Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > > > >

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 10-21-2009, 21:15   #1
Korax
Android Destek
 
Korax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Yaş: 34
Mesajlar: 21.062
Tecrübe Puanı: 1000
Korax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond repute
Korax - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Vizeyi Rahatlıkla Alabilecek Olanlar

Vizeyi Rahatlıkla Alabilecek Olanlar

Lise, üniversite ve yüksek lisans öğrencisi olanlar , üniversiteden yeni mezunlar ve üniversite mezunu olup bir işte çalışanlar öğrenci vizesini kolaylıkla alabilirler.

Vize müracaatlarında öğrenciler finansal durumlarını belgelemek zorundadırlar. Eğer öğrenci eğitim masraflarını ve diğer harcamalarını fazlası ile karşılayacak durumda ise ( bunu ailesinin ve varsa kendisinin banka hesaplarını göstererek kanıtlayabilir) ve ailesindeki fertlerin bir işte çalıştığını ispatlayabiliyorsa, finansal açıdan yurtdışında eğitim yapmak için yeterli görülecektir. Ayrıca öğrencinin kendisine ve/veya ailesine ait gayri menkullerin ve araçların, tapu ve ruhsat fotokopilerini vize müracaatında yanında bulundurması gerekmektedir. Önceden başka ülkeye veya aynı ülkeye vize alınmış ise buda vize verilirken olumlu yönde göz önünde bulundurulacaktır.

Vizeyi Belirli Koşulları Yerine Getirerek Alabilecekler

Öğrenciliği devam eden ya da lise mezunu olup bir işte çalışanlar, belirli kriterleri yerine getirerek vize alabilirler.

Bu statüdekiler, eğer kendilerinin veya ailelerinin gelir durumları yeterli değil ise yakınlarını sponsor olarak gösterebilirler. Amca, teyze, dayı,hala gibi yakın akrabalar sponsor olabileceği gibi çalışılan işyeri de sponsor olabilir. Vize müracaatında sponsora ait banka hesapları, gayri menkuller, menkuller ve iş durumunu gösterir belgelerin ibraz edilmesi gerekir.
Bunların yanı sıra önceden dil kursuna gitmiş iseniz kurstan alınan sertifika veya belgenin gösterilmesi vize alma olasılığınızı arttıracaktır.

Vizeyi Kesinlikle Alamayacak Durumda Olanlar

İlkokul veya ortaokul mezunu olmasına rağmen bir işte çalışanların , şirket ya da holding sahibi olmadıkları müddetçe ya da buna denk fazla sayıda yatırımları bulunmaması durumunda vize almaları imkansızdır diyebiliriz.
Lise mezunu olup da herhangi bir işte çalışmamış ya da uzun süredir çalışmayanların, kendi ve ailevi finans durumları iyi değilse vize almaları maalesef söz konusu değildir.

Bu maddeler dışında vize için gerekli evrakları şu şekilde sıralayabiliriz :

* En az 6 ay geçerli pasaport.
(Henüz pasaportu olmayanlar bulundukları il veya ilçe Emniyet Müdürlüğü, Pasaport Şubesi'ne 4 adet vesikalık resim, nüfus cüzdanın aslı ve pasaport harç parası ile birlikte başvurmalıdırlar. Nüfus kütüğünüz başvuru yaptığınız ilçede ise 7 gün içerisinde, başka bir ilçede ise yaklaşık 20 gün içerisinde pasaportunuzu teslim alabilirsiniz.)
Eğer varsa eski pasaportlarınız
* 4 adet vesikalık fotoğrafınız ( Amerika vizesi için arka fon beyaz olmalı )
* Vize için gereken ücret, İngiltere için 35 GBP(Yeşil pasaporta vize ücreti almaz), Amerika için 100 USD (Dışbank'ın Amerikan Konsolosluğu hesabına yatırılması gerekmektedir), Avustralya için 315 AUD , Kanada için 3 aydan fazla öğrenci vizesi müracaatlarında 125 CAD - 3 ay ve 3 aydan az vize müracaatlarında 75 CAD 'dır. (Dışbank'ın Kanada Konsolosluğu hesabına yatırılması gerekmektedir.) ,Almanya için 50 DEM, Fransa için 655 FFR, İtalya için ücretsiz, İsviçre için 40 CHF, İspanya için 3,500 - 7,500 ESP ( kurs süresine göre ücret değişir)
* Türkiye'de en son mezun olduğunuz okulun diploma / mezuniyet belgesi ve transkript fotokopileri
* Gideceğiniz eğitim kuruluşundan kabul mektubu (Global Vizyon tarafından sağlanmaktadır)
* Yurtdışında kalacağınız süre içersinde geçiminizi karşılayabileceğinizi gösteren belgeler,
- Ailenizin ve sizin banka cüzdan fotokopileri ( hisse senedi, repo, vadeli hesap vb. ) - En az 3 ay evvelinden eğitim için ayırdığınız bütçenin hesaplarınızda bulunmuş olması gerekebilir.
- Ailenizde çalışan fertlerin maaş bordroları veya iş sahibi iseler işyeri ile ilgili evraklar (Ticaret odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi) , emekli iseler emekli cüzdanları - Tüm bu belgelerin fotokopisi yeterlidir.
- Tapu, araba ruhsatı ve kredi kartlarının fotokopisi. (Anne, baba ve kardeşler üzerine kayıtlı malvarlığı olabilir )
- Eğitim giderlerinize sponsor olacak firma ya da şahıs var ise durumunuzu açıklayan yazı ve sponsora ait banka hesap cüzdanı, ticaret odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopileri
* Halen öğrenciliğiniz devam ediyor ise öğrenci belgeniz ve okuldan alacağınız izin belgesi
* Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi
* Çalışıyorsanız; işyerinizden izinli olduğunuzu ve dönüşünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup, son 3 ayın maaş bordrosu, son aylara ait sigorta bildirgesi, işe giriş bildirgesi
* İngilizce öğrenmek için bir dil kursuna gitmiş iseniz aldığınız sertifikanın fotokopisi, sertifika almadıysanız, kursa devam ettiğiniz tarihleri ve seviyenizi gösteren bir mektup
* Cumhuriyet Savcılığından sabıka kaydı ve vukuatlı aile nüfus kütük kayıt örneği ( Kanada ve Avustralya müracaatları için )
* Hangi amaç için eğitim almak istediğinizi anlatan Niyet mektubu (Kanada ve İsviçre müracaatları için )
* Almanya ve İsviçre vize müracaatlarında ise ;
- Orada bulunduğunuz süre içersindeki masraflarınızın kimin tarafından karşılandığını açıklayan noter onaylı taahhütname / Garantör (kefillik) belgesi
- Türkiye'de oturan anne ve babanın muhtarlıktan ikamet belgeleri (ve bu belgelerin Almanca'ya tercüme ettirilmiş ve noter tasdiki yapılmış suretleri)
- İsviçre için bir İsviçre bankasında en az 18,000 CHF olduğunu gösteren dekont ve Türkiye' ye döneceğinizi belirten taahhütname,

Önemli not : konsoloslukların çoğu vize müracaatlarında tüm belgelerin asıllarını da görmek istemektedir.

Vize Müracaatına Gidenlere Tavsiyeler :

* Vize başvurusuna giderken dikkat edilmesi gereken önemli detaylardan birisi giyimdir. Konsolosluklar o ülkenin resmi kurumları olup, konsolosluk görevlileri de o ülkenin temsilcileridir, bu nedenle dış görünüşünüze vereceğiniz önem aynı zamanda onlar için kendilerine verilen saygıyı da göstermektedir. Herhangi bir ülke konsolosluğuna vize başvurusu için gittiğinizde bir iş görüşmesine ya da önemli bir toplantıya giderken göstermiş olduğunuz önemi göstermeli, mümkün olduğunda şık, temiz ve düzenli giyinmelisiniz. Bazı durumlarda görevli, evraklarınızı incelemeden dış görünüşünüze bakıp bir kaç soru sorarak bir değerlendirme yapabilir.
* Konsolosluk görevlisi başvurunuzu değerlendirirken, Türkiye' deki sosyal ve ekonomik durumunuz, ülkelerine gidiş nedenleriniz, kalmayı planladığınız süre, döndüğünüzde ne yapmak istediğiniz, daha önceki seyahatleriniz, finans kaynaklarınız vb gibi bir çok konudaki durumunuzu öğrenmek üzere size bir çok soru soracaktır. Bu sorulara kısa net ve birbiriyle çelişmeyen cevaplar vermelisiniz. Görevli sizin özel durumunuza göre gerekli gördüğü soruları da sorar ve cevaplarınızı içinde bulunduğunuz şartlara göre değerlendirir. Bunun yanı sıra görevli değerlendirme yaparken Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu da göz önüne alır.
* Cevaplarınızı veya itirazlarınızı keskin çıkışlarla değil, mümkün olduğunca nazik bir dilde ve uygun bir üslupta yapmalısınız.

Vize alabilmek için finansal açıdan yeterli olmanızın yanı sıra Türkiye'de bulunan sosyal, ekonomik ve ailevi bağlarınızı da göstermeniz gerekmektedir. Bu sayede vize görevlisi sizin ülkelerinde kısa süre kaldıktan sonra Türkiye'ye geri döneceğinize ikna olacaktır.
Korax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-22-2010, 18:47   #2
bilalim
 
Üyelik tarihi: Jun 2010
Mesajlar: 147
Tecrübe Puanı: 290
bilalim has much to be proud ofbilalim has much to be proud ofbilalim has much to be proud ofbilalim has much to be proud ofbilalim has much to be proud ofbilalim has much to be proud ofbilalim has much to be proud ofbilalim has much to be proud of
Standart

bn öğernciyim bnm için rahat olucak ozaman bu işlem
bilalim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-14-2010, 23:45   #3
tatlibikiz
 
Üyelik tarihi: Oct 2010
Mesajlar: 2
Tecrübe Puanı: 0
tatlibikiz has much to be proud oftatlibikiz has much to be proud oftatlibikiz has much to be proud oftatlibikiz has much to be proud oftatlibikiz has much to be proud oftatlibikiz has much to be proud oftatlibikiz has much to be proud oftatlibikiz has much to be proud of
Smile vize görüşmesi

her ülkenin vize başvurusunda istediği belgeler değişmekle beraber kısmen yazdığınız şekildeler fakat tabiki net bişi söylenemez vize görüşmesinde izlenen tutum önemli yani şuna bakılıyor bu kişi gidecek ancak dönecek mi çünkü turist demek döviz demek ama ülkeye sonradan gelen vasıfsız bir kişi yük demektir ve ekonomik olarak o ülkeyi zarara sokar özelliklede sosyal devlet tanımına uyan devletler yurttaşlarına önem verirler yada ülkesinde yaşayanlara.
vize görüşmesine gelince tüm belgeleri tam olupta kabul olmayanlarda olabilir ancak bakarsınız gidişi en olmaz denilenlerde gidebiliyor.
bence gidince görüşmenizde tüm belgeleriniz yanınızda olsun gülümseyin sorulanlara net cevaplar verin ben şahsen böyle yaptım us konsolosluğundan vizemide aldım gidip geldim ztn önemli olan dediğim gibi yük olmayacak olanı almak siz oraya tatile gidiyorsanız herşeyiniz tamsa bişi yoksa neden almasınlar ztn geri döneceksiniz okulunuz filan war ancak tersi durumlarda olabilior , bunu itiraf etmek zorundayım. yinede deneyin ne olacak antalyaya gidiceğinize başka bir ülkeye gidin çok uygun turlar var.
tatlibikiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Her Resme Maydanoz OLanlar paparazi Komik Resimler 0 08-04-2009 12:33
Rahatlıkla tırmanıyor ama son yaptığı hareket kötü cezalandırıyor _ѕєηєм_ Komik Tube 2 11-15-2008 21:49
AŞk trenİn son vagonunda olanlar _ѕєηєм_ Aşk'a Dair Her Şey 0 11-04-2008 14:45
Halinden şikayetci olanlar !!!!! нüzüη Off Topik 0 10-07-2008 11:12
Bugün Üye Olanlar Korax vBulletin 0 03-24-2008 15:22


Şu Anki Saat: 09:40


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows