Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > > >

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 11-03-2009, 11:46   #1
Yaso
Operator
 
Yaso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 32.967
Tecrübe Puanı: 1000
Yaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond reputeYaso has a reputation beyond repute
Standart LİSE 1 edebiyat testi

LİSE 1 edebiyat testi



SORU.1)Aşağıdakilerin hangisinde ölüm temasını işleyen şiir türleri bir arada verilmiştir?

A) Ağıt, ilahi, nefes
B) Mersiye, ağıt, sagu
C) Ağıt, kaside, terkib-i bend
D) Mersiye,- nutuk, devriye
E) Sagu, şathiye, münacaat





--------------------------------------------------------------------------------

SORU.2)Aşağıdakilerden hangisi mesnevinin özelliği değildir?


A) Arapların divan edebiyatına kattığı bir nazım şeklidir.
B) Aruz ölçüsünün kısa kalıplarıyla yazılır.
C) Beyit sayısı sınırsızdır.
D) Her beyit kendi arasında kafiyelidir.
E) Beş mesnevisi olan şairler "sahibü'l Hamse" olarak anılır.




--------------------------------------------------------------------------------

SORU.3)Aşağıdakilerin hangisinde divan edebiyatı ürünleri bir arada verilmiştir?

A) Mersiye- şathiye- varsağı
B) Gazel-murabba-koşma
C) Tuyuğ- rubai-müstezat
D) Semai-ilahi-kaside
E) Hicviye-murabba-türkü


--------------------------------------------------------------------------------

SORU.4)
Rüzgar esmez, konuşur
Uçurtmalar uçun, çamaşırlar kuruyun
Mesut olun, yaşayın
Ana, baba, evlat, torun
Bu dörtlükte yapılan sanat aşağıdakilerden hangisidir?

A) Telmih B) Tenasüp C)Teşbih D) Tevriye E) Teşhis

--------------------------------------------------------------------------------

SORU.5)

" Elde avuçta yok şimdi bir karış
Gel sen de artık bu kervana karış"
Bu dizelerde yapılan sanat aşağıdakilerden hangisidir?

A) Cinas B) Telmih C) Hüsn-i Talil D) İstiare E) Mecaz-ı Mürsel




--------------------------------------------------------------------------------

SORU.6)
"Önünde yürüdü kırk topluk göbek
Kollarda bir dal parçası
Öyle bir kafa ki
Sanırsınız Ramazan topu
Bu şiirdeki edebi sanat aşağıdakilerden hangisidir?

A) Tariz B) Kinaye C) Mübalağa D) Mecaz-ı Mürsel E) Cinas


--------------------------------------------------------------------------------

SORU.7) "Işıkla dolar kalbimin en karanlık köşeleri"
Dizesindeki edebi sanat aşağıdakilerden hangisidir?

A) Teşbih
B) Kinaye
C) Cinas
D) Tezat
E) Mecaz-ı Mürsel



--------------------------------------------------------------------------------

SORU.8)Aşağıdakilerden hangisinde doğal (sözlü) destanlar doğru olarak verilmiştir?

A) Alp Er Tunga- Gılgamış- Oğuz Kağan- Şu
B) Oğuz - Göç- Kurtarılmış Kudüs- Şu
C) Şehname- Üç Şehitler- Kalevela - Türeyiş
D) Ergonekon - Odiesse- Kaybolmuş Cennet- Oğuz
E) Ramayana- Gılgamış- Kalevela- Atatürk Kurtuluş Savaşında


--------------------------------------------------------------------------------

SORU.9)
Alp Er Tunga öldü mü
Issız acun kaldı mu
Ödlek öçin aldı mu
Emdi yürek yırtılır
Bu parçanın nazım biçimi ve dönemi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Sözlü edebiyat- Sagu
B) Yazılı edebiyat - Sav
C) Halk edebiyatı - Varsağı
D) Halk edebiyatı . Ağıt
E)Divan edebiyatı - Mersiye


--------------------------------------------------------------------------------

SORU.10)
1- Nazım birimi dörtlüktür.
2 -Dil halkın kullandığı dil ve Türkçe'dir
3 -Hece ölçüsü kullanılmıştır
4 -Halkın ortak malıdır
5 -En çok aşk, ölüm, doğa sevgisi, yiğitlik, ayrılık, toplumsal sorunlar ele alınır

Yukarıda sözü edilen edebiyat dönemimiz aşağıdakilerden hangisidir*

A) Tekke Edebiyatı
B) Aşık Edebiyatı
C) Milli Edebiyatı
D) Fecr-i Ati Edebiyatı
E)Anonim Halk Edebiyatı

Soru no 1: Sorunun cevabı
Doğru cevap b


Soru no 2: Sorunun cevabı
Doğru cevap a


Soru no 3: Sorunun cevabı
Doğru cevap b

Soru no 4:Sorunun cevabı
Doğru cevap e

Soru no 5: Sorunun cevabı
Doğru cevap a


Soru no 6: Sorunun cevabı
Doğru cevap c


Soru no 7: Sorunun cevabı
Doğru cevap d


Soru no 8: Sorunun cevabı
Doğru cevap b


Soru no 9: Sorunun cevabı
Doğru cevap d


Soru no 10: Sorunun cevabı
Doğru cevap b
__________________



Tüm bölümlerimize yetkili alımları başlamıştır başvurmak için aşağıdaki linke tıklayınız


Yaso isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2008 KPSS LİSE ve ÖNLİSANS Soruları ve cevap anahtarları Yaso Sınavlar ve Hazırlık - ÖSYM 0 10-28-2009 21:14
Milli edebiyat Korax Türk Dili ve Edebiyat 0 12-13-2008 19:46
Matematİk Lİse 2 Polİnomlar Soru 12 Tane _ѕєηєм_ MaTematik 0 11-27-2008 12:10
Edebiyat dersleri уυѕυƒ Türkçe (Edebiyat) Testler 0 04-12-2008 14:48
Edebiyat Terimleri уυѕυƒ Türk Dili ve Edebiyat 0 04-02-2008 19:35


Şu Anki Saat: 13:50


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows