit çözeltisinin iletkenliği
****************************** ********************
S.16 I. Saf suyun elektrolizi
II. Bakır telin elektrik akımını iletmesi
III. Besinlerin sindirilmesi
Yukarıdaki olaylardan hangisi/hangileri kimyasaldır?
A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II
D) I ve III E) I, II ve III
****************************** ********************
S.17 Aşağıda verilen özelliklerden hangisi sadece katılar ve
sıvılar için ayırt edici bir özelliktir?

A) Süblimleşme B) Esneklik
C) Donma noktası D) Genleşme
E) Öz ısı


Cevaplar:1-a,2-c,3-c,4-b,5-a,6-b,7-e,8-e,9-c,10-d,11-c,12-c,13-b,14-c,15-c,16-e,17-d
Korax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla Hızlı Cevap
Okunmamış 12-01-2010, 14:50   #2
Android Destek
 
Korax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Yaş: 33
Mesajlar: 21.060
Thanks: 4
Thanked 7 Times in 7 Posts
Tecrübe Puanı: 1000
Korax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond repute
Korax - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart

2. dönem 1. yazılı
Buyrun



1)Aşağıdaki element ve bileşiklerin adlarını yazınız?
A) C:
B)K:
C)H2O:
D)N2O5:
E)Fe2O3:

2) N.Ş.A. 2.24 lt hacim kaplayan O2 gazı kaç mol eder?



3) O,7 mol CO3 gazı kaç gram eder?
( C:12; O:16 )



4) O,5 mol H2 gazı kaç tane atom içerir?



5)Aşağıdaki bileşiklerin mol kütlelerini hesaplayınız?
A) H2SO4=
(H=1 S=32 O=16) B)NaOH=
Na=23 O=16 H=1)


6)Azot ve oksijenden oluşan iki elementten birincisinde 7 gram azot 8 gram oksijen ;ikincisinde 14 gram azot ile 12 gram oksijen ile birleşmektedir.Aynı miktar azotla birleşen oksijenler arasındaki katlı oranı bulunuz?






7)Atom numarası 18 olan elementin elektron dağılımını yazarak küresel simetri olup olmadığını belirtiniz.




8)İzotop atom nedir? tanımlayınız.




9)Nötron sayısı 24 kütle numarası 42 olan elementin atom numarasını bulunuz?






10) X -1 iyonu ile 21Y+2 iyonunun elektron sayıları eşit ise X iyonunun proton sayısını bulunuz?
Korax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla Hızlı Cevap
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
9, kimya, soruları, sınıf, yazılı

Hızlı Cevap
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Mesajınız:
Seçenekler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
9. Sınıf 2. Dönem 2. Yazılı Soruları Korax Türk Dili ve Edebiyat 0 10-05-2010 12:39
10.sınıf Kimya çalışma soruları Genel Tekrar Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 06-01-2010 21:03
10. sınıfların Kimya 1.dönem 1.yazılı sınav soruları Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 12-05-2009 13:05
9.Sınıf 1.Dönem 1.Yazılı Soruları Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 11-22-2009 21:30
Soru 9. sınıf kimya soruları cevap iceride Yaso Siz Sorun Biz Cevaplayalim(Maximum 5-10dk) 0 11-08-2009 19:39


Şu Anki Saat: 19:38


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628