Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > > > >

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 09-22-2013, 21:07   #1
Korax
Android Destek
 
Korax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Yaş: 34
Mesajlar: 21.062
Tecrübe Puanı: 1000
Korax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond repute
Korax - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart 7. Sınıf Türkçe Testi

Kalktım sabahı dinledim:

Dudaklarımda okuldan kalma bir şarkı

Hani yorgundum, yeniktim, çaresizdim,

Dündü – evet – dün,

Dün bir kentti, geride kaldı,

Bu sabah bir başka kente indim.



( 1. – 3. soruları yukarıdaki dizelere göre yanıtlayınız.)


1. Aşağıdakilerden hangisi fiil türünde bir kelime değildir ?
A) Kalktım B) Dinledim C) Yorgundum D) İndim



2. Aşağıdaki kelimelerden hangisi türemiş yapıda değildir ?
A) Yorgundum B) Yeniktim C) Çaresizdim D) Kalktım



3. Yukarıdaki kıtanın aşağıda belirtilen dizelerinden hangisinde iyelik zamiri ( iyelik eki ) vardır ?

A) 1. B) 2. C) 3. D) 4.



4.” Denizin içi hem karanlık, hem aydınlıktır.” cümlesinde aşağıdakilerden hangisinde yoktur ?

A) İsim tamlaması B) Sıfat tamlaması C)Bağlaç D) Ek fiil



5. Okuma kültürü küçük yaşlarda edinilir.Çocuğa daha iki üç yaşlarında iken, bol bol resimli kitaplar göstererek bu resimleri bıkmadan bir bir anlatarak, yine kitaplardan kısa kısa öyküler, masallar okuyarak, onlarda kitaba karşı bir merak uyandırmak gerekir.


Parçada aşağıdakilerden hangisine yer verilmemiştir ?

A) Yaş günlerinde çocuklara kitap armağan edilmeli.

B) Çocuklara resimli kitaplardan öyküler okunmalı.

C) Okuma alışkanlığı küçük yaşlarda kazanılır.

D) Kitaplardaki resimler bıkmadan anlatılmalı



6. “ Havada bir dost eli okşuyor tenimizi

Boynu bükük adalar tanıyor sanki bizi

İçimize çevirip nemli gözlerimizi

Geçtik yabancı gibi yakınından Rodos’un


Dörtlükte anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir ?
A) Rodos Adası’nın güzelliği

B) Ozanın mutsuz olması

C) Adalar ve Rodos’a duyulan özlem

D) Adaların üzüntülü olması









7. Akıllı insan ; çevresiyle ilişkisi bozulduğu zaman, onlarla arasındaki hoşnutsuzluğu çabucak giderip dostluğunu yenilemesini bilen insandır.

Parçaya göre akıllı insanın en önemli özelliği aşağıdakilerden hangisidir ?
A) Çevresindeki insanları memnun etmeye çalışmak.

B) Dost kazanmak için elinden geleni yapmak.

C) Çevresiyle ilişkisi bozulunca, dostluğunu yenilemek.

D) Dostlarına değer verip onlarla iyi geçinmek.



8. Azınlıklara toplumsal yapıyı bozacak ayrıcalıklar verilemez.

I II III IV

Bu cümledeki altı çizili sözcüklerden hangisi hem yapım hem çekim eki almamıştır ?

A) II ve III B) II ve IV C) I ve II D) I ve III



9. Ne demektir fırsat ( I ) Şu ( II ) Tutalım ki ( III ) hayat beni bir tiyatro topluluğuyla şehirden şehire dolaşmak zorunda bıraktı ( IV ) O zaman piyesler yazardım ( V ) Çok da başarılı olurdum.

Bu parçada numaralı yerlerden hangisine iki nokta ( : ) getirilmelidir ?

A) I. B) II. C) III. D) IV.



10. Tan yeri atanda, şafak sökende

Düşmanın üstüne hörelenmeli

Düşman kalkan alıp kılıç çekende

Yiğit on beş yerden yaralanmalı

Konusu bakımından şiirin türü nedir ?

A) Pastoral B) Didaktik C) Lirik D) Epik



11. Hangi cümledeki “bu” sözcüğünün çeşidi diğerlerinden farklıdır ?

A) Giderken bu çiçeği de götürün

B) İçlerinden bir bu ressam oldu

C) Bu sene işimiz zor

D) Koyunları bu dereden geçiremeyiz



12. Aşağıdaki cümlelerden hangisinin yükleminde “ekeylem” kullanılmamıştır ?

A) Kapıların kapanmasıyla oyun başladı.

B) Böyle bir olay karşısında bile sakindi.

C) Fırtınadan önce hava durgundu

D) Beni yaşama bağlayan senin sevgindi



13. Yenilik getiren her büyük sanatçıda eskiye bakan bir taraf vardır.Geçmişi inkar ettiğiniz an sanat kendiliğinden durur.

Aşağıdaki atasözlerinden hangisi, paragrafta belirtilen düşünceyle çelişir ?

A) Atalar sözünü tutmayanı, yabanı atarlar.

B) Atanın sanatı, oğula mirastır.

C) Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı.

D) Sanatı ustadan görmeyen öğrenemez.











14. I. Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.

II. Ne doğrarsan aşına, o gelir kaşığına.

III. İş bilenin kılıç kuş*****n

IV. Gülü seven dikenine katlanır.

V. Rüzgar eken fırtına biçer.

Yukarıdaki atasözleri ilettikleri yargılar yönünden eşleştirilirse hangisi dışta kalır ?

A) I B) II C) III D) IV



15. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ kim, kimi, nerede, ne zaman” sorularının yanıtı sırasıyla verilmiştir ?

A) Ali ; onu, okuldan az önce aldı.

B) Araba, çocuğa caddede dün çarpmış.

C) Ayşe, kardeşlerini parka götürmüş.

D) Ahmet, annesini garajda dün beklemiş.



16. “Etmek” yardımcı fiili ile aşağıdaki kelimelerden hangisini birleştirirsek diğerlerine göre değişik bir yazım oluşur ?

A) Ret B) Kabul C) Yardım D) Yol



17. Aşağıdaki cümlelerden hangisinin yüklemi türemiş yapıda değildir ?

A) Hava çok kararmıştı.

B) Binbaşı Tahsin’i oğlu sanmıştı.

C) Oğlunu Yunanlılar öldürmüştü.

D) Kadın, Köseağaçlıydı.



18. Aşağıdaki cümlelerden hangisinin yüklemi edilgen çatılı fiilidir ?

A) Hemen buradan uzaklaşın.

B) Kardeşim artık kendisi giyiniyor.

C) Bu elbiseyi yeni diktirdim.

D) Bütün kapılar kilitlendi.



19. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde nesne sıfat tamlamasıdır ?

A) Rüzgâr, ağaçların yapraklarını savuruyor.

B) Gülümseyerek avucundaki parayı gösterdi.

C) Hain kedi kafesteki kuşa bakıyor.

D) Gümüş çerçeveyi masasına özenle yerleştirdi.



20. “Dünya güzeli belirlendi.” cümlesinde bir sıfat, isim gibi kullanılmıştır. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde benzeri biçimde bir sıfat, isim gibi kullanılmaktadır ?

A) Çocuk, dedesinin elinden tutmuş, gidiyorlar.

B) Yıl, mutlu bir olayla başladı.

C) Hasta, akşamdan beri kendinde değil.

D) Doktor, elini çocuğun alnına koydu.



21. “Bahçesi geniş ev” yerine “geniş bahçeli ev” diyebiliriz. Aşağıdaki söyleyişlerden hangisinin yerine böyle bir karşılık koyamayız ?

A) Eli açık adam

B) Kapısı açık ev

C) Duvarı yüksek bahçe

D) Salçası bol yemek

22. “İnsanların en etkin anlaşma aracı dildir.”

Yukarıdaki cümlede aşağıdakilerden hangisi yoktur ?

A) Türemiş kelime

B) Sıfat türünde kelime

C) Süreksiz sert ünsüz uyuşması

D) Hal eki almış kelime



23. 1. Duygularını dışa vurmazdı.

2. Bu konuyu dile getirdim sadece.

3. Düşüncelerini yansıtmak istemezdi.

4. Her şeyi bir bir anlattı.

Yukarıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcükler aynı anlamdadır ?

A) 1 ile 2 B) 2 ile 3 C) 1 ile 3 D) 3 ile 4



24. ( I ) Bir kaşıkçı kuşu çok yükseklerde dönüp duruyor. ( II ) Uzakta bir takanın patpatı. ( III ) Kıyıda böcek gagalayan bir deniz kırlangıcı. ( IV ) Çöpleri eşeleyen uyuz bir köpek.

( V ) Kara kuşları, bu saatte henüz uyku sersemidir.

Bu paragrafın hangi cümlesinde yazarın yorumu vardır ?

A ) II B ) III C ) IV D ) V



25. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük mecaz anlamında kullanılmıştır ?

A) Onun gölgesinde yaşadım hep.

B) Kuşu ağacın dibine gömdüler.

C) Alıcısı olmayınca atı eve geri getirdi.

D) Yavaşça yerinden doğruldu.






CEVAP ANAHTARI – 7. SINIF




1-C 6-C 11-B 16-A 21-A

2-D 7-C 12-A 17-B 22-D

3-B 8-A 13-C 18-D 23-C

4-B 9-B 14-C 19-B 24-D

5-A 10-D 15-D 20-C 25-A
Korax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
türkçe 8 sınıf 120-125-126-127-128-129-130-132-134 Cevapları Korax Ödevler 6 09-22-2013 18:45
Advanced SystemCare Pro 6.3.0.269 Full Türkçe kalipso Bakım ve Onarım Programları 0 07-16-2013 01:31
68 Adet Bilgisayar ve Program KitaP candasarin E-Kitap (Pdf formatında) 0 03-29-2013 19:38
Avast İnternet Security 7.0.1426 Final Türkçe - 1 Yıllık Yasal Lisans DAVUTBEY Antivirüs 0 03-23-2013 10:05
vBulletin 3.8.0 Türkçe Dil Paketi webmaster02 vBulletin 0 09-05-2009 23:10


Şu Anki Saat: 08:14


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows