Bilqi Forum  

Geri git   Bilqi Forum > >

ÖDEVLERİNİZİ BULMAKTA ZORLANIYOMUSUNUZ!

SORUN ANINDA CEVAPLIYALIM.

TÜM SORULARINIZA ANINDA CEVAP VERİLECEKTİR !

Sitemize Üye Olmadan Konulara Cevap Yazabilir Ayrıca Soru Cevap Bölümüne Konu Açabilirsiniz !

Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 02-17-2008, 21:15   #1
Korax
Android Destek
 
Korax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2008
Yaş: 34
Mesajlar: 21.062
Tecrübe Puanı: 1000
Korax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond reputeKorax has a reputation beyond repute
Korax - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Norveç İş Başvurusu

Norveç’ten ÇALIŞMA ve OTURUM İZNİ alabilmek için gerekli şartlar

1- En az meslek lisesi mezunu veya dengi bir okulda 3 yıllık mesleki eğitim almış olmak.
Örn: Marangoz, su tesisatçısı ve uzman hemşire. Universite veya yüksek okul mezunları da ‘uzman eğitimli’ kapsamında değerlendiriliyor. İzin için başvuran adayların bu eğitimlerini tamamlamış olmaları gerekiyor.

2- ‘Uzman eğitimli’ kriterine alternatif olarak ‘özel vasıflı-kalifiye’ kriterleri de göz önünde tutuluyor. İki durumda bu kriterler geçerli, eğer yeterli resmi eğitim tamamlanamamışsa yada bu özel beceriye resmi eğitim yoluyla ulaşılamıyorsa. Bu iki durumdan biri söz konusuysa, iş ile ilgili profesyonel tecrübenin veya iş ile ilgili alınmış kurs veya dengi okulun belgelenmesi gerekiyor.

Resmi eğitim mevcut ise, kural olarak, bahsi edilen profesyonel çalışma hayatının resmi eğitim süresinden önemli bir ölçüde daha uzun olması gerekiyor. Eğitim ve iş tecrübesinin aynı alanda olması isteniyor. Profesyonel tecrübenin de bir önceki işverenden alınacak güven mektubu ile belgelenmesi gerekiyor. Bu belgede işçinin hangi alanlarda uzman olduğu ve ne kadar çalıştığı belirtilmeli.

3-Dini liderler – öğretmenler ve mutfak şefleri için daha özel ve sıkı kurallar ve özellikler isteniyor.

4- İş veya oturum için başvuru yapanların uzmanlık alanlarının, istenen pozisyon için uygun olması gerekiyor.

5- Kural olarak, belirlenen işçi kotasının EEA veya EFTA ülkelerinden veya Norveç vatandaşlarıyla doldurulması gerekiyor; ancak bu kota 2002 yılından bu yana doldurulamadı. Bu da işçi marketi değerlendirilmesinde bu kriterler uygulanmıyor.

Norveç İş Başvurusu Nasıl Yapılır

NASIL BAŞVURULUR

1- Başvuru formunun doldurulması gerekiyor.
2- Formun vatandaşı olunan veya resmi olarak en az 6 aydır konaklanılan diğer bir ülkeden arz edilmesi.
3- Çalışma veya oturma izni onaylanmadan Norveç’e giriş yapılamayabilir.
4- Başvuru formları Türkiye’deki en yakın Norveç elçiliğine veya konsolosluğuna ulaştırılmalı.
5- Yapılan başvurunu sonucu da yine Norveç elçilikleri veya konsolosluğu tarafından başvuru sahiplerine bildirilecektir.
6- Norveç’teki oturumu veya çalışma izni 3 ay içinde sona erecek olanlar, 3 aylık Norveç vizesi olanlar, Norveç’te vize olmaksızın yaşamasına 3 ay izin verilmiş olanlar da bu ülkeden başvurularını yapabilirler.
7- İşverenler de çalışanları için başvuruda bulunabilirler. Bu durumda form işyerinin olduğu bölgedeki polis merkezine verilmelidir.

BAŞVURU İÇİN GEREKENLER

Başvuru formunun içinde hangi belgeler olmalı?

1- Yazılı iş teklifi ve/veya başvuru sahibi veya iş veren tarafından imzalanmış iş kontratı.
2- Eğitime ilişkin belgeler. Bu belgelerin arasında eğitimin süresi ve mahiyeti detaylandırılmalıdır. Bitirilen veya devam edilmiş olan eğitim kurumunun veya kursun derecesi belgelendirilmelidir.
3- Profesyonel tecrübenin belgelendirilmesi. Bunun için başvuru sahibinin b,r öceki iş vereninden yaptığı işin detayları ve çalışma süresine ilişkin imzalı bir belge olmalı. Bu belgede başvuru sahibinin iş performansı da değerlendiriliyor olmalı.
4- CV
5- Barınma ile ilgili bilgi.
6- Pasaport fotokopisi
7- İstenilen miktarda fotoğraf
8- Başvuru ücreti.

Başvuru formuyla birlikte istenilen belgelerin fotokopilerinin verilmesi yeterlidir; ancak başvurunun yapılması durumunda belgelerin asıllarının sağlanması gerekiyor.

Formun ve belgelerin İngilizce veya Norveçce’ye çevrilmiş olması gerekiyor. Başvuru formu ile istenen belgeler ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir, başvuru yapılmadan once Norveç elçiliği veya konsolosluğundan detaylı bilgi alınması gereklidir.

NORVEÇ ÇALIŞMA BAKANLIĞI'NIN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ
Korax isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
Sizin Konu Yanıtlama Yetkiniz var
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gülen'in ABD'de oturma izni başvurusu reddedildi Haberci Dünyadan Haberler 0 06-26-2008 10:09
Norveç Kosova'yı resmen tanıdı Haberci Dünyadan Haberler 0 03-28-2008 15:15
Norveç Afganistan'daki elçiliğini tahliye etti LeGoLaS Dünyadan Haberler 0 02-11-2008 14:40


Şu Anki Saat: 23:06


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bilqi.com Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. bilqi.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler doganinternet@hotmail.com ve streetken27@gmail.com dan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde bilqi.com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır.
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

Android Rom

Android Oyunlar

Android samsung htc

Samsung Htc

Nokia Windows